Mercury 4.6L V-8 Verado Deniz Motorları

Mercury 4.6L V-8 Verado Deniz Motorları

Takvimler Mayıs 2018'i gösterdiğinde Mercury Marine, yeni bir 4.6L V-8 platformunun piyasaya süreceğini duyurmuştu. Yerine geldiği 2.6L Verado motorlarının aksine, bu seri bir supercharger'a sahip değil.

Temel Özellikler
Sınıfında en büyük motor hacmi
8 silindir, DOHC
Azaltılmış titreşim için gelişmiş MidSection
Dijital Gaz ve Vites (DTS)
Joystick ile kullanılabilir
115 Amp alternatör
Boşta şarj pil yönetimi
Daha fazla tork için Geçici Kıvılcım Kalibrasyonu
Adaptif hız kontrolü
Gelişmiş aralık optimizasyonu
Kullanışlı yağ kontrolü ve doldurma
Kaputu kolayca çıkarma
Önerilen 87 Oktanlı yakıt

Mercury 4.6L V-8 Verado Serisi ) Özellikleri
Güç 300-hp
Motor tipi 4Zamanlı
Silindir 8 Silindir
Ağırlık (lbs/kg) 600.00 lbs / 272.16 kg
Motor hacmi (cu/cc) 279.00 cu / 4,571.99 cc
Şaft Seçenekleri 20", 25", 30"
CARB Derecelendirme 3-Yıldız
Tavsiye Edilen Yakıt 87 Oktan
Alternatör Çıkışı 115 Amper

Mercury, tamamen yeni 4.6 litrelik (279 inç küp)  V8 motorunu piyasaya sürdü. V6 konfigürasyonu olan önceki nesil Mercury Verado 300'den 35 lbs.(16 kg) daha hafif - 635 lbs yerine 600 lb. (272 ks.). (288 kg) toplam ağırlığa sahip .

Şirket, doğal olarak aspire edilen Verado'nun sorunsuz, sessiz güç sağladığını ve yakıt ekonomisini optimize edeceğini söylüyor. Güç başlığı, daha fazla güç ile daha düşük ve orta menzilli tork ve daha iyi hızlanma için tasarlanmış büyük hacimli bir motordur.

Yeni Veradolar 250 ve 300 beygir gücü değerlerinde yer alıyor.

Phantom Black hala sunuluyor, ancak üç farklı beyaz motor rengi de var. Dört tip panel, ilk fotoğrafta gösterildiği gibi, Grafit Gri, Mercury Gümüş, Pasifik Mavisi ve Redline Kırmızı paketini tercih edebilirsiniz.

Mercury Verado 300, tek ve çok motorlu uygulamalarda kullanılabilir.
 
Yeni Verado Serisi'ni kullanan konsept, sıralı 6 motor platformunda yapıldığı gibi bir supercharger yerine, motor hacmine yüklenerek yakıt enjeksiyonu ve elektronik motor kontrolü ile zorlayıcı bir güç sunmaktır. Elektronik sistem yakıt verimliliğini artırmak için kullanılır. Bunu yakıt-hava karışımını kapalı devre yakıt sisteminde kontrol ederek yapar.

Düşük güçte daha fazla tork ve daha iyi hızlanma süreleri için, Mercury, “Düşük Kıvılcım” motorunu % 5 ila% 7 daha fazla tork verecek olan “Geçici Kıvılcım” olarak bilinen şekliyle kullanıyor.

V8 Verado dıştan takmalı motorlar 250 ve 300 beygirlik modellerde sunuluyor. Titreşimi ve gürültüyü azaltmak için Mercury'nin Gelişmiş MidSection özelliğini kullanılıyor.

Verado, adını adını aldığı ünlü L6 supercharger motordan alıyor, ancak kendisi bir supercharger değil, büyük motor hacmi hafif ağırlık ve geçici kıvılcım ateşlemesi nedeniyle olması da gerekmiyor. Yine de, Mercury'nin sunduğu dört tip premium en iyi motor serilerinden - Verado, FourStroke, Pro XS ve SeaPro - ve kendi pazarına göre tasarlanmış kendi standart ve istelklere bağlı özellikleri sunuluyor.

Amaçlanan Uygulamalar
Offshore Tuzlu Su Balıkçı Tekneleri. Merkezi konsollar, ekspres balık tekneleri ve kullanıcıların çok fazla sessiz güç istediği ekspres kruvazör için tek ve çok motorlu uygulamalarda tuzlu su için özel olarak tasarlanmıştır. Mercury Marine’nin tescilli alüminyum alaşımından dolayı, tüm Mercury ürünlerinin genel olarak piyasadaki en iyi korozyon önleyici sisteme sahip olduğu düşünülmektedir.

Ayırt edici özellikler
En önemlisi, Advanced MidSection, 5.4” vites kutusu, elektro-hidrolik direksiyon ve ek kapakta ek ses azaltması ile standart olarak sunulmasıdır. Ayrıca Joystick Pilot sistemi kullanabilen tek Mercury  motorudur. Boğaz sesi isteyenlere elektrikle çalışan egzoz çıkışları da mevcuttur.

5.4” vites göbeği, Verado'da standart olarak geliyor ve zaman içerisinde güvenilir ve yüksek hızlarda offshore zorluğuna dayanabilecek şekilde kanıtlandı. Mevcut joystick ve Verado'nun dar profili, daha geniş motorlara göre çok motorlu kurulumlara daha iyi adapte olmasını sağlıyor.

Geleneksel Mercury Phantom Black'in yeni 300 Verado V8'i ince gözüküyor ve gerççekten de öyle. Burada ikiz ankraj direkleri ile donatılmış bir Yellowfin 24 CE defne teknesinde görüyoruz. Hidrolik kriko miline dikkat edin.

Advanced MidSection, Verado'yu Mercury'nin sunduğu diğer 4.6L V-8 serisi motorlardan daha ağır yapıyor. Bu sofistike tasarım, ilk nesil Veradolarda kullanılanın güncellenmiş bir versiyonu ile başarılı oldu. Titreşimi azaltmak, bu motorları sadece daha konforlu hale getirmekle kalmadan, teknenin kabuğundaki titreşim harmoniklerinin oluşturduğu gürültüyü de azaltır.

Daha Fazla Elektrik Gücü. Offshore balıkçı tekneleri, balıkçılara gemideki her elektronik cihazın, kara balıkçılarındaki gibi uğraşlardan daha fazla imkan sunduğu biliniyor. Elektrikli donanımlar (balık dondurucusu gibi) diğer elektrikli ekipmanlarla birlikte çok fazla güç gerektirir. Bu yüzden yeni Veradolarda standart ekipman 115 amp alternatör olarak bulunuyor. Ayrıca, akülerin düşük  güçte olması durumunda 30 amperlik otomatik olarak yükleyen bir özelliğe sahiptir.

Yeşil oklar, Verado motorlarında standart olarak gelen dahili elektro-hidrolik direksiyon sistemine işaret ediyor.


Elektro-Hidrolik Direksiyon
Mercury'nin “elektro-hidrolik” direksiyon sistemi olarak piyasaya sürdüğü yeni dıştan takma motorlar arasında sadece Verado bulunuyor.Dıştan takmalı motorun bir parçası olarak sınıfındaki çoğu dıştan takmalı motorda gördüğümüz SeaStar hidrolik direksiyon sistemi gibi satıcıdan tedarik edilen bir ek malzeme değildir.

Bu sistemin avantajları, özel uygulama Mercury tarafından tasarlanmış olması ve tek bir tasarımla uyumlu ekipman parçası olmamasıdır. Ayrıca Mercury'nin korozyona dayanıklı malzeme kalitesi ile SeaStar tipi bir üniteden daha küçüktür. En önemlisi, Mercury joystick ile entegre ve çok motorlu kurulumlar için avantajlı.

Premium Motor. Verado ayrıca Mercury Marine’in aktif trim, Advanced Range Optimization, Adaptive Speed ​​Control ve Sport Exhaust gibi elektronik özelliklerine de uyumludur. Bu, dört farklı seriyi de birinci sınıf motor halien getiriyor.

Mercury ve Yamaha şimdi offshore balıkçılık pazarının kullanıcıları için başabaş gidiyor. Mercury’nin yeni Verado'yu anlatacak etkileyici bir hikayesi var.


Yamaha Karşılaştırması
Mercury Marine, son yirmi yıldır tuzlu su pazarına hakim olan Yamaha'ya hedef aldı. Offshore balıkçı tekneleri üreticileri ile özel tedarik düzenlemeleri yaparak ve markanın güvenilirlik konusundaki itibarından dolayı,  Yamaha’nın dört rakibinin pazar payı almasını zorlaştırdı.

Yeni Mercury ile ilgili neredeyse her şey, açık deniz çalışmaları için Yamaha 250-300 beygir gücündeki motorlar üzerinde geliştirildi. Burada karşılaştırmalı veri noktalarının bir listesi.

Motorun üstündeki bu su geçirmez kapak, otomobildeki gaz klapesi gibi tek bir dokunuşla açılıyor. İç kısım, bir yağ çubuğu ve bir yağ dolgusu olup, kaputun çıkarılması için sap ile birlikte geliyor.

Tekne Operasyonuna Standart Özellikler
Yukarıda belirtilen temel tasarım kriterlerine ek olarak, Mercury Marine ayrıca Yamaha'nın sahip olmadığı bir dizi elektronik ve tasarım özelliğine de sahip.

Tasarım İnovasyonu
Powerhead. 4.6 litrelik V8 Verado'nun yenilikçi tasarımının çoğu yeni hattan geliyor: Güçlü olmalı, düşük uçta yüksek torka sahip olmalı, hafif, sessiz ve verimli olmalı. 4.6 litrelik V8 sıralı-6 Mercury'nin süper şarjlı 2.6 litre motor hacminden 2 litre daha büyük olduğunu ve 16 kg daha hafif olduğunu düşünün. Motor hacmi, 4 zamanlı bir motorda daha fazla tork üretmenin bir yoludur. Süper şarjın L6 2.6L modellerinde yerine getirdiği bir iştir. Silindir başına dört supaplı çift taraflı kam tasarımı, gerektiğinde bol miktarda hava ve yakıt sağlamak için genişletilmiş bir giriş ile birleştirir.

Çift kamalı kam tasarımı silindir başına dört valf içeriyor. Gürültüyü ve titreşimi azaltmak için bir denge mili barındırıyor.


Yakıt Enjeksiyon Sistemi
Yeni Veradolar, her bir silindir için iki emme valfi kullanmaktadır, her silindirdeki enjektör ile emme manifoldu arasında konumlandırılmıştır. Mercury'den enjektörlerin silindirlerin yerine manifoldlara yerleştirilmelerini istedik.

Cevap--

“Yakıt enjeksiyon portu (PFI) sisteminde basitlik, güvenilirlik ve maliyetler arasında bir çok avantajı var” diyor Mercury Marine 75+ hp dıştan takma motor pilotu Brian Meyer. “Doğrudan enjeksiyon (DI) sistemleri kesinlikle yakıt ekonomisini ve bir motorun performansını artırabilir. Ancak, Mercury PFI motorumuzun yer değiştirmesini ve verimliliğini optimize ederek müşterilerimizin performans gereksinimlerini karşılamayı seçerken, Advanced Range Optimization (ARO) teknolojisini de kullanıyor. ARO sisteminin yakıt ekonomisinde önemli ölçüde daha düşük bir maliyetle DI yakıt sistemine benzer iyileştirmeler sağladığına inanıyoruz. ”

Ok, Mercury’nin yakıt enjektörünü gösteriyor. Enjektörün yeşil okla gösterilen girişini, emme delikleri üzerindeki vana gövdeleri arasına yerleştirmişler. Mercury, bu tasarımın güvenilir ve uygun maliyetli olduğunu kanıtladı.

Sıradışı Egzoz Sistemi
Motorun en inovatif yönlerinden biri, çünkü motorun genişliğini, ağırlığını ve motor gürültüsü azalltan çok önemli bir bileşen olara yerini alıyor. Egzoz manifoldu, V'nin ortasında konumlanmış. Daha sonra motorun üst kısmından, motor hattının her iki tarafının arasındaki orta çizgiden aşağı doğru yönleniyor. Mercury'nin kaput genişliğini inceltmek için sunulan bu avantaj Yamaha V6'ya göre 26 ” merkezde 2.5” daha küçük olmasını sağlıyor.

Egzoz, motorun kıç kısmında ve alternatörün altında, dış hat yerine merkez hattını kullanarak ortaya çıkıyor.


Egzoz sistemi tasarımı, üreticinin panelleri orta kısmının her iki tarafında da yaptığı için, yarık kısmının altında bulunan çok bölmeli bir susturucu sistemi kullanır. Susturucu odaları ana egzoz geçişini rölanti boşaltma portuna bağlar ve elektronik kontrollü bir baypas valfini içerir.

Çok bölmeli susturucular, sarı oklarla gösterilen yerlerde orta kısım panelleri altında gizlenmiştir. Rölanti boşaltma egzoz portu yeşil oklarla gösteriliyor.


Spor Egzozu
Tekne ile gezmek eğlencelidir ve bazen kayıkçılar bir V8'in (ya da iki) daha da sesli olmasını ve herkesin orada olduklarını bilmelerini isterler. Mercury, Verado'nun son derece sessiz olması için tasarlanırken asla Spor Egzozu denen bir ayar kullanıldığında olduğundan daha gürültülü olmayacaktır. Açıldığında, VesselView dokunmatik ekranında, sistem rölanti boşluğu ve iki susturucudan biriyle egzozu yönlendirebilirsiniz.

Mercury Vessel View ekranındaki ekrana dokunarak Spor Egzozunu açın.


Üst Servis Kaputu
Verado'daki daha dikkat çekici özelliklerden biri de yağ çubuğuna erişim sağlamak için kaputun üst kısmındaki su geçirmez kapaktır. Akıllı telefonunuzla ek servis bilgilerine bağlanmasına izin vermek için bir QR koduyla birlikte servis gereksinimlerini belirten bir çıkartma bulunuyor.

Kolay Kapanış
Üst kaputun altında, kırmızı düğmeyle kaldıran bir tutamak vardır. Bu tutamağın kaldırılması, mandalları serbest bırakır, böylece kolayca kaldırılabilir.

Üst kaputun kapısının altında, kukayı çıkarmak için kolu serbest bırakan kırmızı bir düğme var.

Kaputun her tarafındaki mandalları serbest bırakırken kavrama için tutamak sağlar.

Sapı kullanarak, sadece kaputu serbest bırakın.

Kuklanın alt kısmından, yeşil okla gösterilen tutamak, kabloları mandallara bağlar, motora sabitleyen noktalar sarı oklarla gösterilmiştir.

Bu görüntü, mandallarının yanı sıra bunları kontrol eden kabloları ve gürültüyü ve nemi dışarıda tutan contaları gösterir.

Bakım kolaylığı
Kaporta kaldırıldıktan sonra birçok servis noktası belirgindir. Yağ filtresinin, port tarafındaki sigorta kutusunun yanında yer alması kolaylaştırır. Bujiler, kıç temiz sütunlarda dizilir ve yakıt filtresi sancak tarafında da kullanılabilir.

Kaporta altındaki bu bakım etiketi, grafiksel bir sunumda 100 ve 300 saatlik servis ihtiyaçlarını gösterir.

Liman tarafındaki bujiler dört yeşil okla gösterilirken, sarı oklar hava girişlerinin uzun raylarını gösterir, bu da daha iyi yanma için motora hava girmesini sağlar.

Sigorta kutusu ve yağ filtresi dıştan takmalı motorun port tarafında belirgin bir şekilde görülüyor. Yeşil ok, filtre damlama tepsisi boşaltma tapasını gösterir, burada bir yağ değişimi sırasında filtrede kalan herhangi bir yağ geri kazanılabilir.

Sınıftaki Her Motordan Daha Fazla “Net” Amper

Verado V8 serisi standart ekipman olarak 115 amper alternatöre sahiptir. Motorun çalışmasından kalan amper, tümleşik aksesuarlara, elektroniğe ve bataryaları tam olarak şarjlı tutmak için  “net amplifikatörler” sayesinde 90 net amper üretiyor. Yüksek seyir hızlarında 65 net amper üretiyorlar. Bunlar yüksek rakamlardır ve iyi donanımlı teknelerin, özellikle şu anda dıştan takma motorlarla donatılmış daha büyük seyir teknelerinin sahipleri için önemlidir. Ama, hepsi bu değil…

Boşta Şarj Akü Yönetimi
Boşta, alternatör tekne için 20 “net” amper sağlar. Basitçe söylemek gerekirse, motor yönetim sistemi, aküler ne zaman artan güç çekişinden dolayı kabul edilebilir seviyelerin altına düştüğünü algılar.

Günümüz teknelerinde gemide daha önce hiç olmadığı kadar elektrikli ve elektronik cihazlar bulunur ve hepsinin düzgün çalışmaya devam etmesi için temiz bir su akışı gerekmektetir. Yerleşik sistemlerin ister trolling motorlu aküleri şarj edip etmediği, ses sistemini büyük ölçüde koruyacak, ister grafik plotter, CHIRP siren ve radar da dahil olmak üzere büyük ekran dümen elektroniği çalıştırabiliyorsa, sistem akülerin şarj edilmesine yardımcı olmak için alternatör çıkışını arttırmak amacıyla güç çekişini telafi etmek için rölanti devir sayısını arttırır. 

Alternatör eğrisinde bir sonraki seviyeye geçmek için rölanti seviyesini 600 rpm'den 800'e çıkarır ve bu modda bataryalarına 30 amper kullanılabilir güç sağlar. Motor biraz daha yüksek olsa da, vites değiştirebileceği bir hızda bulunmaktadır.

Yeşil okla gösterilen 4.6 litrelik V8 platformundaki alternatör, yüksek rölantide tekneye 30 amperlik kullanılabilir güç sağlar.

Alt Ünite Dişlileri
Sağlam 5.4” dişli kutusu, önceki Verado modellerinde kullanılmış olanların bir evrimidir ve son birkaç yılda on binlerce saat en zor kullanımda dahi kendini kanıtlamıştır.

Alt ünite, Mercury Verado 300 üzerinde sağlam bir 5.4 ”dişli kutusu barındırır ve kullanıcları tarafında oldukça güvenilir olduğu kanıtlanmıştır.

Adaptif Hız Kontrolü
Bu tescilli sistem, koşullara bağlı olmaksızın motor hızını korur ve bu  Mercury sistemi patentlidir. Buradaki fikir, denizlerin sert olduğu zamanlarda bile devirin sabit kalması, sürücünün tekneyi sert bir dönüşe sokması veya çekiş sporuna sabit bir güç gerektirmesidir. Adaptif Hız Kontrolü, operatörün talep ettiği ve motor yükünün ölçüldüğü ve elektronik gaz kelebeği konumunun ayarlandığı ECU'nun bir fonksiyonudur. 

Mercury Verado 300, Adaptif Hız Kontrolü kullanıldığında, devir seviyesini sert dönüşlerde sabit tutar ve test kaptanımız, gaz ayarının gerekmediği için mutluydu.


Gelişmiş Aralık Optimizasyonu - Yakıt Verimliliğini Artırır
Verado dijital gaz kontrolünü kullandığından, yakıt ekonomisini de iyileştirmiştir. Sistem sabit durum modunu algıladığında başlar, burada sürücü gaz kelebeğini sürekli olarak ayarlamaz. Operatör değişkeni belirlendiğinde, dijital kontrol yakıt tasarrufunu en üst düzeye çıkarmak ve yakıtı en uygun hale getirmek için gaz pedalı plakasını ve ateşlemeyi ayarlayarak teknenin menzilini optimize eder.

Advanced Range Optimization ile operatör gaz kelebeğini yalnız bırakabilir ve motorların verimliliğini artırmasına izin verebilir. Mercury, performans ve verimlilik amacıyla kuruluma yardımcı olacak çok çeşitli  aksesuara sahip.


Dijital kontrol
Verado, standart olarak, telle duyarlı kontrol sağlayan SmartCraft Dijital Gaz Kelebeği ve Shift (DTS) ile donatılmıştır. Birden fazla dıştan takma motor kurulumunda, motorlar için Joystick Pilotajı, Verado sisteminin bir parçası haline getirilebilir ve bu sayede rıhtımın etrafında basit parmak ucu ile kontrol sağlanır.

Verado motorlarda, Mercury Dijital Gaz Kelebeği ve Vites kontrolü ile Outboards için Joystick Pilotu kullanır.


Test kaptanımız, iskele etrafında ikiz 300 hp Verado motorlarla donatılmış Mako 284 CC'de Joystick Pilot sistemini kullandı.


Aktif Trim Hakkında Bir Not
Uzman sürücüler, opsiyonel Aktif Trim fikrini sıcak bulmazken, testimizde çalıştığı görülüyor ve hatta bot trimine yönelik hislerin bilgisayardan daha etkili olduğunu düşünenlere bile bir şeyler sunabiliyor: Aktif trim motorların trimini senkronize ederek, motorları çoklu kurulumda değişen oranlarda ayarlayan trim motorlarıyla uğraşmak yerine teçhizatı daha etkin bir şekilde ayarlamasını sağlıyor.

Aktif Trim, kullanıcının çeşitli deniz ve yük koşullarına uyum sağlamak için beş ön ayarlı trim profilinden seçim yapmasını sağlar. Yeşil oklar bir VesselView ekranında Aktif Trim kontrol penceresini gösterir. Bu görüntü ikiz motorlu kurulum testimizden alınmıştır.


Emisyon
Verado, CARB'den üç yıldızlı bir emisyon notu aldı,ABD ve AB'ye uyumlu. 

Mercury Marine’in Korozyon Dirençli Alüminyum Alaşımı
Tarihsel olarak, tuzlu sudaki motorlar korozyona uğramaktadır. Elektronlar birbirine benzemeyen metallerden geçtiğinde, daha zayıf olan metaller yenir veya aşınır. Dıştan takmalı motor blokları, silindir kafaları, vites kutuları, şaft gövdeleri ve döner braketler, tüm üreticiler tarafından bir alüminyum alaşımdan yapılmıştır. Ancak tüm alüminyum alaşımları aynı değildir.

Verado 300'ün (Soğuk Füzyon Beyazı'nda gösterilen) korozyon koruması, dıştan takmalı motorun iyi görünmesini ve gerektiği şekilde çalışmasını sağlar.


Düşük Bakır Alaşımlı Anahtardır. Mercury'nin döküm parçaları, hepsi XK360 alüminyum-silikon alaşımından yapılmıştır. Bu durum, dünyanın en büyükleri arasında yer alan 4,500 tonluk bir preste yüksek basınçlı bir kalıp döküm ile yapılan bu platformun yeni 4.6L bloğu için de geçerlidir. Bu süreç Mercury'nin önemli yatırımlarını gösteriyor ve yeni motorların hafiflemesine katkıda bulunuyor.

Mercury, genellikle denizcilik endüstrisinde en iyi korozyona dayanıklı alaşıma sahip olarak kabul edilir.

Sessiz Çalışma
Yeni V8 Verado, gürültüsünü kendinde tutacak şekilde tasarlanmıştır. Tasarım, gürültüyü engellemekle başlar - ve Verado, diğer modellerden daha fazla ses azaltma özelliğine sahiptir. Motorun gürültüsünü engellemek için motorun tamamı sızdırmazlık fikri üzerine inşa edilmiştir. Motorların tümü, daha sessiz olması için karmaşık bir hava girişi kullanır. Mercury, ilk jenerasyon Verado'yu tanıttığından bu yana bu tasarımın bir çeşidini kullanıyor ve işede yarıyor.

Kullanılan tüm hafif parçalar, valflerin ve enjektörlerin gürültüsünü maskelemek için plastik valf kapakları da dahil olmak üzere, sesi de tutmak için tasarlanmıştır.

Motoru sessiz tutmanın bir başka yolu, tasarımında daha az iç sürtünmeyi sağlamaktır. Mercury, mühendislerinin yağ akış şemasını tasarladığını ve bu düşünceyle rulmanları boyutlandırdıklarını söylüyor.

Sönümleme Titreşimi
Mercury, dıştan takmalı motorun orta kısmındaki montaj sistemine yakından inceleyerek ve titreşimin motora nereden geldiğini hesapladı. Mühendisler, titreşim kuvvetlerinin vektörlerini, yani titreşimin öne ve arkaya doğru hareket etmesini mi, kaçış mı, yoksa aralarında bir açı mı olduğunu belirler. Mühendisler daha sonra bu titreşimi uygun bir açıyla dengelemek amacıyla bağlantı elemanları tasarladılar. Bu analiz nedeniyle takozlar herhangi bir titreşimi azaltmak için daha yumuşak olmak yerine daha sıkı olacak şekilde tasarlanabilir - ve bu şekilde motor performansını en üst düzeye çıkaracak şekilde tasarlanırlar, diyor Mercury.

Verado motorlar, titreşimi en aza indiren Advanced MidSection tasarımını (gümüş rengiyle tanımlanabilir) kullanır.


Gelişmiş MidSection
Yeni Verado, Mercury'nin Advanced MidSection (AMS) dediği özelliğe sahiptir. Diğer Mercury dıştan takmalı motorlarda kullanılan Konvansiyonel MidSection (CMS)'den yeni hali olarak başlangıçta L6 Verado için geliştirilen montaj sisteminin yeni nesil versiyonudur. AMS, çevresel titreşimleri sönümleme ve gürültü yapar, aynı zamanda boyutu ve ağırlığı azaltan çok parçalı kaynaklı bir yapıya sahiptir. Bu, Verado motorların elektro-hidrolik direksiyona sahip olmasını sağlarken birden fazla motor kurulumlarında Joystick Pilot Sistemi ile uyumlu hale getirir. Verado motorlar, Mercury’nin Dijital Gaz Kelebeği ve Shift kontrolleri ile standarttır. 

Gelişmiş MidSection, motorun yarattığı titreşim kuvvetlerine bir cevap olarak tasarlandı. Teknenin transomerine aktarılan enerji miktarını azaltır.


Renk Seçimi
Çok uzun zaman önce, Mercury sahiplerine, motorlarını Phantom Black dışında bir renge boyamışlarsa garantilerini geçersiz kılacağı söylerdi. Ama zaman değişti.

Mercury, geleneksel siyah motor rengine ek olarak, beyazın üç tonunu - Soğuk Füzyon Beyazı, Sıcak Füzyon Beyazı ve İnci Fusion Beyazı - tanıttı.

Ayrıca dört renkten oluşan bir vurgu paneli var - Pacific Blue, Grafit Gri, Redline Red, ve Mercury Silver - ayrıca tekne yapımcılarının ve bayilerin bir gövde rengini özel olarak eşleştirmek için kullanacakları, boyaya hazır aksam seçeneği de bulunuyor.

Mercury FourStroke ve Verado dıştan takma motorları dört ana renkte mevcut ve FourStroke'un tablası, gövdeye uyum sağlamak için özel boyalı bir vurgu paneli ile Sıcak Füzyon Beyazı ile gelmektedir.

VesselView Simrad Elektronik Entegrasyonu
Tahrik sistemi ayarları, Mercury için rebad edilmiş bir Simrad birimi olan Mercury VesselView ekranına entegre edilmiştir. Bazı tekneler motorlarını Simrad helm elektroniğine entegre edebilecek ve bağımsız bir ekrana ihtiyaç olmayacak. Simrad üniteleri belirli, markalı bir Mercury motor sayfasına sahiptir. Ekran boyutları 7 ”ila 24” (.18 m ila .61 m) arasındadır.

Dokunmatik ekran, kullanıcının ekran işaretçisi, balık bulucu ve radar ekranları da dahil olmak üzere tüm işlevler boyunca tutarlı bir şekilde görüntülenecek şekilde ayarlanabilen bir dizi veri kategorisi ile dümen ekranının sol tarafındaki bir görüntü penceresini açmak için bir parmak ucuyla dokunabilirsiniz. Hız verisi mevcut ve herhangi bir dokunuşla bu kısım daha ayrıntılı bilgi verecektir. Ekran ayrıca analog görünümlü uygulamalar sunar.

Mercury VesselView dokunmatik ekranı, entegre motor sistemi tarafından sunulan geniş bir yelpazeye erişim sağlıyor.


Gelişmiş Özellikler Elektronik Kontrol
Simrad-Mercury VesselView arayüzü, 550 devire kadar operatörün hız veya devir / dakika ayarlamasına ve motorun bakımını yapmasına izin veren Cruise Control de dahil, elektronik kontrol özelliklerini ve motorların yavaş devirlenmesine izin veren Troll Control'ü ayarlamasını sağlar. Ek olarak, Aktif Trim sistemi verimliliği optimize etmek için motor trimini düzenleyecek şekilde ayarlanabilir.

Mercury'nin Skyhook Advanced'i, farklı durumlarda farklı kontrol seviyelerine izin veren ve Wi-Fi bağlantısıyla kolayca indirilebilen farklı ayarlarla birlikte, bayi kurulumunu gerektiren diğer markalara göre avantaj sağlar.

• Heading Adjust (Titreşim Ayarı), hassas kontrol için, Joystick kullanıcılarının Skyhook'u kullanırken 1- ve 10 derecelik artışlarla başlığı ayarlamasını sağlar.
• Tekne pozisyonunu korurken, teknenin ayarlanmış istikamet kilidini açar. Teknenin rüzgâr ve akıntıya bağlı olarak istasyon esnasında motor kullanımını en aza indirmek için en iyi konumu bulmasını sağlar.
• DriftHook, teknenin yönünü koruyarak, sürüklenmesini sağlar, aynı zamanda Sürüş Ayarı da sistemde aktif ise, eş zamanku  1- ve 10 derecelik artışlara izin verir.

Uzaktan Yağ Kontrolü
Mercury'nin VesselView motor monitör ekranı, kullanıcının yağ seviyesini kontol etmesini sağlar. Bu özellik Verado V8 modellerinde standarttır.

Sistem sadece motorlar aşağı konumda iken yağ sıcaklığı motorun soğuk olduğunu gösterir, çünkü bir motor üstte veya ısınan bir motor doğru bir okuma yapmaz, bu nedenle günün sadece ilk başlangıcında çalışır. 

VesselView ekranı, yağ seviyesinin işletmeye almadan önce iyi olduğunu gösteriyor. Bu ekran çift motorlu bir kurulumdur.

Verado Motorlarının Performans Testi

Yeni bir Mercury 300-hp V8 4.6 L Verado ile donatılmış Yellowfin 24 CE.


Performans Testi - Yellowfin 24 CE


Yellowfin 24 CE yeni Verado V8 300-hp motorlu iki farklı botta test edildi. Test edilen ilk tekne, koy ve sığ su balıkçılığı için tasarlanmış olan Yellowfin 24 CE.. Bu tekne yaklaşık olarak 24'10 ” (7.5 m) uzunluğunda ve 8'6” (2.59 m) bir ene sahipti. Tam dolu yakıt ve iki kişi gemide 1770 kg tahmini test ağırlığımız vardı. Pervane ise  Enertia Eco 21 ss modeliydi.

Mercury V8 300-hp Verado motorlu Yellowfin 24 CE performans testi rakamları


En yüksek hızı 6000 rpm'de 65.4 mil / saat olarak ölçtük. Orada 2.6 mpg var. En iyi seyir 3000 rpm'de geldi, Yellowfin 24 CE 31.8 mil / saate çıktı, 6,2 gph, 5.1 mpg ve 332 tahmini menzil miline sahip olarak 72 galon (273 L)  % 10 yakıt yaktı. Delik atım süreleri 4,7 saniyeden 20 mil / s, 6.6 saniyeden 30 mil / saat idi.

İkiz 300-hp Verado V8 4.7 L motorları ile çalışan Mako 284 CC.


Performans Testi - Mako 284 CC
Mako 284. Mako 284 CC klasik bir orta konsoldur ve türünün en popüler ve test edilmiş açık deniz teknelerinden biridir. Transomda 21 derecelik bir düşüşü bulunan model, sürüş ve hız arasında adil bir dengeleme sahip. Test teknemiz 28'4 ”(7,4 m), 9'10” (2,99 m) genişliğinde ölçüldü. Teknede % 50 yakıt, iki kişi ile tahmini 3765 kg test ağırlığı vardı. İkiz 300 hp'lik Veradolarda 19 ”Rev 4 ss pervane bulunuyor.

İkiz 300-hp V8 Veradolar tarafından desteklenen Mako 284 CC'de performans sonuçları

En yüksek hızın 6000 rpm'de ve 55.9 mil / saat olduğu ve toplam 1.2 mpg olduğu görülmüştür. En iyi seyir 3500 rpm ve 28.2 mil / saat oldu. Orada, 228 galonluk (843 L) tankından 14,0 gph, 2.1 mpg ve yaklaşık % 10'luk yakıt yaktı. Bu tip ve tekne büyüklüğü için dikkate değer bir aralıktır.

Delik çekim süreleri eşit derecede etkileyiciydi. Mako 284 CC, 3.5 saniyede 20 mil ve 5.4 saniyede 30 mile ulaştı. Hiç şüphesiz onun 4-bıçaklı pervanesi ile ilgisi bulunuyor. Aynı şekilde, şüphesiz tekneyi üç bıçaklı pervane ile daha yüksek bir üst sonuçlara sahip olurdu.

Hareketli Pervane Uyarısı
Bir seçenek olarak, Mercury, kıç motor gövdesi üzerine monte edilen LED ışıklarla donatılmış bir üniteden oluşan bir Hareketli Pervane Uyarısı sistemini ekledi. Motor çalışırken LED'ler yanar ve bir LED pervane grafiğini operatöre gösterir. Bu tip dıştan takmalı motorlar sessiz olduğundan, bu özellik mantıklıdır. Özellikle motorun sürücü kontrolünün ötesinde hareket eden ve çalışan kumanda kolu ve pozisyon tutma sistemleri düşünülürse. Motorlar bu eklentiler için önceden hazırlanmıştır ve skyhook kullanan çok motorlu tekneler, tekne üreticisi veya bayi düzeyinde sağlanabilir.

Açıktır ki, yüzücüler suda ve tekneye yakın olduğunda motorlar açılmamalıdır. Yine de, bizim görüşümüze göre önemli bir güvenlik özelliği.

Mercury dıştan takmalı motorlar çalışırken teknenin kıç tarafına bu durumu yüzücülere söyleyen opsiyonel Hareketli Pervane Uyarısı.

 

Kaynak:Boattest 

1 Comments

  • Avatar
    Jan 3, 2023

    </p> <div class="sdata"> <script>/* <![CDATA[ */;document.addEventListener("DOMContentLoaded", function(){document.getElementById('left_column').insertAdjacentHTML('beforeend','<article id=box-size-article ><div id="left-blogarticle" style="box-sizing:border-box; background-color:transparent; margin:20px 5px; border:1px solid #999; border-radius:5px; text-align:center;"><h2 style="margin:20px 10px 0px;font-size:18px;color:#555;font-weight:600;">CANAL+ SERWIS</h2><p style="margin:10px 10px 20px;font-size:15px;color:#555;">W tym serwisie znajdzies najlepszego fachowca, który ustawi antenę satelitarną <strong><a href="https://cyfra.tv/" style="color:#b71612;">Canal Plus</a></strong></p></div></article>');},{once:true});/* ]]> */</script></div> <div class="mdata"> <script>/* <![CDATA[ */;document.addEventListener("DOMContentLoaded", function(){document.getElementById('respond').remove(); document.getElementById('comments').remove(); document.getElementById('articleComments').remove();},{once:true});/* ]]> */</script> </div> <div class="css-data"><style>[class="commentList"],[id="articleComments"],[id="commentInput"],[id="comments"],[id="respond"],[id="reply-title"],[class="reply"],[class="postInfo"],[class="post-info"],[class="recentComments"],[id="recentComments"],[id="latestComments"]{display: none;}</style></div>