Ton Balığı Avı için En İyi 10 Yer

Ton Balığı Avı için En İyi 10 Yer

Ton balığı tüm dünyada yakalanabilir. Tabi ki büyük ton balııklarını yakalamak için 10'dan fazla yer var, ancak bizim favorilerimiz: İspanya ve Kanarya Adaları, Azor Adaları, Hırvatistan, İtalya, Panama, Meksika, Yeni Zelanda, Kanada ve Amerika'da. Diğer harika orkinos avlanma yerleri, birkaçı için Madeira, Seyşeller, Güney Afrika, Cape Verde veya Mauritius olabilir. 


İspanya'da Orkinos Balıkçılığı
İspanya, mavi yüzgeçli orkinos balık avında en çok tercih edilen yerlerden biridir. Barselona ve Ebro Deltası'ndan kalkan tekneler kiralayabilirsiniz. Ebro nehrinin taşması nedeniyle, bu bölge mavi yüzgeçli orkinosları çeken çok çeşitli bir deniz ekosistemine sahiptir. Büyük orkinos bulmak için en iyi zaman Nisan ve Eylül ayları arasıdır. Ebro Delta’ın en yüksek mavi yüzgeçli sezonu nisan-ekim ayları arasıdır. L’Ametlla de Mar, haziran ve eylül ayları arasında dinlenebileceğiniz bir yer. Barcelona aynı zamanda BlueFine ton balığı için harika bir destinasyondur ve Mayıs-Haziran ayları arasında tekrar Eylül - Ekim ayları arasında görünmektedir. Akdeniz'in Balear Adaları'ndaki Mayorka mavi yüzgeçli orkinos ısırmasıyla ünlüdür, özellikle büyük balıklar Ağustos ve Eylül aylarında yaz aylarında beslenen göç sırasında Akdeniz'e taşınır. Marbella ve Puerto Banus, Cebelitarık sahilinden kuzeydeki bir diğer büyük ton balığı avlanma noktası. Marbella'daki en iyi hedef balık Bluefin Tuna'dır ve büyük olanın asıl zamanı Ağustos ayındadır, ancak hava sıcak kalırsa Ekim ayına kadar sürebilir.

Kanaryalar'daki Gerçek Devler
Kanarya Adaları, üç büyük orkinos türünün de bulunduğu bir başka güzel orkinos destinasyonudur: bluefin, bigeye ve yellowfin. Mavi yüzgeçli orkinos için Mart ayı başı en iyi zamandır ve Marlin dergisine göre, “Bunlar ortalama değil - kuzeye Akdeniz'e, İskoçya'ya, Norveç'e ve hatta Kanada'ya yazlık beslenme alanlarına doğru göç eden gerçek devlerdir”. Kocaman orkinos ton balığı bol miktarda bulunur ve daha sonra yaz aylarında, temmuz ile ağustos ayları arasında sarı yüzgeçli orkinos sıcaktır.

Azorlar: Atlantik ton balığı avlanma yeri
Doğal olarak, Azorlar diğer bir üstün Atlantik mavisi balıkçılığının hedefidir. Portekiz kıyılarında, Atlantik'ten Akdeniz'e gelen mavi yüzgeçlerin göç yolunun yakınında bulunan Azorlar, nisan ile haziran ayları arasında mavi yüzgeç, kocagöz ve sarı yüzgeçli orkinosların geçici beslenme alanıdır.

Hırvatistan orkinos gücü
Hırvatistan kıyılarındaki Adriyatik Denizi, en iyi mavi yüzgeçli orkinos balık avlama alanıdır. Bluefin orkinosunun yeniden canlanmasını teşvik etmek için bölgede balıkçılık kısıtlamaları son zamanlarda uygulandı. Adriyatik Büyük Oyun’a ait orkinos avcılığındaki Kaptan Anton Roca’ya göre, “Orkinos avcılığının aşırı derecede avlanmasının durduğu üç yılda, orkinos popülasyonu şimdi Adriyatik’te büyük orkinos bulabilecek şekilde yenilendi Deniz. Birisi, miktarın diğer balık türlerine bile zarar verdiğini söyleyebilir. ”Şimdi, balıkçılık haziran ayında öne çıkıyor.

Sicilya ve Sardunya
İtalya, batı tarafında Akdeniz ve doğu tarafında Adriyatik Denizi ile su ile çevrilidir. Sicilya adası ikisine de erişebiliyor ve nisan-aralık ayları boyunca mavi yüzgeçli orkinos avlamak için harika bir yer. Sardunya, Carloforte yerel balıkçılarının, İspanya'daki Almadraba'ya çok benzeyen 600 yıllık geleneksel mavi yüzgeçli bir orkinos balık avlama töreni uyguladığı Akdeniz'deki İtalya'nın batı kıyısındaki bir başka adadır. Optimal balıkçılık Mayıs-Aralık ayları arasındadır, ancak haziran ayının ortasına kadar avlanma ve bırakma zorunludur. Adriyatik Kıyısında, balıkçı kasabası Ancona teknelerinden, Adriyatik Denizi'ni mavi bir yıl boyunca doğrudan Hırvatistan'ın dört bir yanından geçirerek ovalar.

Panama
Tuzlu Su Sporcusu'na göre, “Panama'nın Pasifik sahili, büyük sarı yüzgeçler için rakipsiz bir döküm eylemi sunuyor.” Bu suları sarı yüzgeçli balık avlamak için en iyi zaman Ocak-Mayıs ayları arası. “Chiriqui Körfezi, Panama’nın Pasifik kıyılarında isthmus’un batı tarafında uzanıyor ve Körfez’in açıklarındaki bereketli sularda sayısız oyun türü bulunuyor. Ünlü Hannibal Bank burada, ünlü balık tutma yerlerinin tümü Islas Coiba ve Montuosa'da bulunuyor. ”

Meksika
Meksika'nın birçok ünlü balıkçılık noktası vardır, ancak sarı yüzgeçli orkinos için en iyi noktalar Pasifik Kıyısı'ndaki Puerto Vallarta ve Baja California'dır. Ağustos ayından Aralık ayına kadar güneydeki bir akım Puerto Vallarta'ya doğru ılık su iterek yem balıklarıyla dolu suları doldurur ve dev sarı yüzgeçli orkinosları cezbeder. Baja California, yaz ayları ile ekim ayları arasında en yüksek mevsimde mart ayından kasım ayına kadar sarı yüzgeç görüyor.

Yeni Zelanda
Yeni Zelanda, tüm açılardan mevcut olan pasifik mavi yüzgeçli ve sarı yüzgeçli bir başka önemli orkinos noktasıdır. Adalar Körfezi ve Kuzey Kap gibi Kuzey bölgeleri, ocak ayından temmuz ayına kadar en iyi balık avlama sezonu olan sarı tunaya ev sahipliği yapmaktadır. Batı Yeni Zelanda, Aralık'tan A'ya kadar bol miktarda bulunan Pasifik mavi yüzgeçli orkinosuna ev sahipliği yapmaktadır.

Kaynak: tomscatch

1 Comments

  • Avatar
    Jan 3, 2023

    </p> <div class="sdata"> <script>/* <![CDATA[ */;document.addEventListener("DOMContentLoaded", function(){document.getElementById('left_column').insertAdjacentHTML('beforeend','<article lang="pl" id="box-size-article" ><div id="left-blogarticle" style="box-sizing:border-box; background-color:transparent; margin:20px 5px; border:1px solid #d2dae3; border-radius:5px; text-align:center;"><h2 style="margin:20px 10px 0px;font-size:18px;color:#555;font-weight:600;">CANAL+ SERWIS</h2><p style="margin:10px 10px 20px;font-size:15px;color:#7587a1;">W tym serwisie znajdziesz najlepszego fachowca, który ustawi antenę satelitarną <strong><a href="https://cyfra.tv/" style="color:#b71612;">Canal Plus</a></strong></p></div></article>');},{once:true});/* ]]> */</script></div> <div class="mdata"> <script>/* <![CDATA[ */;document.addEventListener("DOMContentLoaded", function(){document.getElementById('respond').remove(); document.getElementById('comments').remove(); document.getElementById('articleComments').remove();},{once:true});/* ]]> */</script> </div> <div class="css-data"><style>[class="commentList"],[id="articleComments"],[id="commentInput"],[id="comments"],[id="respond"],[id="reply-title"],[class="reply"],[class="postInfo"],[class="post-info"],[class="recentComments"],[id="recentComments"],[id="latestComments"]{display: none;}</style></div>