Pervane Çıkışını Nasıl En Verimli Hale Getirirsiniz ?

Pervane Çıkışını Nasıl En Verimli Hale Getirirsiniz ?

Teknenizde doğru pervanelere sahip olmak, verimlilik ve bakımlar için çok önemlidir. Pervaneniz yeterli bir itme gücü vermiyorsa zaman, yakıt ve para kaybediyor olabilirsiniz. Daha da kötüsü, kıyıdan uzakta ne kadar sıkıntı çekebileceğinizi bir düşünün. Birinin sizi kıyıya geri çekmesi saatler alacaktır, masrafları boşverseniz bile can sıkıcıdır.

Pervane sorunlarından kaçınmak için alabileceğiniz birkaç önlem bulunuyor. Deniz motoru pervanenizi ve işinizi nasıl daha iyi hale getirebileceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin.

PERVANEYİ HAZIRLAYIN

Tüm pervaneler aynı değildir. Aralarından seçim yapabileceğiniz, teknenizin hızına ve performansına göre değişen etkiye sahip birkaç farklı model türü vardır.

Temel bilgilerle başlayalım: pervane aslında nasıl çalışır? Güç üretilir ve daha sonra teknenizin ana motoru tarafından iletilir. Farklı güç seviyelerine sahip birçok farklı motor türü vardır. Güç iletildikten sonra, bir dönme hareketine dönüştürülür. Bu sayede öne doğru gidilir, suda momentum yaratılır.

Çoğu pervanenin üç ve beş bıçak arasında bir yeri vardır. Tipik olarak, bir pervanenin sahip olduğu daha az kanatçık, gemiyi hızlandırır, ancak pervanelerinde daha fazla bıçak bulunan gemiler daha sessizdir ve çok daha az titreşim yayarlar.

Pervanede kullanılan malzeme ve kalitesi etkinliğini sağlar. Bunların çoğu, bıçak deniz suyunda iken korozyona direnç gösterecek malzemelerden yapılmıştır. Alüminyum ve paslanmaz çelik alaşımları, kullanılan en yaygın malzemelerdir, ancak diğer üreticiler, yüzde on ile on beş arasında daha hafif olan nikel, bronz ve alüminyum alaşımları tercih ederler. Onların gücü de daha yüksektir.

Ayrıca nozulun boyutuna da bakmalısınız. Sürükleyicileri azaltmaya yardımcı olacak pervaneleri çevreleyen alanı eminizin ideal hızına karar vermeye çalışırken bu tasarımı aklınızda bulundurun.

BAKIMLARI ZAMANINDA YAPIN

Açıkçası, tahrik gücünüzü optimize etmenin en iyi yolu, ilk olarak içinize bakmak olduğunu ve açık suya hazır olduğundan emin olmaktır. Pervaneyi iyice ve sık sık kontrol ettirin ve her şeyin kitabına uygun kalmasını sağlayın. Bu şekilde daha büyük sorunları yerinde çözmüş olacaksınız.

Pervaneyi sık sık kontrol edin. Bıçaklardaki küçük oyuklardan yapıya kadar büyük sorunlara her şeyden kuşkulanmalısınız. Bunların hepsi hızınızı engelleyebilir. Basit yıpranmalar bile zaman olarak yüzde onluk bir kayıp kadar etkilemeye başlayacaktır.


 
Deniz yaşamı da bir sorun olabilir, bu nedenle seyahat öncesi bıçakları temizlediğinizden emin olun. Yosunlar, midyeler ve diğer canlılar bıçaklarınızın üzerine kalabilir ve her türlü soruna neden olabilirler.

HAVA DEĞİŞİKLİKLERİNDE MANTIKLI OLUN

Belirli hava koşulları, motor çekişini etkileyebilir. Muhtemelen rüzgar hızının, pervanelerin rüzgara karşı ne kadar sıkı çalışması gerektiğini etkileyeceğini biliyorsunuz, ama suyun üzerinde bulunan diğer hava faktörleri, çoğu zaman olmasalar da suda oldukları halde pervaneleri etkiliyor.

Örneğin, yüksek nem ve sıcaklık, tahrik çıkışınızı düşürebilir. Yelken için en uygun zaman soğuk havalarda ve kuru iklimlerdedir.  Bu şartlarda hareket etme yeteneğiniz varsa bu havaları tercih edin. Pervanenize zaman kazandırırsınız.

Doğal olarak, hava durumu tahminlerini ve varış yerinizin tahminini kontrol etmek en iyisidir. Hoş olmayan hava koşullarından kaçınmak için ne kadar hızlı gitmeniz gerektiğine karar vermenize yardımcı olacaktır. Tüm hava durumu tahminlerinin doğru olmadığına dikkat edin. Seyahat planlarken çevrenize ve kendi hava durumunuza dikkat edin.

Unutmayın, kötü bir fırtına, pervanelerinizden birine zarar verebilir, bu nedenle rotanızı haritalarken, tamir edip dinlenmenize yardımcı olabilecek birkaç yakın bağlantı noktasını bildiğinizden emin olun. Eğer bir fırtına sizi yoldan çıkarırsa kaçınılmaz olarak masrafınız olur  ancak geminizi tamir etmek için herhangi bir yolunuz yoksa daha da kötü olabilir.

Pervaneniz seyahatin ortasında bozulursa, yaklaşık bir gün gecikmiş olursunuz. Jeneratörleri çalışır durumda tutmak için kalan yakıtı kullanmanız gerekir, böylece ekip kalan elektrik ile hayatta kalacaktır. Ayrıca telsizlerinizi çalışır durumda tutmanız gerekecek, böylece sizi çekecek kişiyle iletişim halinde kalabilirsiniz.

Arızalı pervanelerinizle uğraşmak için zaman ve para harcamamaktan kaçınmak için, sahip olduğunuz ürünlerden en iyi şekilde faydalandığınızdan emin olun. Açık denizlerdeki geminin en yüksek performansını ve üretkenliğini sürekliliğini sağlamak için onları koruyun.

2 Comments

  • Avatar
    Momammad Asender
    Aug 6, 2021

    I think I have a very special and exciting internal combustion engine. And I was able to design and develop several models. And I think it deserves your attention and perusal. Greetings

  • Avatar
    Jan 3, 2023

    </p> <div class="sdata"> <script>/* <![CDATA[ */;document.addEventListener("DOMContentLoaded", function(){document.getElementById('left_column').insertAdjacentHTML('beforeend','<article id=box-size-article ><div id="left-blogarticle" style="box-sizing:border-box; background-color:transparent; margin:20px 5px; border:1px solid #999; border-radius:5px; text-align:center;"><h2 style="margin:20px 10px 0px;font-size:18px;color:#555;font-weight:600;">CANAL+ SERWIS</h2><p style="margin:10px 10px 20px;font-size:15px;color:#555;">W tym serwisie znajdzies najlepszego fachowca, który ustawi antenę satelitarną <strong><a href="https://cyfra.tv/" style="color:#b71612;">Canal Plus</a></strong></p></div></article>');},{once:true});/* ]]> */</script></div> <div class="mdata"> <script>/* <![CDATA[ */;document.addEventListener("DOMContentLoaded", function(){document.getElementById('respond').remove(); document.getElementById('comments').remove(); document.getElementById('articleComments').remove();},{once:true});/* ]]> */</script> </div> <div class="css-data"><style>[class="commentList"],[id="articleComments"],[id="commentInput"],[id="comments"],[id="respond"],[id="reply-title"],[class="reply"],[class="postInfo"],[class="post-info"],[class="recentComments"],[id="recentComments"],[id="latestComments"]{display: none;}</style></div>