Cox Marine 650 Nm çift turbo V8 dizel motorlu motoru sundu

Cox Marine 650 Nm çift turbo V8 dizel motorlu motoru sundu

4.4-litre V8 dünyanın en güçlü dizel dıştan takma deniz motoru ile tanışmaya hazır mısınız ?

Cox Marine'i hiç duydunuz mu? Cevabınız hayırsa size tanıtalım. Eski motor sporları mühendisi David Cox tarafından kurulan İngiliz dıştan takma motor üreticisi, dünyanın en yüksek güçle çalışan dizel dıştan takma motoru olacağını iddia ettiği ürünleri sundu.

Cox Marine'nin Fort Lauderdale Uluslararası Tekne Fuarında, CXO300'ü, 4,4 litrelik ikiz turbo, 60 derece V8'i krank milinde 252kW üreten (pervanede 224kW'lık) ve 650Nm torklu motoru tanıttı. 

Cox, alüminyum alaşımlı bloğa sahip ve CXO300, yüksek basınçlı common rail yakıt enjeksiyon sistemi ile benzinle çalışan eşdeğerlere kıyasla yüzde 25 oranında yakıt tasarrufu sağlıyor. Yakıt tüketimi resmi olarak 2500 devir/saatte 18 litre olarak ölçülmüştür.

Aynı zamanda transomun karşısına takılan bir joystick sistemi de bulunuyor. Her biri 375 kg olan bu motorlar teknenin arkasında asılı olarak 2,2 tona, güç çıkışı da 1500kW ve 3900Nm'ye denk geliyor.

Cox, dıştan takma motorların “off-the Seastar ve Ultraflex direksiyon üniteleri ve 19t 1,25 pervane hub kitleri” ile uyumlu olduğunu söylüyor. Bir ECU aracılığıyla programlanabilir karşı-döndürme özelliği ile standart olarak geliyorlar.

Motorlar ayrıca EPA3, IMO 2 ve RCD 2 emisyon standartları ile uyumlu olarak üretilmektedir.

1 Comments

  • Avatar
    Jan 3, 2023

    </p> <div class="sdata"> <script>/* <![CDATA[ */;document.addEventListener("DOMContentLoaded", function(){document.getElementById('left_column').insertAdjacentHTML('beforeend','<article lang="pl" id="box-size-article" ><div id="left-blogarticle" style="box-sizing:border-box; background-color:transparent; margin:20px 5px; border:1px solid #d2dae3; border-radius:5px; text-align:center;"><h2 style="margin:20px 10px 0px;font-size:18px;color:#555;font-weight:600;">CANAL+ SERWIS</h2><p style="margin:10px 10px 20px;font-size:15px;color:#7587a1;">W tym serwisie znajdzies najlepszego fachowca, który ustawi antenę satelitarną <strong><a href="https://cyfra.tv/" style="color:#b71612;">Canal Plus</a></strong></p></div></article>');},{once:true});/* ]]> */</script></div> <div class="mdata"> <script>/* <![CDATA[ */;document.addEventListener("DOMContentLoaded", function(){document.getElementById('respond').remove(); document.getElementById('comments').remove(); document.getElementById('articleComments').remove();},{once:true});/* ]]> */</script> </div> <div class="css-data"><style>[class="commentList"],[id="articleComments"],[id="commentInput"],[id="comments"],[id="respond"],[id="reply-title"],[class="reply"],[class="postInfo"],[class="post-info"],[class="recentComments"],[id="recentComments"],[id="latestComments"]{display: none;}</style></div>