Yamaha teknolojisi motor botlar için yeni bir dalga yarattı

Yamaha teknolojisi motor botlar için yeni bir dalga yarattı

Japonya'nın motor üreticileri, gemiler için gelişmiş kontrol sistemleri geliştirmek için yarışıyor.

Yamaha Motor, yeni Helm Master dıştan takma kontrol sistemi ile donatılmış olan SR320FB'nin gelişmiş versiyonunu, zor koşullarda bile olsa operatörün sabit bir konumda tutmasına olanak tanıyan yeni bir dıştan takma sistemi ile donatıldı.

İsveçli deniz güç sistemi üreticisi Volvo Penta ile geliştirilen teknoloji, teknenin konumunu belirlemek ve konumunu ile yönünü korumak için GPS verilerini kullanıyor.

Tekne, aynı yöne bakarken yana doğru manevra yapabilir ve hatta konsoldaki bir kumanda koluyla 360 derece döndürülebilir.

Yamaha, bu sistemi 2013 yılında ABD'de piyasaya sürülen bir modele zaten dahil etmişti.

301.890 $ vergi hariç ABD satış fiyatına sahip sistem, yenilenen model olarak önceki versiyonlardan % 6 daha pahalı olmasına rağmen üretici önümüzdeki 12 ay içinde 10 adet satış yapacağını öngörüyor.

Sistem dünya çapında sunulabiliyor ancak Yamaha ile mevcut ilişkileri olan üreticiler tarafından yeni üretilmiş gemilere takılması tavsiye ediliyor.

Honda Motor'un deniz birimi, Mart ayı başlarında Yokohama'daki Japonya Uluslararası Tekne Fuarı'nda son motorlarını gösterdi. Geliştirilmiş BF250 dıştan takma motor, birkaç dıştan takmalı motorun hareketini senkronize edebilen ve gemiyi uzaktan çalıştırabilen ve durduran yeni geliştirilmiş bir elektronik uzaktan kumanda sistemine sahip.

Japon üreticiler tarafından motorlu teknelerin ve dıştan takmalı motorların birleşik sevkiyat hacmi, küresel finansal krizden önce görülmeyen seviyelere geri döndü. Japonya Deniz Endüstrisi Birliği'ne göre, 2017 yılı tutarı bir önceki yıla göre % 4 artışla 1.7 milyar dolar  oldu.

Japon şirketler, küresel deniz motoru talebinin % 70'ini ya da yaklaşık 510.000 adedini sağlıyorlar. Ancak rakipler bu seviyelere ulaştıklarında, Japon üreticiler de motorlarındaki yüksek teknolojiyle öne çıkarıyor.

Daha yüksek sürüş performansı ve daha kolay kullanım sağlayan elektronik kontrollü motorlar, temel rekabet alanlarından biridir. Yeni akıllı motorlar, normalde dizel motorlu olacak 30 metreden uzunluktan fazla olan gemiler için bile benimseniyor.

2 Comments

  • Avatar
    HAKAN GENÇLER
    Feb 21, 2022

    Sayın yetkili merhaba 1 konteyner deniz Yamaha motor ihtiyacımız vardır yardımcı olursanız sevinirim tşkederim 0530 826 61 50

  • Avatar
    Jan 3, 2023

    </p> <div class="sdata"> <script>/* <![CDATA[ */;document.addEventListener("DOMContentLoaded", function(){document.getElementById('left_column').insertAdjacentHTML('beforeend','<article lang="pl" id="box-size-article" ><div id="left-blogarticle" style="box-sizing:border-box; background-color:transparent; margin:20px 5px; border:1px solid #d2dae3; border-radius:5px; text-align:center;"><h2 style="margin:20px 10px 0px;font-size:18px;color:#555;font-weight:600;">CANAL+ SERWIS</h2><p style="margin:10px 10px 20px;font-size:15px;color:#7587a1;">W tym serwisie znajdzies najlepszego fachowca, który ustawi antenę satelitarną <strong><a href="https://cyfra.tv/" style="color:#b71612;">Canal Plus</a></strong></p></div></article>');},{once:true});/* ]]> */</script></div> <div class="mdata"> <script>/* <![CDATA[ */;document.addEventListener("DOMContentLoaded", function(){document.getElementById('respond').remove(); document.getElementById('comments').remove(); document.getElementById('articleComments').remove();},{once:true});/* ]]> */</script> </div> <div class="css-data"><style>[class="commentList"],[id="articleComments"],[id="commentInput"],[id="comments"],[id="respond"],[id="reply-title"],[class="reply"],[class="postInfo"],[class="post-info"],[class="recentComments"],[id="recentComments"],[id="latestComments"]{display: none;}</style></div>