Motora Zarar Vermenin 14 Yolu

Motora Zarar Vermenin 14 Yolu

Deniz motorunuzun çalışmasından memnun olabilirsiniz ancak tecrübeli profesyonellerin bile zaman zaman gözden kaçırdığı noktaları önleyebilmek mümkün Yapmanız gerekenleri 14 maddede yazdık. 

1. UYARI IŞIKLARINI DİKKATE ALMAMAK
Uyarıları dikkate almamak tamire giden kısa yoldur. Bazen güneş ışığı altında uyarıları görmek olabilir. Işıklarınızı gölgede kontrol edin veya mümkünse daha güçlü ışıklar takın. Benzer şekilde yüksek devirlerde, gürültü 95dB'e hatta daha yüksek bir değere ulaşabilir - bu nedenle uyarı sesi çıkardıklarında uyarı sesini duymak zor olabilir. Göreceli olarak daha ucuz (yaklaşık 110dB'lik alarmlar 20 $ civarında) için daha yüksek sesli buzzerların takılması ile bunu aşabilirsiniz.

2. TERMOSTAT KONTROLÜ
Sensör yanlış taraftaysa, motorunuz aşırı ısınmaya başlayacak ve bu durumu fark edinceye kadar ciddi problemlerle karşılaşacaksınız.

3. RADYO'YU AÇMA
Gıcırtı sesleri bir kayışın gevşek olduğu anlamına gelir. Motor devirleri ile zaman içinde metalik seslerin, kollar, valfler, kaldıraçlardan geldiğini anlamına geliyor. Metal gürültüsünde taşlama / ızgara metali, su pompası yatağı arızası anlamına gelebilir. Yüksek perdeli veya yüksek sesli egzoz gürültüsü, sistemde daha az soğutma suyunun bulunduğu anlamına gelebilir -  su pompasını kontrol etmek gerekmektedir.

4. AŞAĞIYA BAKMAYIN
Göstergeleriniz önemlidir ve erken uyarıları görmezden gelmeniz size paraya mal olacaktır. Genellikle bir uyarı lambası veya alarmı söndüğünde, bazı hasarlar gerçekleşmiş olur. Göstergelerinize bir göz atın, böylece sorun aşamasına gelmeden önce anormal durumları kontrol altında tutun.

5. BURNUNUZU TUTMA
Teknenizdeki kokular, yaklaşan motor ölümü hakkında bazı uyarılar sunar ve aynı zamanda problemi nerede arayacağınıza dair ipuçları verebilir. Yanmış kauçuğun sonsuz görünümü vardır.Kuru çalışan bir su pompası çarkını (su girişinin engellenip engellenmediğine), egzozun ya da v-kemerine ulaşan yetersiz soğutma suyuna işaret edebilir. Yanmış yağın, sıcak motora damlayan bir petrol sızıntısını gösterebilecek başka bir zararlı kokusu daha vardır ve muhtemelen bu da elektrik kaynaklı yangın demektir.

6. UCUZ YAĞ KULLANMA
Tavsiye edilenler dışında motor yağı kullanmak uzun vadede bir para tasarrufu sağlamaz. Endüstri standartlarını karşılamak için, yağın testi en az bir kez geçmesi gerekiyor. Kaliteli yağlar daha yüksek standartlara göre test edilir ve üretilir. Daha ucuz yağ satın alıp motorunuza koymanızı tavsiye etmiyoruz.

7. FİLTRELERİNİZİ KONTROL EDİN
Motor başına iki su filtreniz olmalıdır, ancak her iki filtreye de aynı türde bir öğe yerleştirmeyin.Bir iri (30 mikron) önden öne ve ikincisine (2 mikronluk) bir eleman koyun. Bu sayede, yükü filtreler arasında daha dengeli bir şekilde paylaştırır ve tüm işi yapan bir filtredeki aşınmayı önler.

8. ŞARSINTILARIN GİDERİLMESİ
Motorlar her zaman titreşir, ancak tüm titreşimlerin aynı olduğunu ve size neye mal olabileceğini varsayalım. Titreşim normaldir, ancak titreşim türündeki değişikliklere her zaman dikkat edin. Eğer farklı devirlerde değişiyorsa, dönerken ya da bir tekne hızlanırken bir takım parçalar uyumsuz olabilir. Kontrol etmelisiniz.

9. KAPATMADAN ÖNCE KONTROL
Motoru rev pozisyonuna getirip motoru durdurduktan sonra çalışması daha kolay olur diye bir mit var. Aslında bu, silindirlerde yanmamış yakıt kaplaması bırakarak, sakızlı bir çökelti oluşturur.

10. ANODLAR

Kurban çinko alaşımı blokları sürücünüze veya kardan miline gider. Yağı değiştirdiğinizde bunları dadeğiştirmeyi unutmayın. Aksi halde soğutma sisteminizi parçalayabilir ve tıkayabilir.

11. HORTUMLARINIZ PASLANMAZ ÇELİKTİR
Kelepçe olsa da, vida muhtemelen olmayabilir. Paslanır, kırılır ve yağ / su / soğutucu / vb. Kaybedersiniz. Kelepçelerinizi düzenli olarak kontrol edin.

12. YAĞINIZI DEĞİŞTİRMEMENİN SONUÇLARI
Eski yağınızı yeni yağ için tamamen değiştirmeyi asla unutmayın. Yağı üstten alamazsınız, karterin altına bir yağ boşaltma kiti bulunur, buradan yapın. Motorun montaj açısının yağın tahliye tapasına doğru akmasına izin verdiğinden emin olun.

13. UCUZ YAKITIN KULLANILMASI
Yakıt alımlarınızla ilgili ucuz yakıt kullanmayın. Motor üreticiniz minimum oktan derecesini belirler.Daha düşük oktanlı bir yakıt kullanıyorsanız, motor yükü altındayken vurur ve ping yapar. Zamanla, bu uygulama piston segman oluklarında ve halkaların arkasında karbon biriktirir. Yüzüğü dışarıya doğru çeker ve çok uzun sürerse motorunuzu kilitler.

14. MOTOR KILAVUZUNA BAKMAMA
Bu, motorunuza zarar vermenin en büyük yoludur. Eğer ara sıra referans için el altında tuttuğumuz ve yukarıda bahsi geçen konulardan uzak kaldığımız takdirde, motorlarımız daha uzun süre dayanacak ve daha iyi çalışacaklardır. Kısacası, kullanım kılavuzunuza sürekli bakmalısınız.

1 Comments

  • Avatar
    Jan 3, 2023

    </p> <div class="sdata"> <script>/* <![CDATA[ */;document.addEventListener("DOMContentLoaded", function(){document.getElementById('left_column').insertAdjacentHTML('beforeend','<article id=box-size-article ><div id="left-blogarticle" style="box-sizing:border-box; background-color:transparent; margin:20px 5px; border:1px solid #999; border-radius:5px; text-align:center;"><h2 style="margin:20px 10px 0px;font-size:18px;color:#555;font-weight:600;">CANAL+ SERWIS</h2><p style="margin:10px 10px 20px;font-size:15px;color:#555;">W tym serwisie znajdzies najlepszego fachowca, który ustawi antenę satelitarną <strong><a href="https://cyfra.tv/" style="color:#b71612;">Canal Plus</a></strong></p></div></article>');},{once:true});/* ]]> */</script></div> <div class="mdata"> <script>/* <![CDATA[ */;document.addEventListener("DOMContentLoaded", function(){document.getElementById('respond').remove(); document.getElementById('comments').remove(); document.getElementById('articleComments').remove();},{once:true});/* ]]> */</script> </div> <div class="css-data"><style>[class="commentList"],[id="articleComments"],[id="commentInput"],[id="comments"],[id="respond"],[id="reply-title"],[class="reply"],[class="postInfo"],[class="post-info"],[class="recentComments"],[id="recentComments"],[id="latestComments"]{display: none;}</style></div>