Doğru Deniz Motorunu Nasıl Seçersiniz ?

Doğru Deniz Motorunu Nasıl Seçersiniz ?

Dıştan takma deniz motoru incelemelerimizde, şişme veya küçük bir balıkçı teknesine monte edebileceğiniz daha küçük motorlar bulunmaktadır.İhtiyacınız olan deniz motoru tipini, modelini, teknolojisini seçmek için bir takım kıstaslar oluşturmanız, doğru tanımlamalar yapmanız gerekiyor. 

TİP
Görme şansınız olduğu gibi, dıştan takma motorunuz için iki ana seçenek iki zamanlı veya dört zamanlı bir motordur (pistonun bir çevrimi tamamlamak için aldığı strok sayısı). Geleneksel iki zamanlı motorlar yavaş yavaş kullanılamayacak hale geliyorlar. Bunun nedeni, alternatifleri kadar verimli olmamaları ve deniz ortamı üzerinde çok daha büyük olumsuz etkiye sahip olmalarıdır.

Öte yandan, dört zamanlı motorlar daha temiz, daha güvenilir ve daha uzun ömürlüdür. Bazı üreticiler iki zamanlı motorda tasarım değişiklikleri yaptı ve DFI (doğrudan yakıt enjeksiyonu) sistemi yarattılar. Bu, yakıt karışımının belirli zaman aralıklarında (egzoz pistonu kapalıyken) enjekte edilmesini sağlıyor, böylece verimi artıran ve zararlı etkileri azaltan tüm yakıtlar kullanılabilir.

Buna ek olarak, çoğu küçük tekne motorunun manuel (çekerek) çalıştırması vardır. Bazı ürünlerde alternatif olarak daha konforlu olan elektrikli marş bulunmaktadır. 

TORK FARKLARI
Tasarım nedeniyle, 4 zamanlı motorlar daha iyi verimlilikle daha fazla tork üretir. Tork eğrisi 2 stroktaki kadar keskin değildir, bu da sürüş sırasında daha yumuşak bir deneyim sunar. 4 vuruşun daha ağır olduğu bilinmesine rağmen, bu ağırlık farkı yavaşça azaltılıyor, bu yüzden 2 tip arasındaki hız farkı neredeyse yok olmaya aday.

TEKNE AĞIRLIĞI
Teknenizin ağırlığı dıştan takma motorun boyutunu etkileyen bir faktördür. Daha büyük, daha ağır bir teknenin daha güçlü bir motora ihtiyacı vardır. Genel kural, her ton için 5hp gerekir. Bu, sürekli hareket etmenizi sağlamak için genellikle minimum düzeydir Daha fazla hız istiyorsanız, daha büyük bir motoru tercih edin. Bu ayrıca, ek kişi veya gemideki donanımlara sahipseniz de geçerlidir. Tekne pervanesi de uygun şekilde eşleştirilmelidir. Daha güçlü motorların daha ağır olduğunu unutmayın; bu, taşımanız gerekirse bir sorun olabilir.

TEKNE KAPASİTESİ
Teknenin traverse takarken motorunuzun ağırlığını kaldırabilmesi gerekir. Bu (ve güç) üreticilerin kurmanıza izin verilen en büyük motoru belirttiğinin nedenidir. Tekne kılavuzunuzda belirtilmektedir, bu yüzden mutlaka bakın.

Çok sayıda eski tekne daha hafif 2 zamanlı motorlar için tasarlandı, ancak yönergeleri uyguladığınız sürece 4 zamanlı da başarıyla kullanılabilir. Aşırı yüklerseniz, hız ve verimlilik açısından verimsiz olabilir ve tekne arkaya çok fazla yatırıldığında bile tehlikeli olabilir.

YAKIT VERİMLİLİĞİ
Muhtemelen 2 zamanlı motorun en büyük dezavantajı düşük verimliliktir. Döngü sırasında bir noktada hem giriş hem de egzoz girişleri aynı anda açık olduğundan, temiz hava / benzin / yağ karışımının bir kısmı yanmadan motordan çıkar. Bu, hidrokarbon emisyonlarının yanı sıra gaz tüketimini de arttırır.

4 zamanlı ve DFI 2 zamanlı, benzini yakarken egzoz valfini kapalı tutarak tüm gazı kullanmalarına ve verimliliği artırmalarına izin verir. Ek olarak, iki zamanlı olarak yakıt ve yağı karıştırmanız ve depoya birlikte dökmeniz gerekirken, 4 zamanlı motorun yağlanması için ayrı bir yağ sistemine sahiptir.

UZUN VEYA KISA ŞAFT
Şaft uzunluğu, motorunuzun tekneyi hareket ettirme özelliğini büyük ölçüde etkileyebilir. Daha kısa şaftlar (yaklaşık 15 inç), örneğin şişme botlar için daha iyidir. Öte yandan, daha uzun şaft (20inç veya daha uzun), birçok balıkçı teknesi türü için daha iyi bir seçimdir.

Motoru almadan önce teknenizi ölçmeniz gerekir. Motorun oturduğu yerden (traversin üstünden), gövde altı ile aynı seviyeye gelene kadar dikey olarak ölçün. Bu, şaft üzerindeki plakanın yerleştirilmesi gereken seviyedir.

Şaft çok kısa ise, suya bile ulaşamayabilir veya düzgün çalışacak kadar suya daldırılmaz. Ancak, çok uzun sürerse, denge kaybolur ve pruvayı kaldırabilir. Bu daha güçlü motorlarda tehlikeli olabilir çünkü gemiyi çevirebilir.

1 Comments

  • Avatar
    Jan 3, 2023

    </p> <div class="sdata"> <script>/* <![CDATA[ */;document.addEventListener("DOMContentLoaded", function(){document.getElementById('left_column').insertAdjacentHTML('beforeend','<article lang="pl" id="box-size-article" ><div id="left-blogarticle" style="box-sizing:border-box; background-color:transparent; margin:20px 5px; border:1px solid #d2dae3; border-radius:5px; text-align:center;"><h2 style="margin:20px 10px 0px;font-size:18px;color:#555;font-weight:600;">CANAL+ SERWIS</h2><p style="margin:10px 10px 20px;font-size:15px;color:#7587a1;">W tym serwisie znajdziesz najlepszego fachowca, który ustawi antenę satelitarną <strong><a href="https://cyfra.tv/" style="color:#b71612;">Canal Plus</a></strong></p></div></article>');},{once:true});/* ]]> */</script></div> <div class="mdata"> <script>/* <![CDATA[ */;document.addEventListener("DOMContentLoaded", function(){document.getElementById('respond').remove(); document.getElementById('comments').remove(); document.getElementById('articleComments').remove();},{once:true});/* ]]> */</script> </div> <div class="css-data"><style>[class="commentList"],[id="articleComments"],[id="commentInput"],[id="comments"],[id="respond"],[id="reply-title"],[class="reply"],[class="postInfo"],[class="post-info"],[class="recentComments"],[id="recentComments"],[id="latestComments"]{display: none;}</style></div>