ŞİŞME BOT NASIL SEÇİLİR: 6 TAVSİYE

ŞİŞME BOT NASIL SEÇİLİR: 6 TAVSİYE

Şişme bot seçmek bazıları için açık ve kolaydır. Tabii ki, bir balıkçı, sezoncu veya sadece aktif rekreasyon hayranı iseniz, o zaman aslında bir bot seçmekte sorun yaşamazsınız - zaten tam olarak ne istediğinizi biliyorsunuz. Bu alanda yeniyseniz sizlere şişme bot nasıl seçilir kısaca anlatmaya çalışacağız. Bazıları arkadaşlarının tavsiyelerini dinler, yorumları ve incelemeleri okur, YouTube'da video incelemeleri izler. Ancak tüm bu bilgi kaynakları hala oldukça özneldir. Teknik detaylar hakkında herkesin kendi görüşü vardır. Kendiniz için bir şişme bot seçmeniz için gövde rengine kadar kişisel hedeflerinize ve tercihlerinize göre tavsiye ediyoruz.

Öyleyse şişme botun ne olduğuyla başlayalım mı?

Genel olarak, oldukça hafif, şişirilebilir, küreklerle donatılmış katlanabilir su aracıdır. Demonte haldeki şişme bot, nakliye için kendi çantasına konur.

Bir şişme bot seçmenin ana kriterleri şunlardır:

Şişme bot tipi
Şişme bot boyutu
yolcu kapasitesi
Yükleme kapasitesi
Gövdenin özellikleri
Gerekli kriterlere bağlı olarak belirli bir şişme bot modeli seçilir.

Şişme bot nasıl seçilir ?

Şişme botlar arasındaki fark nedir?
Her şeyden önce, modern şişme bot, PVC'den güçlü elastik malzemeden yapılmıştır ve pompa aracılığıyla hava ile pompalanan birkaç hava geçirmez bölümden oluşur.

Şişme botlar kürekli ve motorlu, düz tabanlı ve salmadır. Belirli bir modelin dinamik özelliklerine bağlı olarak, tahtanın yüksekliği, yayın şekli ve travers tipi de farklı olabilir.

Kürekli şişme botlar, düz tabanlı bir şişme botun döşemeli veya döşemesiz olarak kullanılabilen basit bir versiyonudur. Kürekli bir şişme botun boyutu 1,9 ila 2,8 metre arasında değişebilir, bazen 3 metreye kadar çıkabilir. Çoğu durumda, kürekli şişme botların menteşeli kıç yatırması için bağlantıları vardır ve motorun altında 3,5 hp'ye kadar çıkarılabilir menteşeli bir kıç yatırması ile donatılabilir.

Motorlu şişme botlar düz tabanlıdır ve motorun altında sabit bir kıç yatırması ile salmadır. Motorlu düz tabanlı şişme botların omurgası yoktur, kontrplaktan şişmeye kadar çeşitli döşeme tahtaları seçeneklerine yerleştirilebilirler, bu da şişme bota sağlamlık katar. Boyları 3,3 metreyi geçmeyen bu tür şişme botların boyları 12 hp'ye kadar motor takma imkanı vardır. Bu şişme botlar ortalama direksiyon özelliklerine sahiptir. Ancak hız ve daha iyi direksiyon sizin için önemliyse, o zaman bir motorlu salma şişme bot size uyacaktır. Omurgalı şişme botun bir omurgası ve sert bir döşeme tahtası vardır, kontrplak veya alüminyum olabilir. Bu tür şişme botlar, 3 ila 4,5 metre arasındaki önemli boyutlara ve 35 hp'ye kadar daha güçlü motor takma imkanı ile memnun edecektir. Motorlu salma şişme botlarla uzun mesafeler için iyidir. Yolcu kapasitesi bir kişiden birkaç kişiye kadar değişir. Şişme botlar hemen hemen her su kütlesinde çalışmaya uygundurlar.

Şişme bot seçimi için temel öneriler
Hareketlilik
Herhangi bir şişme botun ana avantajı hareketliliktir: bagajdan çıkarılmış, şişirilmiş, monte edilmiş, suya atılmış ve hazırdır. Omuzda küçük bir şişirilmiş bot bile taşınabilir. Ancak, vasistas, rijit güverte, salma ile büyük modeller için tamamen uygun değildir. Bu durumda, şişme botun montajı ve sökülmesi sık değildir ve nakliye genellikle özel römorkların bulunduğu önceden monte edilmiş biçimde gerçekleştirilir. Ancak genel durumda, herhangi bir boyuttaki bir şişme bot, her şeyden önce, kullanım yerine ulaşımının hareketliliğidir.

Hareketlilik açısından şişme botların önemli avantajına dikkat edin – büyük “sert” şişme botlar ve sürat şişme botları için gerekli olduğundan, şişme bot parkında veya rıhtımında mutlaka bir yerleri yoktur.

Genel olarak, şişme botunuzun hareketlilik derecesi sizin seçiminizdir!
Modeller:

Tek kişilik balık tutmak için süper küçük yüzer tahta şişme botlar (Göbek botu). Sırt çantası gibi arkadan taşınabilir – maksimum hareket kabiliyeti;
1-2 kişi kapasiteli, balıkçılık için kompakt kürekli şişme botlar. Taşıması kolay ve montajı hızlı;
Şişirilebilir kanolar - su gezileri için şişme botlar (hem küreklerde hem de motorun altında). Hareketlilik açısından kompakt kürekli şişme botlarla karşılaştırılabilir;
Motorlu şişme botları mobil olarak sınıflandırmak zaten zordur, ancak “rijit” şişme botlara kıyasla taşıması ve saklaması çok daha rahattır.
Boy

Şişme bot modelinin boyutu önemli mi? İyi soru.

 

Diyelim ki tek başınıza balık tutmayı seviyorsunuz ya da arkadaşlarınızla birlikte su gezileri planlıyorsunuz. Buna göre, şişme bot modelleri sırasına göre tek veya daha büyük seçilebilir. Neyse ki, bu konudaki seçim şimdi harika. Kokpitin boyutu (şişme botun iç alanı) büyük ölçüde değişir, modern şişme botlardaki koltuklar (engeller) kayar ve çıkarılabilir, bu da şişme botun kullanışlı iç hacmini farklı amaçlar için değiştirmenize olanak tanır. Şişme botun boyutunun ve yük kapasitesinin, amaçlarınız için küçük bir marjla seçim yapmanın iyi olduğunu unutmayın. Sizin ve sevdiklerinizin güvenliği için şişme bota aşırı yükleme yapılmasına izin verilmez.

 

Motor veya kürek

Burada da seçiminiz tamamen hedeflerinize bağlıdır. Ya küreklerle kıyıdan uzaklaşın ve sessiz bir yerde bir olta ile balık tutmak için demirleyin ya da güçlü bir motor altında açık suda süzülen bir esinti ile. Kürekli şişme botlarda da genellikle küçük bir motorun bir kıç yatırması üzerine monte edilme olasılığının olduğunu hatırlatacağız. Yani teknik olarak “motor / kürek” seçimi şişme botun boyutuna bağlı değildir.

 

Modeller:

 

Motorun kurulumunu sağlamayan küçük kürek modelleri;

3,5 hp'ye kadar güce sahip dıştan takma motorun çıkarılabilir bir traversine montaj imkanı olan kürek modelleri;

3.5 ila 35 hp arasında motorun altında sabit bir kıç yatırması olan şişme botlar.

Bir omurgaya ihtiyacın var mı?

Omurgalı şişirilebilir şişme botlar, hızla yana sallanmaya daha az eğilimlidir, yani omurga şişme botun yönünü dengeler. Omurgalı şişme botlar daha iyi manevra kabiliyetine, direksiyona, sürat şişme botunun hızlı erişime sahiptir. Bazı motorlu şişme bot modellerinde, bir avantaj olan şişirilebilir bir omurga vardır. Planlarınız esintiyle hızlı bir sürüş içermiyorsa, düz tabanlı bir şişme bot modeli seçin.

 

Modeller:

 

Şişme salma genellikle orta ve büyük boy şişme botlarla donatılmıştır

Güverte

Güverte veya döşeme (döşeme tahtası), şişme bota konfor, güvenlik, işlevsellik ve ek sağlamlık kazandırır. Masif zemin üzerinde durmak veya yürümek elbette daha rahat ve daha güvenlidir. Motorlu ve kürekli şişme botlar, esas olarak farklı tiplerde döşeme tahtası ile donatılmıştır. Örneğin, kürek çekmek çok daha uygundur, ayaklarınızı sağlam bir güvertede dinlendirin ve alt kısım bükülmezse ve altınızda kaymazsa, ayağa kalkın veya kokpite daha rahat ve güvenli gidin. Ancak bazı döşemesiz modeller var. Ek olarak, daha sonra istediğiniz zaman bir döşeme tahtası satın alabilir veya başka bir tiple değiştirebilirsiniz. Bu arada, döşeme tahtası türleri aşağıdaki gibidir:

 

kontrplak neme dayanıklı film kaplı döşeme tahtası;

alüminyum;

Hava güvertesi.

Aynı amaca hizmet etmelerine rağmen, farklı döşeme tahtaları işlevsellik bakımından farklılık gösterir. Kontrplak ve alüminyum döşeme tahtaları şişmeye göre yaklaşık iki kat daha ağırdır.

 

Modeller:

 

tüm şişme botlar, çeşitli tiplerde döşeme tahtaları yerleştirme olanağına sahiptir;

temel konfigürasyonda döşemesi olmayan modeller vardır, ancak isteğe bağlı olarak her zaman satın alınabilir ve kurulabilir.

Opsiyonel ekipman

Şişme bot modelleri için birçok isteğe bağlı özellik sunan bir üretici seçin. Tipik olarak, isteğe bağlı ekipman, bimini top veya çıkarılabilir dodger gibi bağlantı elemanlarının konumu ve boyutu nedeniyle, belirli şişme bot modelleri için tasarlanmıştır.

 

Koltukların altına (engeller) veya şişme botun pruvasına yerleştirilmiş çantalar, çıkarılabilir yumuşak koltuklar ayrıca belirli bir üreticinin belirli modellerine bağlanma boyutuna ve özelliklerine sahiptir ve başka bir markanın şişme botuna sığmayabilir, bu da olmalıdır akılda tutulmalıdır.

 

Şişme botlar için isteğe bağlı dikiş ürünleri çok kullanışlıdır, çünkü:

 

bimini üst;

koruyucu gölgelik;

sıçramalardan çıkarılabilir atlayıcı;

şişme bot taşımacılığı için genel koruma;

güvenlik yelekleri;

saklama ve taşıma için özel şişme bot çantaları

Çubuk tutucular, dönen çubuklar ve yankı iskandilleri gibi önemli isteğe bağlı aksesuarları unutmayın.

Paranızın karşılığı

Felsefi soru.

  

Prensip olarak, farklı üreticilerin şişme bot modelleri genel olarak birbirine benzer, benzer desenler kullanılır, farklı modellerin boyutu ve şekli bir yerde tekrarlanır, ancak elbette tasarımcıların geliştirmeleri vardır. Ancak önemli farklılıklar, her zaman olduğu gibi ayrıntılardadır. Malzeme, dikişler, aksesuarlar, montaj kalitesi, bir dizi isteğe bağlı ekipman ve aksesuar, servis, garanti ve daha birçok özellik her markayı özel kılıyor.

 

Bazı üreticiler tasarruf etmek ve şişme botu daha ucuz hale getirmeye çalışmak istiyor. Örneğin, üçüncü taraf üreticilerin ucuz plastikten yapılmış parçalarını kullanıyorlar ve bazıları tam tersine döküm yapıyor ve parçalara logosunu uygulayarak kaliteyi garanti ediyor. Üretim teknolojileri de farklıdır. Örneğin, iyi bir dikiş bağlantısı için yüksek frekanslı akımlar en iyi seçimdir. Ve tabii ki malzeme de çok önemli. Ucuz kumaş yüksek kaliteli değildir ve bunun tersi de açıktır.

 

Ardından, temel sette yer alan veya ayrı olarak satın alınan kürekler, koltuklar, güverte, çantalar, olta tutucular, tenteler, kıç aynalığı tekerlekleri ve birçok ekipman ve aksesuar, elbette tüm bunlar da etkiliyor. Farklı üreticilerin şişme bot üretim teknolojilerinin açıklamalarını inceledikten sonra (eğer web sitelerinde açıklanmışsa), kendiniz için bazı sonuçlar çıkarabilirsiniz. Marka mağazasını önceden ziyaret edebilir, şişme botu kendiniz inceleyebilir, sözde ona dokunabilir ve sonuçlar çıkarabilirsiniz.

 

Şişme bot modellerinin uluslararası sertifikasyonu da seçimde önemli rol oynuyor. 

 

Yani, bu noktaya kadar makaleyi okudunuz, şimdi bir şişme bot seçmek için gerekli tüm verilere sahipsiniz. Ana kriter, kişisel tercihler ve gelecekteki şişme botunuzu kullanmayı planladığınız amaçtır.

 

Sizi ve arkadaşlarınızı uzun yıllar memnun edecek, hayalinizdeki şişme botun doğru seçimini yapmanızı dileriz.

 

28 Comments

  • Avatar
    shzzz
    Sep 28, 2022

    Thank you for your post, I look for such article along time, today i find it finally. this post give me lots of advise it is very useful for me. <a href="https://www.cloudzat.com/prodentim-reviews/">Prodentim Reviews</a>

  • Avatar
    shzzz
    Sep 28, 2022

    Three are usually cheap Ralph Lauren available for sale each and every time you wish to buy. <a href="https://www.cloudzat.com/exipure-review/">Exipure Reviews</a>

  • Avatar
    shzzz
    Sep 28, 2022

    The web site is lovingly serviced and saved as much as date. So it should be, thanks for sharing this with us. <a href="https://www.cloudzat.com/exipure-review/">Exipure</a>

  • Avatar
    shzz
    Sep 28, 2022

    I like viewing web sites which comprehend the price of delivering the excellent useful resource free of charge. I truly adored reading your posting. Thank you! <a href="https://www.cloudzat.com/prodentim-reviews/">Prodentim</a>

  • Avatar
    shzzz
    Sep 28, 2022

    The web site is lovingly serviced and saved as much as date. So it should be, thanks for sharing this with us. <a href="https://www.cloudzat.com/java-burn-reviews/">Java Burn</a>

  • Avatar
    shzz
    Sep 28, 2022

    I like viewing web sites which comprehend the price of delivering the excellent useful resource free of charge. I truly adored reading your posting. Thank you! <a href="https://www.cloudzat.com/fresh-breathies-review/">Fresh Breathies</a>

  • Avatar
    shzz
    Sep 28, 2022

    so happy to find good place to many here in the post, the writing is just great, thanks for the post. <a href="https://www.cloudzat.com/cacao-bliss-superfood-reviews/">Cacao Bliss</a>

  • Avatar
    shzz
    Sep 28, 2022

    I am genuinely thankful to the holder of this web page who has shared this wonderful paragraph at at this place <a href="https://www.cloudzat.com/ikaria-lean-belly-juice-reviews/">Ikaria Lean Belly Juice</a>

  • Avatar
    shzzz
    Sep 28, 2022

    They're produced by the very best degree developers who will be distinguished for your polo dress creating. You'll find polo Ron Lauren inside exclusive array which include particular classes for men, women. <a href="https://www.cloudzat.com/kerassentials-reviews/">Kerassentials</a>

  • Avatar
    shzz
    Sep 28, 2022

    As a seller of legal steroids, you can buy Crazy Bulk products, explore stacks and finally get the body you’ve always wanted <a href="https://www.cloudzat.com/kerassentials-reviews/">Kerassentials Reviews</a>

  • Avatar
    shzz
    Sep 28, 2022

    Amazing knowledge and I like to share this kind of information with my friends and hope they like it they why I do <a href="https://www.cloudzat.com/glucotrust-reviews/">Glucotrust Reviews</a>

  • Avatar
    shzz
    Sep 28, 2022

    I think this is a standout amongst the most critical data for me. What"s more, i"m happy perusing your article. Be that as it may, ought to comment on some broad things <a href="https://www.cloudzat.com/glucotrust-reviews/">Glucotrust</a>

  • Avatar
    shzzz
    Sep 28, 2022

    I will be interested in more similar topics. i see you got really very useful topics , i will be always checking your blog thanks <a href="https://www.cloudzat.com/fluxactive-complete-reviews/">Fluxactive</a>

  • Avatar
    shzz
    Sep 28, 2022

    Super site! I am Loving it!! Will return once more, Im taking your food likewise, Thanks. <a href="https://www.cloudzat.com/fluxactive-complete-reviews/">Fluxactive Complete</a>

  • Avatar
    shzzz
    Sep 28, 2022

    There is definately a great deal to know about this subject. I like all of the points you've made. <a href="https://www.cloudzat.com/wealth-dna-code-reviews/">Wealth DNA Code</a>

  • Avatar
    shzzz
    Sep 28, 2022

    This is very useful post for me. This will absolutely going to help me in my project. <a href="https://www.cloudzat.com/sonovive-reviews/">Sonovive Reviews</a>

  • Avatar
    shzzz
    Sep 28, 2022

    This is very educational content and written well for a change. It's nice to see that some people still understand how to write a quality post! <a href="https://www.cloudzat.com/sonovive-reviews/">Sonovive</a>

  • Avatar
    shzzz
    Sep 28, 2022

    I’ve been searching for some decent stuff on the subject and haven't had any luck up until this point, You just got a new biggest fan!.. <a href="https://www.cloudzat.com/smoothie-diet-reviews/">The Smoothie Diet</a>

  • Avatar
    shzzz
    Sep 28, 2022

    It proved to be Very helpful to me and I am sure to all the commentators here! <a href="https://www.cloudzat.com/his-secret-obsession-reviews/">His Secret Obsession</a>

  • Avatar
    shzzz
    Sep 28, 2022

    I would like to say that this blog really convinced me to do it! Thanks, very good post. <a href="https://www.cloudzat.com/disney-plus-free-trial/">Disney Plus Free Trial</a>

  • Avatar
    mr seo 12
    Sep 28, 2022

    I am really enjoying reading your well written articles. It looks like you spend a lot of effort and time on your blog. I have bookmarked it and I am looking forward to reading new articles. Keep up the good work. <a href="https://www.cloudzat.com/gaia-reviews-free-trial/">Gaia Free Trial</a>

  • Avatar
    mr seo 12
    Sep 28, 2022

    The web site is lovingly serviced and saved as much as date. So it should be, thanks for sharing this with us. <a href="https://www.cloudzat.com/philo-tv-free-trial/">Philo TV Free Trial</a>

  • Avatar
    shzz
    Sep 28, 2022

    Hello! I just wish to give an enormous thumbs up for the nice info you've got right here on this post. I will probably be coming back to your weblog for more soon! <a href="https://www.cloudzat.com/fubotv-free-trial/">FuboTV Free Trial</a>

  • Avatar
    mr seo 12
    Sep 28, 2022

    I adore your websites way of raising the awareness on your readers. <a href="https://www.cloudzat.com/apple-tv-plus-free-trial/">Apple TV Plus Free Trial</a>

  • Avatar
    shzz
    Sep 28, 2022

    It's late finding this act. At least, it's a thing to be familiar with that there are such events exist. I agree with your Blog and I will be back to inspect it more in the future so please keep up your act. <a href="https://www.cloudzat.com/best-video-streaming-services/">Video Streaming Services</a>

  • Avatar
    shzz
    Sep 28, 2022

    I like viewing web sites which comprehend the price of delivering the excellent useful resource free of charge. I truly adored reading your posting. Thank you! <a href="https://www.cloudzat.com/netflix-free-trial/">netflix trial</a>

  • Avatar
    mr seo 12
    Sep 28, 2022

    I think this is an informative post and it is very useful and knowledgeable. therefore, I would like to thank you for the efforts you have made in writing this article. <a href="https://www.cloudzat.com/tnt-free-trial/">TNT Free Trial</a>

  • Avatar
    shzz
    Sep 28, 2022

    The writer is enthusiastic about purchasing wooden furniture on the web and his exploration about best wooden furniture has brought about the arrangement of this article. <a href="https://jumpstreet.org/netflix-free-trial/">netflix free trial</a>