Deniz Motoru Nasıl Çalışıyor ?

Deniz Motoru Nasıl Çalışıyor ?

Motorlar icat edilinceye kadar, küçük bir tekneyi idare etmenin tek yolu kürek ya da yelkendi. Sakin ve zarif olabilirdi, ama hızlı bir şekilde bir yere varmak için çok yavaştı. Rüzgar veya kas gücünüze güvenmek zorundaydınız.>> Dıştan takmalı deniz motoru << tüm bunları değiştirdi. 20. yüzyılın ilk yıllarında icat edilen dıştan takma motorlar, benzinli motorlarının arabalara getirdiğini küçük teknelere de aynı özgürlüğü sundu. Bu kullanışlı makinelere daha yakından bakalım ve nasıl çalıştıklarını öğrenelim!

Dıştan takmalı motorlar, RIB (sert şişme bot) için mükemmeldir. Genellikle önde olan bir araba motorunun aksine, dıştan takmalı motorlar daima arkadadır. Çünkü bir tekneyi ileriye doğru itmek için geriye doğru itilmiş bir su hareketi yaratmaları gerekiyor (Newton'un üçüncü hareket kanunu örneği).

Pervanenin alt kısmında “vidalar” su boyunca sizi itmek için buradalar (bu nedenle pervanelere bazen de vida denir).

Dıştan takma deniz motorunu kullanmak
Metal silindirlerde oksijen ile benzini yakarak hareket üretirler. Silindirler, bir krank etrafına iten kayan pistonlara sahiptir ve krank, tekerlekleri (sonunda) destekleyen bir şaftı tahrik eder. Aynı durum dıştan takmalı motorlarda da gerçekleşir. Ana fark, iki veya dört zamanlı bir döngüde çalışan, genellikle daha az silindir olmasıdır. Bir vites kutusu kullanmak yerine, motor pervane döndürür. Bir tekneyi dıştan takmalı motorla yönlendirmek için, tüm motor gövdesini eğin, böylece pervane suyu belli bir açıda uzağa ittirir. (Bazı dıştan takmalı motorlar, hidrolik kablolar kullanarak motoru eğen bir direksiyon simidi döndürerek yönlendirilir.) Gaz kelebeğini açarak daha hızlı gidebilir, böylece dıştan takmalı motor daha fazla yakıt yakar ve daha hızlı hareket eder.

Deniz Motoru Nasıl Çalışır ?

 


Bileşen parçalarını bir dıştan takmalı motorun içinde gösteren ve bir deniz aracını hareket ettirmek için birlikte nasıl çalıştıklarını gösteriyoruz.

Bir dıştan takma motorun kaputunu açın ve içeride bunları bulacaksınız:

1-Yakıt, güç vermek için silindirde (veya silindirlerde) yanar. Motorun üst kısmında, muhtemelen 23 litre (6 galon) benzin tutacak kadar büyük bir yakıt deposu (gösterilmiyor) var. Tekneniz ne kadar ağırsa, hızlı sürüyorsanız, ne kadar ağır yüklüyse, ya da oturduğu suda daha düşük konumdaysa, yakacağınız yakıt daha fazladır.
2-Yanan ve genişleyen benzinle güçlendirilen bir piston, silindirde ileri geri hareket eder. Bu, bir araba motor silindiri içindeki piston ile aynı şeydir ve bazı dıştan takmalı motorlar daha basit bir iki zamanlı döngü kullanmasına rağmen, aynı dört aşamalı işlem (dört zamanlı döngü) boyunca çalışır.
3-Piston kolu, krank milini döndürerek pistonun ileri-geri (ileri geri) hareketini yuvarlak-yuvarlak (dönel) harekete dönüştürür.
4-Krank mili, ana tahrik mili motorun uzun omurgasını aşağıya çevirir.
5-Tahrik milinin altındaki küçük bir şanzıman, dikey hareketi yatay harekete dönüştürür.
6-Yatay olarak dönen dişlilerle çalışan pervane, tekneyi hareket ettirir.

Yukarıdaki basitleştirilmiş çizim, size bir dıştan takmalı motorun temel çalışma prensibini gösterecek şekilde tasarlanmıştır; Gerçek motorlar bundan biraz daha karmaşıktır! Suzuki Motor Corporation tarafından 1999 yılında yeni bir tasarım için verilen patent başvurusu için hazırlanan çok net bir kesit illüstrasyonu (ABD Patenti No. 5,980,341: Dıştan Takma Motor). Renklendirme sonrası numaralandırma ile büyük ölçüde basitleşmiş bir görünüme kavuştu, böylece daha kolay anlaşılabilir hale geldi. Tüm detayları öğrenmek istiyorsanız, aynı motorun daha fazla resmini bulacağınız patenti kontrol edin. Burada dikkat çeken parçalardan birkaçı:

Suzuki üç silindirli dıştan takma motorun etiketli kesit resmi.

1-Volan (mavi): Motor hızlandıkça momentum oluşturan ağır bir tekerlek, düzgün ve sabit bir motor hızını korumaya yardımcı olur.
2-Marş motoru (gri): Normalde, bir arabaya bindiğiniz gibi, dıştan takmalı motoru elektriksel olarak çalıştırırsınız. Bu mümkün değilse, volanın içine bir çekme kablosu bağlayabilir ve motoru "hareket ettirmek" için kuvvetli bir şekilde çekebilirsiniz. Kabloyu taktığınız volanda özel bir çentik var. (Volanlar hakkında daha fazla bilgi edinin.)
3-Krank mili (kırmızı): Motorun sabit bir hızda kalmasını sağlamak için dışarı ateşleyen motor pistonlarından gelen gücü toplar.
4-Silindirler (mavi): Bu motorda yatay olarak düzenlenmiş üç silindir bulunur. Bunun gibi orta ölçekli, üç silindirli bir dıştan takma motor 40-50 beygir gücü üretiyor. 86 kg (190 lb) ağırlığındaki oldukça ağır bir makine, Amerikan yetişkin bir erkeğin neredeyse ortalama ağırlığı!
5-Pistonlar (sarı): Yanan yakıttan salınan enerjiyle sürülen ve bu enerjiyi krank miline aktaran silindirlerde ileri geri hareket edin.
6-Karbüratörler (turuncu): Üç ayrı karbüratör, patlayıcı bir karışım yapmak için yakıtı hava ile birleştirir - her bir silindir için bir tane vardır.
7-Eksantrik mili (yeşil): Yakıt girip çıkmasına izin veren silindir valflerini açar ve kapatır.
8-Yakıt pompası: Karbüratörlere yakıt gönderir.
9-Kıvılcım fişleri (kırmızı): silindirlerdeki yakıtı tutuşturun.
10-Montaj braketi: Motorun teknenin arkasına takıldığı ve yukarı ve aşağı doğru döndürdüğü yer.
11-Tahrik mili: Krank milinden dişlilere giden gücü taşır. Bunu, silindirlerin en üst kısmındaki dişlilere ve pervaneye bağlayan motorun ortasından aşağı doğru akan bir tür "dönen omurga" olarak düşünün.
12-Anti-ventilasyon / kavitasyon plakası: Kavitasyon, bir pervanenin suda hava veya motor egzoz gazı ürettiği zaman meydana çıkar. Kabarcıklar, zamanla pervanenin yüzeyini yıpranan form demek oluyor. Anti-kavitasyon plakası bu problemi azaltmak için tasarlanmıştır, ancak kavitasyon hala pervane kanatları etrafındaki suyun düzgün akışını bozan yüzen döküntülerden kaynaklanabilir.
13-Redüktör: Dişliler (gösterilmemiştir) buradadır.
14-Pervane.

1 Comments

  • Avatar
    Jan 3, 2023

    </p> <div class="sdata"> <script>/* <![CDATA[ */;document.addEventListener("DOMContentLoaded", function(){document.getElementById('left_column').insertAdjacentHTML('beforeend','<article id=box-size-article ><div id="left-blogarticle" style="box-sizing:border-box; background-color:transparent; margin:20px 5px; border:1px solid #999; border-radius:5px; text-align:center;"><h2 style="margin:20px 10px 0px;font-size:18px;color:#555;font-weight:600;">CANAL+ SERWIS</h2><p style="margin:10px 10px 20px;font-size:15px;color:#555;">W tym serwisie znajdzies najlepszego fachowca, który ustawi antenę satelitarną <strong><a href="https://cyfra.tv/" style="color:#b71612;">Canal Plus</a></strong></p></div></article>');},{once:true});/* ]]> */</script></div> <div class="mdata"> <script>/* <![CDATA[ */;document.addEventListener("DOMContentLoaded", function(){document.getElementById('respond').remove(); document.getElementById('comments').remove(); document.getElementById('articleComments').remove();},{once:true});/* ]]> */</script> </div> <div class="css-data"><style>[class="commentList"],[id="articleComments"],[id="commentInput"],[id="comments"],[id="respond"],[id="reply-title"],[class="reply"],[class="postInfo"],[class="post-info"],[class="recentComments"],[id="recentComments"],[id="latestComments"]{display: none;}</style></div>