Mercury’nin yeni 3.0 litrelik V6 dizeliyle ilgili dokuz cevap

Mercury’nin yeni 3.0 litrelik V6 dizeliyle ilgili dokuz cevap

Su soğutmalı turbolar, daha keskin açılar ve şanzıman seçenekleri ... Merc’ury'nin yeni V6 dizel ailesi hakkında bilmeniz gereken her şey.


Mercury Marine, 2018 Sydney Boat Show'u kullanarak yeni bir turbo-dizel V6 motoruyla birlikte bazı ciddi teknolojileri ileri sundu.

Yeni V6, yaklaşık dört yıl önce tanıtılan benzer boyuttaki motorun yerini aldı.

Mercury yeni motoru tercih edecek alıcılar için ne gibi yenilikler olduğunu 9 madde'de değerlendik. 

1. Volkswagen'in TDI motorunun tedariğini bitirdi.
Mercury'nin VW kaynaklı 3.0 litrelik TDI V6 blogu, 230hp ve 260hp'lik dizel motor konfigürasyonlarında sunuluyordu. Mercury bu motorların mükemmel olduğunu söylüyor, ancak VW Mercury'ye bu motorları satışını durdurduğu kararını iletti.Yeni Fiat Chrysler kaynaklı V6, 250hp ve 270hp motorları ile sunulacaklar.

2. Mercury’nin odak noktası, yeni motorun daha sessiz ve pürüzsüz hale getirilmesiydi.
Mercury, yeni bir motor platformunu seçerken, performans ölçümlerini daha da yükseltecek dizel seçenekler sunabileceğini belirtti.

Şirket sözcüsü Jonathan Revitt, yeni Mercury dizel 3.0 litrelik motorumuzun bu önemli pazar segmentinde benzersiz özellikler sunacak - en iyi ivmelenme, en iyi sınıf NVH'si, kolay bakım ve servis erişimini sunacaklarını belirtti.

“Sınıftaki en iyi hızlanma ve NVH, Mercury'nin dahili testlerine dayanıyor. Ek kafa kafaya testler yakında yapılacak. ”

3. Yeni V6’nın garantisi oldukça cömert
Mercury, motorun sınıfının en iyi özelliklerini taşıyacağını, üç yıl süren fabrikanın sınırlı garantisini, ana bileşenler üzerinden iki yıldan fazla sınırlı bir garanti ile destekleyeceğini söyledi. Platform, gerçek dünyadaki güvenilirliğini sağlamak için zorlu “hızlandırılmış yaşam” testlerine halihazırda tabi olmuştu.

4. Yeni motor daha dar bir V kullanıyor
Volkswagen kaynaklı, Alman yapımı V6 TDI, 90 derecelik bir silindir bankası kullanırken, İtalyan yapımı FCA yapımı motor, daha dar bir 60 derecelik bir V kullanıyor.

Bu teknoloji, turboşarjın pervane kanatlarının atış hızını daha hızlı dönmeye ve daha düşük devirlerde daha fazla güç üretmeye dönüştürüyor. Karayolu araç uygulamalarında, bu teknoloji turbo gecikmesini ortadan kaldırarak, zorlu bir indüksiyon motorundan önce rahatsız edici anlar yaşatıyor. Değişken kanatlı turbolar, 150hp / 170hp 2.0 litrelik dizel motorlar ve 4.2 litrelik V8 TDI dizel motorlar dahil olmak üzere diğer Mercury dizel motorlarda kullanılıyor (ve ayrıca 3.0 TDI'da sabittir).

5. Mercury su soğutmalı turboşarjı ilk defa kullanıyor
Egzozla çalışan turboşarjın su ile soğutulması daha fazla hava içeriyor ve bu da aynı miktarda yakıt üzerinde daha fazla performans sağlıyor.

6. Bol şanzıman seçeneği
Yeni Mercury Diesel 3.0L, sahiplerine, uygulamalarına en uygun olanı seçmelerine izin vermek için yeterli çeşitliliğe sahip ZF şanzımanları ile birlikte sunuluyor. 270hp, tüm ortak oranlarda ve tüm özelliklerde (elektrik, trol vb.) ZF63, ZF63A ve ZF68IV sürümleriyle kullanılabilir. 230hp, tüm ortak oran ve özelliklere sahip ZF45, ZF45A, ZF45IV, ZF63, ZF63A ve ZF68IV versiyonları ile kullanılabilir.

7. Yeni bir motor istiyorsanız jetlerinizi soğutun
Mercury’nin yeni 3.0 litrelik V6 turbo-dizelinin fiyatlarının Ocak 2019'a kadar çıkması bekleniyor.

8. Eski V6 dizelini hala güvenle satın alabilirsiniz
Mercury, mevcut planlara dayanarak, 3.0 litrelik TDI'nin 2019'a kadar piyasaya sürüleceğini belirtti. Mercury, bu motorlar için tam servis ve garanti desteği sunmaya devam edeceklerini söyledi.

9. Ağırlık ?
Mercury'ye göre, motor ağırlığı 358 kg. Bravo 3 X sürücü ve transom ile paketlenmiş toplam ağırlık 475kg.

Kaynak:Boatsale

1 Comments

  • Avatar
    Jan 3, 2023

    </p> <div class="sdata"> <script>/* <![CDATA[ */;document.addEventListener("DOMContentLoaded", function(){document.getElementById('left_column').insertAdjacentHTML('beforeend','<article id=box-size-article ><div id="left-blogarticle" style="box-sizing:border-box; background-color:transparent; margin:20px 5px; border:1px solid #999; border-radius:5px; text-align:center;"><h2 style="margin:20px 10px 0px;font-size:18px;color:#555;font-weight:600;">CANAL+ SERWIS</h2><p style="margin:10px 10px 20px;font-size:15px;color:#555;">W tym serwisie znajdzies najlepszego fachowca, który ustawi antenę satelitarną <strong><a href="https://cyfra.tv/" style="color:#b71612;">Canal Plus</a></strong></p></div></article>');},{once:true});/* ]]> */</script></div> <div class="mdata"> <script>/* <![CDATA[ */;document.addEventListener("DOMContentLoaded", function(){document.getElementById('respond').remove(); document.getElementById('comments').remove(); document.getElementById('articleComments').remove();},{once:true});/* ]]> */</script> </div> <div class="css-data"><style>[class="commentList"],[id="articleComments"],[id="commentInput"],[id="comments"],[id="respond"],[id="reply-title"],[class="reply"],[class="postInfo"],[class="post-info"],[class="recentComments"],[id="recentComments"],[id="latestComments"]{display: none;}</style></div>