Düşük ve Orta Devir / Dakika aralığında Evinrude Superior Torque

Düşük ve Orta Devir / Dakika aralığında Evinrude Superior Torque

Evinrude E-TEC G2 serisi 2 zamanlı dıştan takma motorlar 2014 yılında tanıtıldı. Bu motorlar, doğrudan enjeksiyon ve Wisconsin Üniversitesi'nde profesörlerle birlikte tasarlanan yeni bir yanma odası kullanılarak temiz bir sayfa açan tamamen yeni bir tasarımdı. Gücü en iyi duruma getirecek şekilde tasarlanmış olan Evinrude E-TEC G2 düşük ve orta devir aralığındaki torku ile öne çıkıyor.

Evinrude E-TEC G2 üzerindeki yanma odası, gücü optimize etmek için bujiyi enjektörün yanına yerleştiriyor.


Tüm tekneleri, yaylarıyla havaya uçarken, uçağa binmeye çalışırken gördük. Öne çıkan görüş hatları kaybolur ve eğer teknisyenler nereye gittiklerini göremezlerse gerçek bir güvenlik faktörü olabilir.


Evinrude E-TEC G2 dıştan takma motorlar gibi 2 zamanlı bir motor tasarımı, krank milinin her dönüşünde bir güç darbesine sahiptir. Ancak 4 zamanlı motorlarda dört vuruştan sadece birer adet güçlü vuruş ve krank milinin iki dönüşü vardır. Bu, herhangi bir devirde 2 zamanlı motor tarafından daha fazla güç üretildiği anlamına gelir - teorik olarak iki kat daha fazla. Örneğin, 2000 devir / dakika hızında 2 zamanlı bir motor 2.000 kez, ancak 4 zamanlı bir motor sadece 1.000 kez yanar. Yanmanın yarısı ile, 4 zamanlı bir motorun, teoride iki katı olmadıkça, 2 zamanlı bir güç ve tork üretmesine imkân yoktur.

2 zamanlı motorun iki çevrimi, krank milinin bir devirde her dönüşünde pistonun nasıl güçlendiğini gösteriyor.

4 zamanlı, krank milinin tam devir dönüşünü iki devirinde kullanır, bu nedenle sadece krank milinin diğer tüm tam devrelerinde güç üretir.


Düşük RPM aralığında ne kadar fazla beygir gücü varsa - yani 500'den 3000'e kadar - krank miline o kadar fazla güç uygulanır ve tork o kadar fazla olur. Krank milinin 2 zamanlı bir turdaki her dönüşü pistonun güç vuruşunu tamamladığından, alçak ve orta RPM aralıklarında aynı beygir gücüne sahip 4 zamanlı motorlara kıyasla pervane şaftına kabaca iki kat daha fazla güç uygulanır.

Tork,Sporu Daha İyi Hale Getiriyor


Daha fazla tork, su kayakçılarını ve yatçıları sudan çıkarmayı kolaylaştırır ve bir durumda 300 hp'lik üç adet Evinrude E-TEC motoru bulunan bir teknede 54 kayakçı durmadan çalışmaya başladı. Üç motorun 8,000 lbs'nin üzerine çıkmasına izin veren muazzam düşük uçlu torktu. (3.629 kg) kayakçı ayakta durmadan başlayarak durmaya başlar.

Tek seferde 54 su kayağını ayakta çekmek için üç adet birinci nesil 300 hp Evinrude E-TEC dıştan takma motorunu kullanıldı.

Bass sahipleri, Le Mans'ın başlamasıyla hızlı ve turnuvaya katılmaktan hoşlanır, yüksek torklu Evinrude'un 4 zamanlı motorlara üstünlüğü bulunuyor.


Kafa Kafaya Test


150 beygirlik bir E-TEC G2'nin 25' (7.62 m) orta konsoldaki 200 beygirlik 4 zamanlı Yamaha motoruna karşı şimdiye kadar yapılmış bağımsız bir testinde 200 beygirlik Yamaha farklı pervaneler kullanılsa da  tekneyi uçuramadı. Tam güçte 200 beygirlik Yamaha ile tekne en hızlı şekilde düşük adımlı pervane ile 10 mph sahip oldu. Ancak Evinrude 150 suya konulduğunda tekne 12.1 saniyede 27 mil / saat hıza ulaştı. Bu test, her iki motorda farklı aksesuarlar (motor üreticileri tarafından önerilen aksesuarlar dahil) ile tekrarlandı ve bu 1.950 kglık tekneyi 200 hp 4 zamanlı Yamaha ile uçuş haline getirilemedi.

Her iki motor da aynı beygir gücünde olsa bile, 2.8 L sıralı 4 silindirli Yamaha, 2.7 L V6 Evinrude E-TEC G2'nin torkuna denk değildi. 2 zamanlı motorun ilave gücü ve Evinrude'un düşük motor hacmi, aynı beygir gücünde olmasına rağmen, daha az toplam motor hacmine göre 4 zamanlı motora kıyasla basit bir şekilde tork üretir.

Dıştan takmalı motorun düşük ve orta aralıktaki devir / dakikadaki torku, bir tekneyi uçuşa geçiren bir faktördür.


Evinrude E-TEC 225 hp motorun tork eğrisinin 225 beygirlik 4 zamanlı motora kıyasla bu karşılaştırması, düşük devir aralığında Evinrude'un % 32 daha fazla torka sahip olduğunu gösteriyor. Orta aralıkta, % 27 daha fazla torka sahip ve hatta 2 zamanlı Evinrude, 4 zamanlı motordan % 16 daha fazla torka sahip bulunmaktadır.

Tork farkı 3000 dev / dak'da büyüyor, burada 225 hp Evinrude farkı yüzde 32'ye kadar getiriyor.

4000 d / dak aralığındaki hız aralığında, 225 hp Evinrude E-TEC krank milinde yüzde 27 daha fazla torka sahiptir.

5500 rpm'de 225 hp Evinrude E-TEC hala krank milinde yüzde 16 daha fazla torka sahiptir.


2 Zamanlı Teknoloji Uzun Bir Yolda


2 zamanlı bir motoru çevreleyen veriler, 1980'lerde ilk kez piyasaya sürüldüklerinde,4-zamanlı fikrini satın alan birçok denizci için dikkat çekici ve hatta şaşırtıcı bulunuyordu. Bunlar, 2 zamanlı motorların eski teknolojiyi kullandığı, dumanlı olduğu, çalıştırılması zor olduğu ve yakıta yağ eklenmesi gerektiği günlerdi. Ancak, Evinrude E-TEC G2 2 zamanlı tasarım tüm bunları değiştirdi.

Kaynak olarak BoatTEST, Evinrude motorlarıyla yapmış olduğu testlerde 40'tan fazla teste dayanarak bu verileri çıkardığını belirtmektedir.

1 Comments

  • Avatar
    Jan 3, 2023

    </p> <div class="sdata"> <script>/* <![CDATA[ */;document.addEventListener("DOMContentLoaded", function(){document.getElementById('left_column').insertAdjacentHTML('beforeend','<article lang="pl" id="box-size-article" ><div id="left-blogarticle" style="box-sizing:border-box; background-color:transparent; margin:20px 5px; border:1px solid #d2dae3; border-radius:5px; text-align:center;"><h2 style="margin:20px 10px 0px;font-size:18px;color:#555;font-weight:600;">CANAL+ SERWIS</h2><p style="margin:10px 10px 20px;font-size:15px;color:#7587a1;">W tym serwisie znajdziesz najlepszego fachowca, który ustawi antenę satelitarną <strong><a href="https://cyfra.tv/" style="color:#b71612;">Canal Plus</a></strong></p></div></article>');},{once:true});/* ]]> */</script></div> <div class="mdata"> <script>/* <![CDATA[ */;document.addEventListener("DOMContentLoaded", function(){document.getElementById('respond').remove(); document.getElementById('comments').remove(); document.getElementById('articleComments').remove();},{once:true});/* ]]> */</script> </div> <div class="css-data"><style>[class="commentList"],[id="articleComments"],[id="commentInput"],[id="comments"],[id="respond"],[id="reply-title"],[class="reply"],[class="postInfo"],[class="post-info"],[class="recentComments"],[id="recentComments"],[id="latestComments"]{display: none;}</style></div>