Marine Jeneratör Seçiminde Kritik Soru-Benzinli mi Dizel Jeneratör Mü ?

Marine Jeneratör Seçiminde Kritik Soru-Benzinli mi Dizel Jeneratör Mü ?

Teknoloji, insanların dünyanın her yerinde kullandıkları cihazların ve makinelerin çoğunu geliştirdi. Bu devrim de gemi üretim endüstrisini geride bırakmadı.

Günümüzde, endüstrinin seçim yapabileceği çeşitli tekneler olduğu için denizdeki ihtiyaçlarınız için kullanılacak tekne tipini seçerken doğru kararı vermeden önce biraz düşünmeniz gerekiyor. Buna ek olarak, bir teknede aradığınız özellikler, onu ne amaçla kullandığınız ve ayrıca bütçeniz yerleştiğiniz teknenin seçimine rehberlik etmelidir. Bu nedenle, teknenizin gücüne karar verirken, motorun ağırlığını ve boyutunu dikkate aldığınızdan emin olun.

NE KADARLIK GÜCE İHTİYACIM VAR?
Güç söz konusu olduğunda, teknenizin motor ihtiyacı konusunda çok bilinçli karar vermeniz önemlidir. Diğerleri benzinli iken, dizel motorla çalışan jeneratörler de var. Bu nedenle, ihtiyacınız olan jeneratör türünü seçerken çok dikkatli olmalısınız. Ana soru benzin vs dizel jeneratörler arasında - hangisi daha iyi? Belki de hangi tip jeneratörün kullanılacağı konusunda bir ikilemle karşı karşıyasınız. Burada, teknenizin motoruyla ilgili doğru kararı vermenize yardımcı olmak için hem dizel hem de benzinli marine jeneratörlerinin özelliklerini sıraladık.

DİZEL MARİNE JENERATÖRLER
Dizel jeneratörler genellikle motora güç veren bir sıkıştırma mekanizmasıyla çalışır. Bu dizel jeneratörlerin tasarımı piston, silindir ve krank mili kullanan geleneksel gaz motorları şeklini alır. Tek fark yakıt sistemi. Dizel motor söz konusu olduğunda, sistemler daha karmaşıktır. Bu tip jeneratörler farklı boyutlarda gelir ve beygir gücü de farklıdır.

NEDEN MARINE DİZEL JENERATÖRLER DAHA İYİ BİR SEÇİM OLABİLİR ?
Birçok kişi dizel marine jeneratörün, deniz fonksiyonları için ideal olduğunu düşünüyor çünkü herhangi bir karbon monoksit yaymıyorlar. Bu nedenle, teknenizin arkasından veya kabinlerinizin içinden gelen karbon monoksit hakkında endişelenmemelisiniz. İkinci olarak, denizcilik koşullarında kullanılan dizel jeneratörler mükemmel torka sahiptir. Bu, birçok büyük geminin neden dizel jeneratör kullandığını açıklıyor. Dizel jeneratörler genellikle geleneksel benzinli jeneratöre kıyasla düşük maliyetlidir, bu nedenle bütçeniz için daha iyi bir seçenek olabilir.

BENZİNLİ MARİNE JENERATÖRLERİNE BİR BAKIŞ
Benzinli jeneratörler ise denizcilik için de tasarlanmıştır. Bu tip jeneratörler 90 ila 1000 hp arasında değişen bir beygir gücüne sahiptir, büyük kruvazörler ve su sporları gibi çeşitli tiplerde teknelerde kullanım için harikadır. Bu tür jeneratörler oldukça düşük bir çalıştırma maliyetine sahiptir ve son derece sessizdir.

Daha düşük hızlarda, daha büyük gemilerde, dizel jeneratörler onları doğrudan benzinle çalışan jeneratörlerle karşılaştırırsanız en iyisidir. Birçok avantaj olmakla birlikte önemli olanları düşük yakıt tüketim oranını içerir - daha uzun yolculuklar yapanlar için uygun olacaktır. Sadece daha uzun yolculuklar yapmakla kalmaz, aynı zamanda geminizin ağırlığı üzerinde olumlu bir etki yaratarak daha az yakıt alabilirsiniz. Dizel yakıt maliyeti de ne kadar azaltabileceğinizi göz önünde bulunduracak kadar az.

MERAK EDİLENLER
Birçok insan dizel motorların daha geniş bir menzile sahip olduğunu düşünüyor. Bununla birlikte, menzil avantajı sadece ne kadar hızlı hareket ettiğine bağlıdır. Benzinle çalışan bir motorunkine eşit bir hız için, büyük aralığın avantajı geçerli değildir. Çoğu insan dizel motor çalıştırma toplam maliyetinin, benzinle çalışan motorların çalıştırılmasında ortaya çıkan maliyete göre daha az olduğunu düşünmektedir. Ancak, düşük yakıt maliyeti göz önünde bulundurulduğunda, bazı uygulamalarda bazen çok daha iyi oldukları anlaşılmaktadır. Bu aynı zamanda küçük ve hafif olan dizel jeneratörler üzerinde küçük teknelerin çalıştırılmasının neden tavsiye edilmediğini de açıklıyor.

BAKIM
Buna ek olarak, dizel jeneratörler düzenli bakım sayesinde pahalı hale gelir. Teknenizin dizel motorda etkili bir şekilde çalışması için, yağ, hava ve yağ filtrelerinin düzenli olarak değiştirildiğinden emin olmalısınız.

Sonuç olarak, hangi motorun sizin için en uygun olduğuna karar vermeden önce teknenizin amacını tanımlamak önemlidir. Dizel veya benzinli bir motor olsun, en önemli şey hala onu kullanmak istediğiniz yerde kalır. Tekneniz için doğru motoru seçmek her zaman değil. Sonuç olarak, kararınızı vermeden önce bazılarını yapmanız çok önemlidir. Bu, gelecekte gereksiz masraflardan kaçınmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca, her zaman uzun süreli bir motor için uygun bakımın önemli olduğunu unutmayın.

MARİNE JENERATÖRLER modellerini inceleyin, teklif alın.

1 Comments

  • Avatar
    Jan 3, 2023

    </p> <div class="sdata"> <script>/* <![CDATA[ */;document.addEventListener("DOMContentLoaded", function(){document.getElementById('left_column').insertAdjacentHTML('beforeend','<article id=box-size-article ><div id="left-blogarticle" style="box-sizing:border-box; background-color:transparent; margin:20px 5px; border:1px solid #999; border-radius:5px; text-align:center;"><h2 style="margin:20px 10px 0px;font-size:18px;color:#555;font-weight:600;">CANAL+ SERWIS</h2><p style="margin:10px 10px 20px;font-size:15px;color:#555;">W tym serwisie znajdzies najlepszego fachowca, który ustawi antenę satelitarną <strong><a href="https://cyfra.tv/" style="color:#b71612;">Canal Plus</a></strong></p></div></article>');},{once:true});/* ]]> */</script></div> <div class="mdata"> <script>/* <![CDATA[ */;document.addEventListener("DOMContentLoaded", function(){document.getElementById('respond').remove(); document.getElementById('comments').remove(); document.getElementById('articleComments').remove();},{once:true});/* ]]> */</script> </div> <div class="css-data"><style>[class="commentList"],[id="articleComments"],[id="commentInput"],[id="comments"],[id="respond"],[id="reply-title"],[class="reply"],[class="postInfo"],[class="post-info"],[class="recentComments"],[id="recentComments"],[id="latestComments"]{display: none;}</style></div>