Sürat Tekneleri için En İyi Motorlar

Sürat Tekneleri için En İyi Motorlar

Tüm tekne imalatçıları, yeni yüksek performanslı powerboatunuz için motor alma zamanı geldiğinde yol gösterecektir. Özellikle ilk hızlı katamaran veya V altınızdaysa bu öneriler tamamen doğrudur.  Son kararı verirken tekne için ideal olandan, deneyim düzeyiniz ve bütçeniz için ideal olana dek bir dizi faktöre dayanmaktadır.

Ayrıca üretilen her motor için güç parametreleri vardır. Sınırsız kaynağınız olsa bile, sorumlu bir imalatçı örneğin, 23 metrelik bir spor katamaranı turboşarjlı 1.750 HP'lik bir motorla sipariş etmenize izin vermez. 

Bu yüzden, yeni go-fast'inizi seçmek için ya da yeniden kullanılan bir modeli canlandırmakla için bir seçim ikileminde kalmanız gerekmeyecek. Yine de, süreç için düşünerek her seçeneği daraltmaya başlamadan önce, orada ne olduğunu bilmek zorundasınız.

(En üstteki fotoğrafta, Mercury Racing çift kalibrasyonlu 1550/1350 motorları 1.350 hp modundayken, bu 43 metrelik Skater Powerboats katamaran geçen ay 180 mil / saat'e ulaştı.)


İÇ MOTORLAR

Sadece eğlence için, spor katamaranı için araştırmalara başladığınızı ve 28 ila 36 metrelik bir aralıkta olduğunuzu varsayalım. Bu durumda, güç için en iyi seçiminiz (ikiz Mercury Racing Verado 400R dıştan takma motorları) sizin için üretilmiştir.

Ve bu da, DCB Performance Boats, MTI, Skater Powerboats, Wright Performance Powerboats vb. için yeni spor kedinizi satın alıp almadığınıza benzer. Mercury Marine Verado 350 dıştan takmalı motorun daha iyi bir garantisi olsa da, standart alt bölümü - 400R SportMaster dişli kutusuyla standart olarak geliyor - spor kedisi için kötü bir seçimdir. İki zamanlı direkt enjeksiyonlu Mercury Racing 300XS modeline gelince, 400R'nin piyasaya sürülmesinden önce en iyi seçim bu oldu.

Tersine, 32 ila 57 metre uzunluğunda performans merkezi konsollarının birçoğu Mercury Racing 400R'yi ikiden dört motorlu uygulamalara kadar her şekilde tercih ederken Mercury Verado 350 sağlam bir seçim olarak karşımıza çıkıyor. Ve ayrıca daha uzun bir standart fabrika garantisi ile geliyor.


Dörtlü Mercury Racing Verado 400R dıştan takma motorlar, Nor-Tech 450 Spor Merkezi Konsolu için doğru tercih.

Deep Impact, MTI, Mystic Powerboats, Nor-Tech ve daha fazlası için orta performans odaklı imalatçılar bu konuda size yol gösterirken, Verado 350 ve Verado 400R arasındaki karar işi sizde olacak. Merkez konsolunuzdan her saatte bir mil kazanmanız sizin için önemliyse, 400 HP dıştan takmalı motorlar sizin için doğru tercih olacaktır. Eğer ekonomi sizin için en yüksek hızdan daha fazlasıysa, 350 HP motorların ilk satın alma fiyatları ve yakıt oktanı gereksinimleri daha düşük olduğundan, en iyi ihtimalli tercih olacaktır.

Performans botu üreticileri giriş konsolu modellerini dahili kıç tahrik gücü ile sunuyorlar mı? Bazıları yaparken bazıları yapmıyor ama hiçbiri bunu tavsiye de etmiyor. Verado 350 ve 400R dıştan takmalı motorların güvenilirliği, verimliliği, güç çıkışı ve düşük satın alma fiyatı ve işletme maliyeti, sert sürüş gücü tartışmalarını da beraberinde getiriyor.

Hızlı katamaranın veya V'nin üstesinden gelmek, güvenlik sorunları yaratabilecek tehlikeli bir hatadır. Uzun zamandır yetenekli bir operatör olsanız bile, tuzuna değecek herhangi bir kurucu, sizi başınıza derde sokabilecek güç kararlarından uzaklaştıracaktır.

Ancak teknenize motor almak - ve bu, para tasarrufu yapmak isteyen ilk kez alıcılar için sık görülen bir hata olabilir. Güçsüz teknelerin sahipleri, geniş açık gazda sürekli olarak çalışma eğilimindedir ve bu da sürekli olarak fazla vergilendirilen motorlara dönüşür. Yüksek yakıt yakma oranı ve ilgili maliyet hakkında söylemek için bakım ve güvenilirlik sorunlarına yol açacağını bilmek için uzman bir tamirci olmanız gerekmiyor.


Bugün yapılan neredeyse her spor katamaranında olduğu gibi, Wright Performance Powerboats 360, Mercury Racing Verado 400R dıştan takma motorlarla donatılmıştır.

İÇ MOTORLAR İÇİN ÖNGÖRÜLER

Mercury Racing, 860 beygir gücünde bir motora sahip olmasının yanı sıra Quad Cam Dörtlü Vana (QC4v) serisinde 1,100-, 1,350, 1,650 ve 1,750 HP'lik turboşarjlı motorlara sahiptir. QC4v motor ailesi de çift kalibrasyon 1350/1100 ve 1550/1350 modelleri içerir. Geleneksel itme-çubuk motorları hattında, şirket 520- ve 540 HP modelleri sunuyor.

Örneğin bir Skater 388 katamaran, ikiz Mercury Racing 1350 veya 1100 motorlarının yanı sıra 1350/1100 çift kalibrasyonunu da kullanabilir. Müthiş bir hıza ihtiyaç duyan deneyimli alıcılar, muhtemelen 38 metrelik katamaranı 170 MPH'den fazla olan çift 1350'lüklerle birlikte kullanmak isteyecekler. Ancak 1100'lü çift ile aynı tekne, 160 MPH'de zirveye çıkacak ve 130 ila 140 MPH'de kolaylıkla seyir hızına kavuşacaktır. Ayrıca, 1100'lerin satın alma fiyatı ve düşük oktanlı yakıt gereksinimleri nedeniyle bunları çalıştırma maliyeti, onları daha uygun maliyetli bir seçenek haline getirecektir.

Doğal emişli motorlar, (ne süper şarjlı ne de turboşarjlı), kendi iç bileşenlerine daha az maiyet koyma eğilimindedir. Bu, Mercury Racing QC4v 860'ı 31-35 metrelik katamaran için ideal bir seçim yapar, bu sebepten ötürü, sadece dıştan takma motorları istemez. Bu amaçla DCB Performance Boats müşterileri, şirketin M31 ve M35 katamaranlarını Mercury Racing 860'larla sipariş ediyor ve harika sonuçlar alıyorlar.

Mercury Racing’in farklı anahtarlıklar tarafından kontrol edilen ve güç çıkış moduna bağlı olarak farklı oktan yakıtları gerektiren ikili kalibrasyon motorları, alıcıların bunları karşılayabilmesi için cazip seçenekler sunuyor. Örneğin, Skater’ın ilk 438 model katamaranının sahibi, gemiyi Mercury Racing 1550/1350 motorları ile sipariş etti. 1,350 HP çıkış modunda motorlarda, tekne 180 MPH'ye ulaştı. 


Mercury Racing 1100'ler, bu yeni Skater 388 katamaran için mükemmel bir güç seçimiydi.

Flip kısmında, Cigarette 50 'Marauder V-tabanında 1100'lü bir Mercury Racing çifti zayıf bir seçim çünkü 14.200 kiloluk (eksi yakıt) V-tabanı yetersiz kalacaktır. Daha az kayda değer ağırlığa ek olarak, Skater 388 kedisi - önceki örneğe yapışmak için - bir hava yakalama gövdesine sahiptir, bu da teknenin hız üretirken daha verimli olmasını sağlar. Yani 50 metrelik Cigarette ile, Mercury Racing 1350 veya 1550/1350'den daha az uygun olmayacaktır.

Yeni bir performans botu sipariş etmenin güzel tarafı, temiz bir sayfa ile başlamanızdır. Ancak bu, güç seçenekleriniz, boya ve iç mekan renk seçenekleriniz kadar sınırsız anlamına gelmez. Her V-tabanlı sportif ve katamaran modelinin güç parametreleri vardır ve imalatçılar bunları size sunar. Tabii ki hala bir seçim yapmak zorunda kalacaksın. Güç kararı vermeye hazır oluncaya kadar soru sormak gerekiyor. Her şeyden çok, doğru seçimi yapmanıza yardımcı olacak sorular..

Kaynak:Boats.com

1 Comments

  • Avatar
    Jan 3, 2023

    </p> <div class="sdata"> <script>/* <![CDATA[ */;document.addEventListener("DOMContentLoaded", function(){document.getElementById('left_column').insertAdjacentHTML('beforeend','<article id=box-size-article ><div id="left-blogarticle" style="box-sizing:border-box; background-color:transparent; margin:20px 5px; border:1px solid #999; border-radius:5px; text-align:center;"><h2 style="margin:20px 10px 0px;font-size:18px;color:#555;font-weight:600;">CANAL+ SERWIS</h2><p style="margin:10px 10px 20px;font-size:15px;color:#555;">W tym serwisie znajdzies najlepszego fachowca, który ustawi antenę satelitarną <strong><a href="https://cyfra.tv/" style="color:#b71612;">Canal Plus</a></strong></p></div></article>');},{once:true});/* ]]> */</script></div> <div class="mdata"> <script>/* <![CDATA[ */;document.addEventListener("DOMContentLoaded", function(){document.getElementById('respond').remove(); document.getElementById('comments').remove(); document.getElementById('articleComments').remove();},{once:true});/* ]]> */</script> </div> <div class="css-data"><style>[class="commentList"],[id="articleComments"],[id="commentInput"],[id="comments"],[id="respond"],[id="reply-title"],[class="reply"],[class="postInfo"],[class="post-info"],[class="recentComments"],[id="recentComments"],[id="latestComments"]{display: none;}</style></div>