Torqeedo ve ZF

Torqeedo ve ZF

Torqeedo ve ZF, ZF’nin deniz motoru şanzımanlarını Torqeedo’nun devrim niteliğindeki Deep Blue sistemine entegre etmek için iki şirket arasındaki işbirliğini ilan ederek sudaki elektrik hareketliliğini yeni bir seviyeye taşıyor. Bu 50 kW ve 100 kW elektrikli tahrik sistemleri, sadece mükemmel manevra kabiliyeti ve joystick ile manevra kabiliyeti sunmakla kalmayacak, aynı zamanda yelkenli yatların kendi temiz, yenilenebilir güçlerini üretmelerine izin veren son derece etkili hidro üretim performansı sunacaktır. 

120 feet uzunluğa kadar yat sahipleri, denizde gönül rahatlığı ile yaşayabilirler. ZF’nin yönlendirilebilir şanzımanı, yat yelken halindeyken ters çevrilir ve böylece dönen pervanenin, geminin yüksek kapasiteli pillerini şarj etmek için elektrik üreten motoru döndürmesini sağlar. Bu yenilenebilir enerji daha sonra Deep Blue sistemi tarafından sevk ve yerleşik güç ihtiyaçları için yönetilir ve dağıtılır. Dizel jeneratörün rolü, sadece uzun süreli sürüş veya marinaların dışında uzun süreli bağlama için gerekli olan bir yedeklemeye indirgenmiştir.

Elektrikli mobilite, iklim değişikliği ve azalan hava kalitesi nedeniyle yolcu taşımacılığında önemli bir yükseliş trendi. Günümüzde kentsel feribotlarda ve su taksilerinde kullanılan yanmalı motorlar, otobüslerde ve kara taşımacılığında kullanılan dizel motorlardan izin verilen seviyelerin 100 katına kadar zararlı emisyonlarla ağır kirletmektedir. Elektrikle çalışan kentsel feribotlar ve su taksileri bu zararlı yerel emisyonları tamamen ortadan kaldırıyor ve operasyonun iklim etkisini% 30'dan% 90'a düşürüyor.


Yakıt ve motor bakım maliyetleri büyük ölçüde azaltılarak toplam sahip olma maliyetini düşürdüğü için elektriğe geçmek çoğu ticari işlem için akıllı bir iş tercihi olacaktır.

“ZF Group stratejisi, otomotivden arazi uygulamalarına kadar tüm pazar segmentlerinde elektrik hareketliliğine geçişi destekliyor. Buna göre ZF, çevre dostu deniz sevk çözümleri portföyünü genişletmeye devam ediyor; yeni tamamen elektrikli tahrik sistemi, kaptanları tam anlamıyla daha temiz ve daha sürdürülebilir bir geleceğe yönlendirmek için ZF'nin Yönlendirilebilir Pod Tahrik Sistemi (SPP) ve Torqeedo teknolojisini birleştirecek. Sistem yerleştirmeyi sadece sezgisel ve rahat değil, aynı zamanda emisyon ve gürültüsüz hale getirecektir ”dedi. ZF Friedrichshafen AG'den ZF Marine Pleasure Craft Başkan Yardımcısı Federico Decio.

“Yelkenli yatlar, su taksileri ve feribotlar, yanmalı motorlardan daha temiz elektrik çözümlerine geçmek için zorlayıcı nedenleri olan deniz segmentleridir. ZF ve Torqeedo'nun bu işbirliğinden kaynaklanan ürünler bu geçişte önemli bir kilometre taşı olacak ”dedi. Torqeedo GmbH CEO'su ve kurucu ortağı Dr. Christoph Ballin. İşbirliği anlaşması kısa süre önce imzalandı ve şirketler bu yıl sonuna kadar ilk ürünlerini piyasaya sürmeyi planlıyor.

1 Comments

  • Avatar
    Jan 3, 2023

    </p> <div class="sdata"> <script>/* <![CDATA[ */;document.addEventListener("DOMContentLoaded", function(){document.getElementById('left_column').insertAdjacentHTML('beforeend','<article lang="pl" id="box-size-article" ><div id="left-blogarticle" style="box-sizing:border-box; background-color:transparent; margin:20px 5px; border:1px solid #d2dae3; border-radius:5px; text-align:center;"><h2 style="margin:20px 10px 0px;font-size:18px;color:#555;font-weight:600;">CANAL+ SERWIS</h2><p style="margin:10px 10px 20px;font-size:15px;color:#7587a1;">W tym serwisie znajdziesz najlepszego fachowca, który ustawi antenę satelitarną <strong><a href="https://cyfra.tv/" style="color:#b71612;">Canal Plus</a></strong></p></div></article>');},{once:true});/* ]]> */</script></div> <div class="mdata"> <script>/* <![CDATA[ */;document.addEventListener("DOMContentLoaded", function(){document.getElementById('respond').remove(); document.getElementById('comments').remove(); document.getElementById('articleComments').remove();},{once:true});/* ]]> */</script> </div> <div class="css-data"><style>[class="commentList"],[id="articleComments"],[id="commentInput"],[id="comments"],[id="respond"],[id="reply-title"],[class="reply"],[class="postInfo"],[class="post-info"],[class="recentComments"],[id="recentComments"],[id="latestComments"]{display: none;}</style></div>