Torqeedo ile Sessiz ve Temiz Seyir

Torqeedo ile Sessiz ve Temiz Seyir

Güneş enerjisiyle çalışan büyük, konforlu bir seyir yatı..

Sadece sorun. Neden hiçbir motorlu tekne üreticisi böyle bir seçenek sunmadı ?. Vizyoner tekne sahibi bu nedenle, ikiz dizel motorları güneş enerjisi tahrik sistemi ile değiştirme fikriyle yepyeni bir Aquila 44 sipariş etti.

Birçok yönden, 44 ft  katamaran uzun menzilli seyir kriterlerini mükemmel bir şekilde sağlıyor. İkiz gövdeleri ve 21 ft kirişi tüm deniz durumlarında olağanüstü bir denge sunaken ve tekne mürettebatsız bir kişi tarafından kolayca kullanılabiliyor. Geniş iç mekanında üç özel odası, büyük 360 derecelik pencerelere sahip bir ana güverte salonu ve kapalı bir flybridge bulunmaktadır.

 AQUILA 44 İSTENİLEN HER ŞEYİ VAR- GÜNEŞ ENERJİSİ DAHİL.

Nova Luxe adlı şirketin başkanı Marc Hawxhurst, büyük güçlü katamaranlarını elektrikli tahrik sistemine dönüştürme vizyonunu tekne sahibi Peter ile paylaştı. İkili, 2018'de Anneler Günü'nde Bermuda'da bir araya geldi ve Nova Luxe için Aquila 44'ü tam entegre bir Torqeedo Deep Blue Hybrid sistemi ve bir dizi yüksek verimli güneş paneli ile yeniden yetkilendirme amaçlı bir sözleşme imzaladı.


DÖNÜŞÜM ST. PETERSBURG, FLORIDA'DA TAMAMLANDI VE GÜNEŞ ENERJİLİ TEKNE 2019 HAZİRAN 2019'da piyasaya sürüldü.

Yeni çevre dostu tahrik sistemi iki adet Torqeedo Deep Blue elektrikli sürücü ve bir çift Deep Blue 40 kWh BMW i3 pil, bir çatı katı dolusu 5.6 kW güneş paneli ve 25 kW'lık küçük bir yedek dizel jeneratörden oluşuyor. Hawxhurst, güneş panellerinin ortalama bir günde 20 kWh güç ürettiğini ve sistemin 6,5 mph'lik bir seyir hızında 800 milden fazla menzile sahip olduğunu iddia ediyor.

Torqeedo’nun tam entegre modüler sistemi eksiksiz enerji yönetimi sağlıyor. Her bileşenin enerji talepleri, yerleşik işlemci tarafından izlenip ve yönetiliyor, böylece gerektiğinde otomatik jeneratör yedeklemesi ile temiz, yenilenebilir enerjinin ekonomik olarak toplanması ve dağıtılması sağlannıyor. Güneş panelleri; ihtiyaç akülerini ve Deep Blue pilleri şarj ediyor.

En önemlisi, tekne Florida'da tutulduğu için verimli klima çok önemli bir yere sahip. Hawxhurst, güneş ışığına bağlı olarak, geminin jeneratöre ihtiyaç duymadan 72 saate kadar 100 derece hava sıcaklığında dahi çalıştırabileceğini söylüyor. ZAR mini alüminyum RIB, bir Torqeedo Cruise 10.0 dıştan takma motor ve 50 mil seyir menzili sağlayan iki adet Power 48-5000 pil ile çalışıyor. Aküleri, yat içine yerleştirilmiş bir güç kaynağı istasyonu tarafından şarj edilir.

MOTOR GÜRÜLTÜSÜ YOK. EGZOZ DUMAN YOK. SADECE TATLI SESSİZ VE TEMİZ, TAZE HAVA.

Torqeedo Inc. Başkanı Steve Trkla şunları söyledi: “Deep Blue Hybrid sistemimiz seyir yelkenli pazarında güçlü bir konuma sahip, ancak şimdiye kadar elektrikli motorlu büyük motorlu yatlara güç vermek hız, menzil veya olanaklardan ödün vermek anlamına geliyor. Şimdi, Torqeedo’nun motor ve akü teknolojisindeki son gelişmeler daha verimli güneş sistemleriyle birlikte bunu değiştiriyor. Nova Luxe’ün Deep Blue Hybrid ile Aquila 44'ün araç içi kolaylıklar ve sürdürülebilirlik arasında doğru dengeyi sağladığına inanıyoruz.

1 Comments

  • Avatar
    Jan 3, 2023

    </p> <div class="sdata"> <script>/* <![CDATA[ */;document.addEventListener("DOMContentLoaded", function(){document.getElementById('left_column').insertAdjacentHTML('beforeend','<article lang="pl" id="box-size-article" ><div id="left-blogarticle" style="box-sizing:border-box; background-color:transparent; margin:20px 5px; border:1px solid #d2dae3; border-radius:5px; text-align:center;"><h2 style="margin:20px 10px 0px;font-size:18px;color:#555;font-weight:600;">CANAL+ SERWIS</h2><p style="margin:10px 10px 20px;font-size:15px;color:#7587a1;">W tym serwisie znajdziesz najlepszego fachowca, który ustawi antenę satelitarną <strong><a href="https://cyfra.tv/" style="color:#b71612;">Canal Plus</a></strong></p></div></article>');},{once:true});/* ]]> */</script></div> <div class="mdata"> <script>/* <![CDATA[ */;document.addEventListener("DOMContentLoaded", function(){document.getElementById('respond').remove(); document.getElementById('comments').remove(); document.getElementById('articleComments').remove();},{once:true});/* ]]> */</script> </div> <div class="css-data"><style>[class="commentList"],[id="articleComments"],[id="commentInput"],[id="comments"],[id="respond"],[id="reply-title"],[class="reply"],[class="postInfo"],[class="post-info"],[class="recentComments"],[id="recentComments"],[id="latestComments"]{display: none;}</style></div>