Yelkenli İçin Jeneratör ve Motor Almalı Mı ?

Yelkenli İçin Jeneratör ve Motor Almalı Mı  ?

Birçok insan, keyifli ve stressiz bir yelkencilik deneyimi için bir motora veya jeneratöre ihtiyacınız olmadığını söyleyebilir. Gerekli görmeyenlerin listesinde bu araçlarilk sıralarda yer almayabilir.  Büyük olasılıkla, yeni veya kullanılmış motor ve jeneratörün yelkenlideki ihtiyaçlarınız ve tercihleriniz için listeye alıp almamayı düşüneceksiniz. Bununla birlikte, ihtiyaç analinize göre motorlar ve jeneratörler, bir yelkenli alımının temel bileşenleridir. Her zaman kendiniz için öngördüğünüz yelkenli tecrübesi için kritik olup olmadıklarını belirlemek size kalmıştır. Konfor ve güvenlik için nihai kararınızın bir parçası olmalıdırlar. 

MOTOR
Küçük bir yelkenli ya da büyük bir gündüz yelkenlisi ile ilgileniyorsanız, dıştan takma motorlu modellere karşı dahili motorlu modellere de bakıyor olabilirsiniz. Rutin bakım, genel işlem, yakıt tüketimi, parça ve mekanik her iki tasarım için benzerdir. Tüm yelkenli tekne motorları ve yelkenli dıştan takma motorların çoğunda akülerin çalıştırılması ve akülere güç vermek için alternatörlerin kullanılması gerekir.

Çoğu yerleşik motor, asgari bakım maliyetleri ile oldukça güvenilir ve verimli olan dizel motordur. Birçok kişi, yerleşik bir motorun teknenin görünüşünü hiçbir şekilde tehlikeye atmadığı gerçeğini beğenir. Tipik olarak, yerleşik motorları olan yelkenli tekneler, seyir için elektrik gücünü ve daha karmaşık ekipman ve sistemler ile yükseltmektedir. Düşük pervane ile yüksek dalgalarda kavitasyon şansı azalır.

İçten takma bir motor görmeseniz de, çok fazla yer kaplıyor ve elden geçirilmesi ya da değiştirilmesi zor ve pahalı olmaktadır. Çoğu yerleşik motorun konumlandırılmasından dolayı, çalışma alanı genellikle dardır. Bazı durumlarda, cam elyafı kesmediğiniz sürece motoru değiştirmek ya da elden geçirmek imkansızdır.

Dıştan takmalı motorların tamir ve değişim için çıkarılması kolaydır. Bunları döndürmek, eğmek ve kaldırmak için daha fazla seçenek vardır, bu da direksiyon kapasitesini artırabilmeniz, suda veya karışık hatlarda birikme riskini azaltabileceğiniz ve daha az sürüklenerek, daha kolay hareket edebileceğiniz anlamına gelir.

Çoğu insan dıştan takmalı motorların çok çekici olduğunu düşünmez. Büyük boy bir dıştan takma motor dengesiz bir tekne sebebi olabilir. Bazen, benzin deposu da garip hatta tehlikeli bir pozisyondadır. Suyun hemen altındaki pervane ile, kıç yüksek dalgalar halinde hareket ettiğinde, güç olmadan da dönebilir veya kavitasyon yapabilir.

JENERATÖR
Jeneratör, yelkeninizi güvenli bir şekilde riske atmadan uzak yerleri ziyaret etmek için “şebekeden bağımsız” olmasını mümkün kılar. Bu günlerde yelkenliler için piyasadaki birçok kişi rüzgar türbinlerini tercih ediyor. Doğru koşullar altında, en yeni rüzgar türbini teknolojisi günde 24 saat kabul edilebilir enerji üretir. Eski rüzgar türbinleri ile ilgili en büyük sorunlardan biri, oldukça gürültülü olmaları ve önemli miktarda titreşim bırakmaları olsa da  üreticiler yeni modellerde bu sorunların her ikisini de büyük ölçüde aştı.

Rüzgar kaynaklı enerji için büyük bir potansiyel olsa da, aşağıdaki sınırlamaları göz önünde bulundurmanız gerekir.

Korunaklı limanlar ve ankrajlar, türbinlerin düzgün çalışması gereken temiz, güvenilir rüzgarı sağlayamayabilir. Birçok alanda rüzgar seviyesi de gece düşer.
Ortalama rüzgar hızı on knot'un üzerine çıkana kadar, daha güçlü birimlerin çoğunluğu kabul edilebilir bir çıktı üretmeye başlamaz.
Upwind, düzgün çalışma için rüzgarın üzerine yüksek oranda tercih edilir.
Birçok güçlü rüzgar türbini ağırdır, güverte seviyesinin üzerinde ekstra ağırlık bırakır.
Değişen modelleri düşündüğünüzde, çıktı, ağırlık, güvenlik seviyesi, güvenilirlik, gürültü seviyesi ve titreşim seviyesine dikkat edin. Genel olarak, teknenize ve yelkenli gezilerine eşlik edecek rüzgar türbini istiyorsunuz. Kapsamlı servis ve onarım gerektiren gürültülü, ağır bir türbin ürettiği enerjiye değmeyebilir.

Tekne pahalı bir yatırımdır ve motor en önemli bileşenlerden biridir. Birçok yeni tekne sahibi, muhteşem özelliklere sahip olabilecek en iyi malzemeleri satın alma konusunda isteklidir. Sonuç olarak, her zaman en önemli hususları dikkate almak için zaman ayırmazlar. Motor ve jeneratör istisna değildir. Araştırmanızı yapın, ihtiyacınız olan bileşenleri alın.

1 Comments

  • Avatar
    Jan 3, 2023

    </p> <div class="sdata"> <script>/* <![CDATA[ */;document.addEventListener("DOMContentLoaded", function(){document.getElementById('left_column').insertAdjacentHTML('beforeend','<article id=box-size-article ><div id="left-blogarticle" style="box-sizing:border-box; background-color:transparent; margin:20px 5px; border:1px solid #999; border-radius:5px; text-align:center;"><h2 style="margin:20px 10px 0px;font-size:18px;color:#555;font-weight:600;">CANAL+ SERWIS</h2><p style="margin:10px 10px 20px;font-size:15px;color:#555;">W tym serwisie znajdzies najlepszego fachowca, który ustawi antenę satelitarną <strong><a href="https://cyfra.tv/" style="color:#b71612;">Canal Plus</a></strong></p></div></article>');},{once:true});/* ]]> */</script></div> <div class="mdata"> <script>/* <![CDATA[ */;document.addEventListener("DOMContentLoaded", function(){document.getElementById('respond').remove(); document.getElementById('comments').remove(); document.getElementById('articleComments').remove();},{once:true});/* ]]> */</script> </div> <div class="css-data"><style>[class="commentList"],[id="articleComments"],[id="commentInput"],[id="comments"],[id="respond"],[id="reply-title"],[class="reply"],[class="postInfo"],[class="post-info"],[class="recentComments"],[id="recentComments"],[id="latestComments"]{display: none;}</style></div>