Honda 15 HP Motoru Analizi

Honda 15 HP Motoru Analizi

Denizde her şey güçle ilgilidir ve 21.4 kübik inçte, Honda BF15, endüstrideki on beş beygir gücündeki dıştan takmalı motorun en büyük motor hacmine sahip olan hem en güçlü hem de sınıfındaki en hafif motordur.

Temel Özellikler

Güç itmeli 4 kanatlı pervane, % 60 daha fazla ters dönüşte ve % 15 daha fazla ileri itme gücü sağlar.
Kavitasyon plakası ile ilgili ek bir egzoz tahliyesi pervanenin temiz, egzozsuz su içinde çalışmasına izin verir, daha fazla itiş gücü üretir.
Dahili dekompresyon ve Dijital CDI sistemi başlatma sırasında ateşleme zamanlamasını ayarlar.
Motor uyarı sistemi, motoru düşük yağ, aşırı devir ve aşırı ısınma nedeniyle ciddi hasarlardan korur.
Uygun, katlanabilir bir taşıma kolu motorun tam üst / alt denge noktasında bulunur, böylece motor bir seviyede daha kolay taşınır
Daha iyi ekonomi ve daha pürüzsüz, daha güçlü çalışma için 3 aşamalı karbüratör.
5 yıl garanti

Honda BF 15  Özellikleri
Güç 15-hp
Motor tipi 4Zamanlı
Silindir 2 Silindir
Ağırlık (lbs/kg) 104.00 lbs / 47.17 kg
Motor hacmi (cu/cc) 21.00 cu / 344.13 cc
Şaft Seçenekleri 15", 20", 25"
Kontrol Yeke
Tavsiye Edilen Yakıt 87 Oktan
Alternatör Çıkışı 12 veya 6 Amper

HONDA BF 15 DK2 SHSU KISA ŞAFT MARŞLI DENİZ MOTORU'nu incelemek için kırmızı alana tıklayınız.

HONDA BF 15 DK2 LHSU UZUN ŞAFT MARŞLI DENİZ MOTORU'nu incelemek için kırmızı alana tıklayınız.

HONDA BF 15 DK2 LHU UZUN ŞAFT İPLİ DENİZ MOTORU'nu incelemek için kırmızı alana tıklayınız.

HONDA BF 15HP DK2 SHU KISA ŞAFT İPLİ DENİZ MOTORU'nu incelemek için kırmızı alana tıklayınız.

Anadolu Motor tarafından ülkemizde temsil edilen Honda Marine, bir kez daha BF20 ve BF15 dıştan takmalı 4 zamanlı motorlar ı ile şişme yatlar için mükemmel taşınabilir, küçük balıkçı tekneleri, duba botları veya daha büyük balıkçı ve  yelkenli teknelerdeki yedek güç ile performans imkanını yükseltiyor. Sadece 46 kg ağırlığındaki BF20 ve BF15, bugün piyasadaki diğer 9.9 beygir gücündeki (hp) motorların çoğundan daha az ağırlığa sahip olan ilk 4 zamanlı dıştan takmalı motorlardır. Power Thrust tasarımlarında da mevcut olan BFP20 ve BFP15 modelleri, tatlı ve tuzlu suda geliştirilmiş manevra kabiliyeti ve performans sunar.

Son derece hafif olmasına ek olarak, tüm BF20 ve BF15 modelleri hem bakım hem de nakliye kolaylığı sağlar. Uzun stroklu tasarım ve sınıf lideri 350 cc (21.4 cu. İn) motor hacmi ile, her iki motor da devir aralığında optimum tork sağlayan üst düzey performanslardır. Ayrıca entegre bir taşıma kolu, tek elle kolay çalıştırma ve programlı ateşleme standart özellikler olarak sunulmaktadır.

BF20 ve BF15 motorları, kendi sınıflarında en teknolojik bir  dizi özellik ve avantajı paylaşır. 4-Zamanlı Motor Tasarımı, kanıtlanmış güvenilirliği ve üstün yakıt verimliliğini yağ karıştırma olmadan birleştirir. Bir PGM Ateşleme, başlatma sırasında ateşleme zamanlamasını doğru bir şekilde kontrol ederek, tüm devir aralığı aralığında en iyi genel çalışmayı sağlarken, Otomatik Zenginleştirmeli Başlatma özelliği, hızlı, kolay çalıştırma ve ısınma için hava-yakıt karışımını otomatik olarak ayarlar. Buna ek olarak, Motor Uyarı Sistemi, motoru düşük yağ, aşırı devir ve aşırı ısınma nedeniyle ciddi hasarlardan koruyan entegre bir uyarı sistemidir.

BF20 / BF15 motorlarının tam üst / alt denge noktasına yerleştirilmiş bir Katlanır Taşıma Kolu, taşınabilirliği arttırır ve motoru düz bir pozisyonda taşımayı kolaylaştırır. Diğer Honda Deniz motorlarında olduğu gibi, Fresh Water Flushport da motorun tuzlu suyunu temizlemek için çalışır ve patentli 4-Ön Korozyon Koruma Sisteminde çift katmanlı çok katmanlı boya işlemi bulunmaktadır.

Daha fazla kontrol ve azaltılmış direksiyon eforu için, BF20 / BF15 motor modelleri, daha fazla dayanıklılık ve ağırlık azaltma için yeni hafif bir kompozitten yapılmış Uzun Tiller Saplarıyla tasarlanmıştır. Bir başka benzersiz kol tasarımı - EZ Steer Friction Control - operatörün daha iyi kontrol ve rahatlık için direksiyon gerginliğini hassas bir şekilde ayarlamasını sağlar.

Son olarak, bir Sığ Su Tahliyesi (manüel trim modellerinde) kayıkçıların sığ suda çalışmasına izin verirken, motor hasarı riskini büyük ölçüde azaltır, Pozitif Yağlama kritik motor komponentinin uzun süreli dayanıklılığını sağlar.

Yakın Bir Bakış

BF20 / BF15 motor modelleri, gelişmiş performans ve manevra kabiliyeti için Honda exclusive Power Thrust Design ile donatılmıştır. Her iki motorda da, temiz su içerisinde çalışabilmesi için kavitasyon plakasının üstünde ek bir egzoz çıkışı olan Ters Egzoz Giderici özelliği bulunur.

Honda Exclusive Tasarım Öğeleri

Hem BF20 hem de BF15 motorları, aşağıdakiler dahil olmak üzere bir dizi Honda tasarım özelliğine sahiptir:

Devir aralığında optimum tork sağlayan Büyük Motor Hacmi; BF20 ve BF15 modellerinin her ikisi de 21.4 kübik inçte, sınıflarında en büyük motor hacmine e sahipler;

Hafif taşıma, gövdeye kolay taşıma ve uygun montaj imkanı sunar; Aslında BF15 modeli, sınıfındaki en hafif 4 zamanlı modeldir;

Yüksek Çıkışlı Şarj (her iki model kendi sınıfında en büyük alternatöre sahiptir)

1 Comments

  • Avatar
    Jan 3, 2023

    </p> <div class="sdata"> <script>/* <![CDATA[ */;document.addEventListener("DOMContentLoaded", function(){document.getElementById('left_column').insertAdjacentHTML('beforeend','<article lang="pl" id="box-size-article" ><div id="left-blogarticle" style="box-sizing:border-box; background-color:transparent; margin:20px 5px; border:1px solid #d2dae3; border-radius:5px; text-align:center;"><h2 style="margin:20px 10px 0px;font-size:18px;color:#555;font-weight:600;">CANAL+ SERWIS</h2><p style="margin:10px 10px 20px;font-size:15px;color:#7587a1;">W tym serwisie znajdzies najlepszego fachowca, który ustawi antenę satelitarną <strong><a href="https://cyfra.tv/" style="color:#b71612;">Canal Plus</a></strong></p></div></article>');},{once:true});/* ]]> */</script></div> <div class="mdata"> <script>/* <![CDATA[ */;document.addEventListener("DOMContentLoaded", function(){document.getElementById('respond').remove(); document.getElementById('comments').remove(); document.getElementById('articleComments').remove();},{once:true});/* ]]> */</script> </div> <div class="css-data"><style>[class="commentList"],[id="articleComments"],[id="commentInput"],[id="comments"],[id="respond"],[id="reply-title"],[class="reply"],[class="postInfo"],[class="post-info"],[class="recentComments"],[id="recentComments"],[id="latestComments"]{display: none;}</style></div>