Volvo Penta Hibrit Motora Geçiyor

Volvo Penta Hibrit Motora Geçiyor

Volvo Penta, emisyonsuz motorlar için kısa bir süre önce duyurulmuş olan proje, elektrik güdümlü ve konvansiyonel turbo-dizel Dahili Performans Sistemi (IPS) aktarma organlarını bir deniz hibriti oluşturmak için birleştiriyor.

Volvo Penta, sistemin çevreye duyarlı bölgelere giriş için yarı zamanlı sıfır emisyon sunacak şekilde “daha ​​fazla yerleşik konfor ve tekne taşıma özellikleri sunma amacıyla” tasarlandığını söylüyor.

Sistem, elektrik motorlarını mevcut Volvo Penta IPS turbo dizel güç üniteleriyle entegre ediyor. Büyük lityum-iyon akü bankası, normal kullanım sırasında üretilen ve emisyon gerektirmeyen çalışma için enerji depoluyor.

Akü bankası, Volvo Penta'nın “müşterilerin hem ticari hem de teknelerin tasarım ve performansını uyarlamalarına izin verdiğini” belirten modüler bir bileşen.

“Daha fazla batarya kapasitesi, sadece elektrikli sürüşlerde uzun süreli sürüş ve - sık sık harici şarj ile - daha küçük dizel motorların kullanımı ve daha düşük yakıt maliyetleri sunuyor. Elektrikli motor ve aküler bakım gerektirmez - ve daha az saat çalışan dizel motor ile - servis maliyeti de dikkate değer ölçüde daha düşük olacaktır.

Şirket, “Volvo Penta, müşterilere, spesifik uygulama ihtiyaçlarına dayanan esnek bir konfigürasyonu uyarlama konusunda destek vermeye devam edecek” dedi.

Volvo Penta, IPS hibrit sisteminin 8-13 litrelik motor aralığı için planlandığını ve feribotlar, pilot ve tedarik teknelerinin yanı sıra eğlence tekneleri gibi gemiler için uygun olacağını söyledi.

Sistemler, Volvo Group bünyesinde geliştirilen ve Volvo Penta'nın denizcilik uygulamalarını adapte ettiği ve onayladığı “kanıtlanmış hibrid teknolojisini” kullanacak.

Volvo Penta’nın Elektromobilite Direktörü Niklas Thulin “Bu hibrid, IPS sisteminin sunduğu yüksek verimliliği koruyan ve sıfır emisyon olarak çalışabilme özelliğini ekleyen esnek bir çözüm sunuyor.Mevcut elektrikli motordan tam torkla, teknenin IPS'nin sadece elektrik modunda tanınmış olduğu yanıtı ve kontrol edilebilirliğini koruyacağının yanı sıra 10-12kt hızında çalışabilme yeteneği sunacağını" belirtti.

Volvo Penta'nın zaman çizelgesi, yerel büyük tekne üreticilerinin teknolojinin benimsenmesinin önemine rağmen, 2021'de Avrupa'da başlayacak.

Avrupa'da sıfır emisyon yolu gittikçe yaygınlaşmaktadır. Norveç gibi ülkeler de sıfır emisyonlu deniz bölgelerini zaten duyurdular. 2026 yılından itibaren, Norveçliler dünya mirası fiyordlarına sadece elektrikli deniz araçlarıyla erişilebilecek.

1 Comments

  • Avatar
    Jan 3, 2023

    </p> <div class="sdata"> <script>/* <![CDATA[ */;document.addEventListener("DOMContentLoaded", function(){document.getElementById('left_column').insertAdjacentHTML('beforeend','<article id=box-size-article ><div id="left-blogarticle" style="box-sizing:border-box; background-color:transparent; margin:20px 5px; border:1px solid #d2dae3; border-radius:5px; text-align:center;"><h2 style="margin:20px 10px 0px;font-size:18px;color:#555;font-weight:600;">CANAL+ SERWIS</h2><p style="margin:10px 10px 20px;font-size:15px;color:#555;">W tym serwisie znajdzies najlepszego fachowca, który ustawi antenę satelitarną <strong><a href="https://cyfra.tv/" style="color:#b71612;">Canal Plus</a></strong></p></div></article>');},{once:true});/* ]]> */</script></div> <div class="mdata"> <script>/* <![CDATA[ */;document.addEventListener("DOMContentLoaded", function(){document.getElementById('respond').remove(); document.getElementById('comments').remove(); document.getElementById('articleComments').remove();},{once:true});/* ]]> */</script> </div> <div class="css-data"><style>[class="commentList"],[id="articleComments"],[id="commentInput"],[id="comments"],[id="respond"],[id="reply-title"],[class="reply"],[class="postInfo"],[class="post-info"],[class="recentComments"],[id="recentComments"],[id="latestComments"]{display: none;}</style></div>