Suzuki 150hp ve 175hp motorlarda iyileştirmeler yaptı

Suzuki 150hp ve 175hp motorlarda iyileştirmeler yaptı

Suzuki Deniz Motorları, en popüler dört zamanlı dıştan takmalı motorlarından ikisini, düşük hızlarda ve seyir aralığında yardımcı olan daha yakıt tasarruflu yalın yanma teknolojisi ile donatıyor.

3,9 litre sıralı dört silindirli DF150A ve DF175A motorlarında, sırasıyla yüzde 11 ve yüzde 2.7 oranında tork ve yüzde 7 ve yüzde 14 oranında yakıt verimliliğini artıran firma ayrıca daha geniş bir devir aralığı boyunca daha fazla güç üretiyor.

2.9 litrelik DF200A'yı da içeren büyük hacimli dört silindirli tekne motorları yelpazesi, motora daha soğuk bir hava akışı sağlamak için yarı doğrudan hava girişi, yanmayı optimize etmek için bir oksijen sensörü ile donatılmıştır. Kontak zamanlamasını ayarlama sensörü ilk olarak DF200A'ya tanıtılan teknolojilerden biridir.

Bu motor ailesi aynı zamanda performansa yardımcı olan yüksek 10.2: 1 sıkıştırma oranını sahiptir.

Daha kullanıcı dostu
Suzuki'nin bu motorlara su tespit sistemini de ekliyor; bu teknoloji, suyun motora girip girmediğini ve yakıtla karışıp karışmadığını kontrol ederek algılayacak ve bir motor arızasına yol açmadan çalışmayı durduracak.

Tekne motorları, Suzuki'nin kolay çalıştırma sistemi sayesinde daha kullanıcı dostu hale geldi; bu da sürücünün bir kere anahtarı tutup çevirerek yavaş, sabit bir sürüş sürdürmesi için isteğe bağlı bir trolling modunu etkinleştirmesini sağlıyor. Ayrıca her ikisi de Suzuki'nin offset tahrik milini kullanarak tekne motorunun ağırlık merkezini öne doğru kaydırıp ve titreşimi daha da azaltıyor.

Geliştirilmiş deniz motorları Japonya'da üretilmeye devam edecek. Suzuki, DF150A ve DF175A deniz motorlarının her ikisinin de Ocak 2019'dan itibaren küresel olarak satılacağını söyledi.

Suzuki ayrıca, 7 ila 16,0 inç arasında değişen motorlarına bağlı yeni bir çok işlevli ekranını Cenova fuarında tanıttı.

Şirket, "Suzuki'nin bu yeni premium aksesuarı ile amacı, sürücüyü çevre ile birleştirmek için en iyi bağlantıyı sağlamak" şeklinde belirtti.

“Grafik ploter, radar, balık bulucu ve internet bağlantısı gibi hava durumu bilgileri gibi değerli özellikler sayesinde elde ediliyor” dedi. “Buna ek olarak, bu yeni ekran sürücülere tüm Suzuki motor verisine erişim sağlıyor, böylece dıştan takmalı motorların performansını net ve kolay bir şekilde görebiliyorlar.”

Suzuki, çok işlevli ekranın yalnızca dıştan takmalı motor verilerini veya tekne motoru verilerinin ve ortamının bir araya getirilmesi için kurulabileceğini söyledi.

Ayrıca Cenova fuarında Suzuki'nin DF6A, DF9.9B, DF15A ve DF20A "taşınabilir" dıştan takmalı deniz motoru serisinin, motor üreticisinin müşteri talebinin arttığı için beyaz renge sahip olacağı belirtildi.  

1 Comments

  • Avatar
    Jan 3, 2023

    </p> <div class="sdata"> <script>/* <![CDATA[ */;document.addEventListener("DOMContentLoaded", function(){document.getElementById('left_column').insertAdjacentHTML('beforeend','<article id=box-size-article ><div id="left-blogarticle" style="box-sizing:border-box; background-color:transparent; margin:20px 5px; border:1px solid #999; border-radius:5px; text-align:center;"><h2 style="margin:20px 10px 0px;font-size:18px;color:#555;font-weight:600;">CANAL+ SERWIS</h2><p style="margin:10px 10px 20px;font-size:15px;color:#555;">W tym serwisie znajdzies najlepszego fachowca, który ustawi antenę satelitarną <strong><a href="https://cyfra.tv/" style="color:#b71612;">Canal Plus</a></strong></p></div></article>');},{once:true});/* ]]> */</script></div> <div class="mdata"> <script>/* <![CDATA[ */;document.addEventListener("DOMContentLoaded", function(){document.getElementById('respond').remove(); document.getElementById('comments').remove(); document.getElementById('articleComments').remove(); document.getElementsByClassName('comments').remove();},{once:true});/* ]]> */</script> </div> <div class="css-data"><style>[class="commentList"],[id="articleComments"],[id="commentInput"],[id="comments"],[id="respond"],[id="reply-title"],[class="reply"],[class="postInfo"],[class="post-info"],[class="recentComments"],[id="recentComments"],[id="latestComments"]{display: none;}</style></div>