Deniz Motoru Üreticileri 2018'i Nasıl Geçirdi ?

Deniz Motoru Üreticileri 2018'i Nasıl Geçirdi ?

Deniz motoru üreticileri 2018 yılını pazara sundukları yeni teknoloji ve modellerle tamamladı.Teknolojik gelişmeler, dıştan takmalı motorların diğer parçalarıyla, geliştirilmiş yakıt ekonomisiyle ve uzun ömürle paylaşılabilecek gelişmiş gerçek zamanlı bilgilerle daha akıllı çalışmayı mümkün kılıyor. Yeni bir teknenin donatılması veya eski bir teknenin yeniden canlandırılması olsun, 2018 model dıştan takmalı motorlar hakkında konuşmak için harika bir zaman. 2018 model yılında neyin yeni olduğunu öğrenmek için yazımıza başlayalım. Deniz motoru modellerimizi incelemek için en üste gördüğünüz sekmelerde tüm ürünleri inceleyebilirsiniz.

YAMAHA


Yamaha, 2018 için iki yeni motor modeli sundu. Yeni F25, sınıfındaki en iyi güç-ağırlık oranlarından birine sahip ve akü gerektirmeyen elektronik yakıt enjeksiyonu ve tamamen yeni iki silindirli bir güç kafasına sahip bir model. Silindir başına iki supap ve tek bir tepe kamı daha hafif bir profile dönüşüyor ve karbüratörün bir EFI sistemi ile değiştirilmesi, su üzerinde kolay çalıştırma ​​ve yavaş bir performans sağlıyor. Tüm F25C yeke sapı modellerinde standart olan Değişken Trolling devir düğmesi (VTS), teknelerin daha iyi balıkçılık için daha yavaş hareket etmesini sağlıyor. Geliştirilmiş, yerleşik taşıma kolları, daha fazla depolama seçeneği için iki tarafta istirahat yastıkları ile daha fazla taşınabilirlik ve daha kolay kullanım sağlıyor. Harici yağ boşaltma sistemi bakımı kolaylaştırırken, CDI mikrobilgisayar ateşleme, optimum ateşleme performansı için her koşulda ateşleme zamanlamasını hassas bir şekilde ayarlamak için gaz kelebeği konumunu, motor devrini ve atmosfer koşullarını izliyor. Merkezin her iki yanında bulunan 45 derecelik bir direksiyon açısı, mükemmel manevra potansiyeli sunuyor. Ayrıca, temiz su basma cihazı, daha fazla rahatlık ve daha uzun motor ömrü için motoru çalıştırmadan yıkamanızı sağlıyor. Uzaktan mekanik veya yekeli kol kontrolü ile birlikte sunulan 15 inçlik şaft modeli, yalnızda 57 kg ağırlığında olup 20 inçlik versiyonu da sadece bir kaç kilogram daha ağırdır. F25’in güçlü 16 amper alternatörü, akünüzün gün boyu çalışmasını sağlar.

Ayrıca Yamaha, hem sol hem de sağ rotasyonda bulunan kanıtlanmış 300 beygir gücünde 4.2 litrelik V6 Offshore dıştan takmalı motor kontrol modelini piyasaya sürdü. Yamaha’nın 4,2 litrelik açık deniz modelleri (F300, F250 ve F225), plazma erimiş kolsuz silindirler sayesinde büyük çaplı V-6 motor hacmine sahiptir. Bu teknoloji, silindir deliklerinin dış çapını genişletmeksizin motor hacmini arttırırken ve en hafif ağırlıkta sınıfındaki en büyük motor hacmine sahip bir dıştan takma ile modeli ortaya çıkarmaktadır. Elektronik olarak kontrol edilen tek bir kelebek valf ve hassas çok noktalı elektronik yakıt enjeksiyonu, F300’ün yakıt verimliliğini artırır. V-6 Offshore Mekanikler, eski Yamaha 3.3-litre V-6'lardan 23 kg daha fazladır, ayrıca daha düşük ve orta menzilli bir kuvvet sunarlar. Yamaha 4.2-litre V6 Mekanik ile yeniden güç üretirken, tipik olarak yeni bir kontrol kutusuna geçmeye gerek yok olmayıp dijital kontrolün gerekli olmadığı balıkçı tekneleri için ekonomik bir çözüm sağlamaktadır.

MERCURY

Mercury bu yıl için sunduğu modeller arasında yer alan 115 Pro XS, 17 ila 20 feet arasında değişen çeşitli sahil araçları için mükemmeldir. Popüler Mercury 115 FourStroke'a dayanan yeni Mercury 115 Pro XS, bugün piyasadaki diğer tüm yüksek çıkışlı 115 beygir gücü dıştan takma motorlardan çok daha iyi bir performans sunuyor. Aslında, yeni 115 Pro XS, yerini aldığı iki zamanlı doğrudan enjekte 115 OptiMax'dan 16 kilo daha hafif, artı rakiplerine göre en yakın 115 beygir gücündeki motordan 18 kilo daha hafif durumda. Nispeten geniş olan 2.1 litre motor hacmi, sekiz valflı, tek bir üstten kam kam tasarımıyla dört silindirli güç kafasına daha yüksek tork, etkileyici hızlanma ve daha fazla dayanıklılık sağlıyor.

Pro XS mirasını temel alan yeni 115 Pro XS, daha yüksek hız sağlamak için akıllıca tasarlandı. 115 Pro XS FourStroke'un daha yüksek devir aralığı (5300-6300) zaten güçlü bir motordan daha iyi performans sunmaktadır. Mercury’nin standart 115 FourStroke modelinden daha hızlı hızlanırken ve daha hızlı delik çekimleri için daha küçük pervane döndürme yeteneğine sahiptir. Artan motor devri 6300'den 6000 devirlere düşürülürken, bu da tipik olarak daha hızlı gaz tepkisi ile sonuçlanıyor. Mevcut Komut İtiş dişli kutusu seçeneği bu konsepti bir adım öteye taşıyarak bu motoru Mercury'nin daha büyük çaplı pervaneleriyle uyumlu hale getiriyor. Bunlar motorun gelişmiş performans sağlamasına ve ağır tekneleri kaldırmasına yardımcı olurken daha düşük hızlarda tutmasına yardımcı oluyor. Mercury 115 Pro XS, 20 inç ya da 25 inç mil uzunluğuna sahiptir.

Mercury'nin nispeten yeni Verado 350'si dayanıklılık ve seyir yakıtı ekonomisinden ödün vermeden eşsiz hız ve genel performans sunuyor. Mercury test sonuçları, 89 oktan benzinle çalışabilen, yüksek performanslı Verado 350'yi (maksimum performans için 91 oktan önerilir), rakipleri V-8 dıştan takmalı motorlara göre % 10 daha fazla yakıt tasarrufu sağlıyor. Verado 350'nin rakipsiz performans ve yakıt ekonomisi kombinasyonunun sırrı, nispeten hafif, kompakt, süper şarjlı tasarımının altında yattığını söyleyebiliriz.

HONDA


Honda 2018'de beş yeni dört zamanlı dıştan takmalı motor, BF40, BF50, BF75, BF90 ve BF100 ile birtakım yenilik içeren farklıları sundu. 2017 yılının ortalarında piyasaya sürülen Honda Marine BF40 ve BF50 EFI, hem tatlı hem de tuzlu su uygulamaları için güçlü hızlanma ve yakıt verimliliğinin mükemmel dengesini sağlıyor. Yeni bir çok fonksiyonlu yeke kolu, trol kontrolü ve çok sayıda motor kurulumu için yeni bir anahtar paneli uygulaması olan çok işlevli bir ekranla, yenilenen Honda Marine motorları güncellemelerini sundu. Buna ek olarak, BF40 ve BF50 modelleri su ceketi kapağına yeni bir tatlı su püskürtme hortumu ekledi, ayrıca önceki Honda modelleriyle karşılaştırıldığında rölantide azaltılmış motor titreşimi sunuyor. Duo'nun 3 silindirli motor bloğu, elektronik yakıt enjeksiyonu (EFI) ve Honda’nun patentli Boosted Düşük Hız Torku (BLAST) sistemi dahil, ivmelenme için ateşleme zamanını artıran birkaç özel teknolojiye sahip donatıldı.Seyir sırasında maksimum yakıt verimliliği için hava / yakıt karışımını ayarlayan bir Yağ Yakma Kontrolüne sahip. BF40 ve BF50, sınıfındaki en hafif dıştan takma motorlar arasında yer alırken ve çok sayıda deniz elektroniği aksesuarını çalıştırmak için net 17 amper şarj kapasitesi sunan güçlü 22 amper alternatöre sahip sunuluyor.

Ayrıca 2018'de sunulan, Honda'nın orta ölçekli dıştan takma motorları, BF75, BF90 ve BF100 üçlüsü, hepsi 1496 cc / 91,4 inçlik bir sıralı tasarımına dayanıyor. Honda Marine, yeniden tasarlanan bu modelleri motorlu tekne kullanıcıları için kullanıcı deneyimini geliştirmeye odaklandı. Düşük hızdaki manevralardan tam gazla yapılan gazlamalara kadar, Honda BF75, BF90 ve BF100, mükemmel yakıt veriminin yanı sıra olağanüstü performans sunuyor. Bu yenilenmiş Honda modelleri, yeni bir çok fonksiyonlu dijital ekran ve daha büyük bir vites kolu, bir güç trim ve eğim anahtarı, bir geri vites kolu, tutamak yükseklik ayarı içeren yepyeni bir opsiyonel çok fonksiyonlu yeke kolu dahil olmak üzere yeni ve yükseltilmiş arma parçalarına ve değişken bir trolling kontrol anahtarına sahiptir. Bu yeni Honda orta menzilli deniz motorlarını çalıştıran tasarım ve teknoloji, Honda otomobillerinin gücüyle aynıdır. Bu çapraz platform entegrasyonu, Honda’nın yüksek performans, yakıt verimliliği ve çevre dostu olma konusundaki kararlılığını göstermektedir. Honda BF75-BF90-BF100 dıştan takmalı motorları önde gelen orta sınıf güç seçeneklerinden biri haline getiren önemli yenilikçi özellikler arasında değişken valf zamanlaması ve kaldırma elektroniği kontrolü (VTEC); programlanmış yakıt enjeksiyonu (PGM-FI); artırılmış düşük hızlı tork sistemi (BLAST); ve zayıf yanık kontrolü. BF150, BF200, BF225 ve BF250 motorlarında şimdi beyaz dıştan takma motorlar sunulmaktadır. Honda Marine'nin Akıllı Shift & Throttle (iST) sistemi, 2014 yılında BF250 dıştan takmalı motorda tanıtıldı ve şimdi BF200 ve BF225 dıştan takmalı motorları içerecek şekilde genişletildi.

EVINRUDE


Evinrude gelecek nesil G2 serisi 150 ila 300 beygir gücü aralığında kademeli bir fazda ve daha küçük iki zamanlı dıştan takmalı motorları alarak, profillerini genişleteceklerini gösteriyor. Evinrude'un en son yeniliği, iDock sistemi. Evinrude iDock sistemi parmak ucu kontrolü ile 360 ​​derece manevra kabiliyeti sağlarken, operatörün kalabalık alanlarda hareket etmesine, gemiyi yerleştirmesine ya da gemiyi bir kıyı şeridi üzerinde durmasına izin veriyor. Dümen pozisyon sensörlerine sahip Akıllı Silindirler, ikiz Evinrude E-TEC motorlarının bağımsız olarak veya teknenin yanlamasına, çapraz, ileri ve geri yönde manevra yapabilmeleri, ekseninde dönmeleri veya yan yana yerleştirilmeleri için yan yana yerleştirilmeleriyle birlikte zorlu yerleştirme manevralarını mümkün kılıyor.

SUZUKI


Suzuki' 2018 yılında yeni DF350 dört zamanlı V-6 dıştan takmalı motor modelini tanıttı. DF350A, Suzuki'nin kendini kanıtlamış Precision Control'ü, tel sürme gazını ve vites kontrollerini, yumuşak vites değiştirme, gaz kelebeği konumunun hassas kontrolünü ve daha kolay montaj sağlıyor. Suzuki'nin diğer V-6 dıştan takmalı motorları gibi, DF350A da Suzuki'nin daha dar bir dıştan takmalı motor ve iki kademeli vites küçültmeyi sağlayan motor şaftlı motor şaftına sahip. İki aşamalı vites küçültme, hem hızlı hızlanma hem de en yüksek hızda iyileştirmeler için daha büyük bir redüksiyon dişlisi oranı (2,29: 1) ve daha fazla tork sağlıyor. DF350A'nın dar kasası 55 derece V-6 tasarımı, bu güçlü dört zamanlı motorun nispeten kompakt 27 inçlik merkezlere monte edilmesine izin verirken daha fazla transomsa sığmasını ve ikiz, üçlü ve dörtlü kurulumlarda daha az yer kaplamasına imkan tanıyor.

Suzuki mühendisleri, DF350A’nın alt birimi ile yeni bir çığır açtılar. Ters dönen pervaneler yeni bir teknoloji olmasalar da, şimdiye kadar dört zamanlı motorlarda hiç kullanılmamışlardı. DF350A’nın çift pervaneleri, özellikle kompakt boyut, arttırılmış stabilite ve daha büyük çekiş gücü olmak üzere üç temel avantaj sağlıyor. Motorun gücünü altı bıçak yerine dağıtarak, sadece üç yerine, dişlilerin ve dişli kutusunun boyutu minimumda tutulur ve bu da daha şık ve daha hidrodinamik bir dişli kutusunun tasarımına olanak tanır. Suzuki mühendisleri, sualtı sürtünmesini azaltmanın genel tekne hızını ve performansını iyileştirmek için gerekli olacağını biliyorlardı. Kontra dönen pervaneler ayrıca hızlanma, hızlı delik çekme, daha öngörülebilir yönlü tahrik, direksiyon torkunda azalma, artırılmış üst hızlar ve etkileyici ters itme ile sonuçlanan ilave yüzey alanı sağlıyor. Ayrıca karşı dönen motorlara olan ihtiyaç artık geçmişte kaldı. Suzuki’nin ilk saha testlerine göre, bu faydalar, dolu yük, dişli ve insanlar içeren daha ağır teknelerde bile belirgindir. Şanzıman dişlisinin ön ucunda ve skodun her iki tarafında bulunan çift su girişleri, denizden geçen uzun günlerde işleri serin tutmak için sabit bir soğutma suyu akışının güç kafasına gitmesini sağlıyor

TOHATSU


2018 yılında Tohatsu (ve kardeş şirket Nissan) dıştan takma motorlarını üç ayrı gruba ayırdı. Dört zamanlı genişletilmiş BFT serisi, 200, 225 ve 250 V-6 dıştan takmalı motorları, 135-150 beygir gücü sıralı dörtlü, artı 60-, 75-, 80-, 90- ve 100-beygir gücü - her biri esas olarak Honda'yı yeniden tanımlayan dıştan takma motorlar. MFS serisi, toplam 15 güç seçeneği ve bir çift sıvı propan modeli ile kalan dört zamanlı Tohatsu'nun eski motorudur. Son zamanlarda trend olduğu gibi, bu dıştan takmalı motorların bir kısmı beyaz renk motifinde mevcut sunuldu. Tohatsu dıştan takma motorlarının son grubu, MD serileri olarak adlandırılan iki zamanlı modeller. Bunların hepsi doğrudan enjekte 30, 40, 50, 75, 90 ve 100 beygir güçlere sahiptir. TLDI sistemi, olağanüstü yakıt ve yağ tasarrufu ile üstün performans da dahil olmak üzere, ihtiyacınız olan her şeyi bir dıştan takmalı motorda sağlıyor. TLDI dıştan takmalı motor, düşük egzoz emisyonları üretirken dıştan takmalı emisyon kontrolü için tüm yasal gereksinimlerini karşılar. Düşük hızdan yüksek hıza kadar olan hızlanma eğrisi son derece yumuşaktır ve dıştan takmalı motoru çok hassas hale getirmektedir. Tohatsu TLDI dıştan takmalı motor ile, iki zamanlı motorun tüm gücünü  elde edersiniz, ancak az gürültülü ve dört zamanlı bir motorun yakıt verimliliğine sahip olursunuz.

Tohatsu, 2018 yılı için, tümüyle aküsüz Elektronik Yakıt Enjeksiyonu (EFI) sistemi kullanan yeni MFS20E, MFS15E ve MFS9.9E dört zamanlı modellerini tanıttı. Bunlar, sınıflarındaki en hafif EFI dıştan takmalı motorlardan bazılarıdır ve az gürültü ile minimum güç titreşimi sayesinde mükemmel performans sunar. Bu daha küçük dıştan takmalı motorlarda EFI ile gitmek harika bir harekettir çünkü bu yakıt sistemi, şok gerektirmeyen kolay çalıştırma ve tüm devir aralıklarında sorunsuz, keskin hızlanma sunmaktadır. EFI'nın bir karbüratöre karşı bir başka avantajı da, geniş açık gazda yakıt verimliliğidir, bu da kayıkçıların daha az yakıtla yüzde 50 daha uzağa gitmelerine olanak tanır. Tohatsu'nun yeni MFS20 / 15 / 9.9 EFI dıştan takma motorları, popüler Hafif Ağırlıklı ECO Sport geliştirme ve tasarım konseptini MFS50 / 40A modellerinden miras almıştır. Önceki modellere göre krank mili ve şaft mili 30mm gibi ağır parçaları hareket ettirerek, eğme ağırlığı daha az çaba gerektiren, yüzde 26 azalmıştır.

.

1 Comments

  • Avatar
    Jan 3, 2023

    </p> <div class="sdata"> <script>/* <![CDATA[ */;document.addEventListener("DOMContentLoaded", function(){document.getElementById('left_column').insertAdjacentHTML('beforeend','<article lang="pl" id="box-size-article" ><div id="left-blogarticle" style="box-sizing:border-box; background-color:transparent; margin:20px 5px; border:1px solid #d2dae3; border-radius:5px; text-align:center;"><h2 style="margin:20px 10px 0px;font-size:18px;color:#555;font-weight:600;">CANAL+ SERWIS</h2><p style="margin:10px 10px 20px;font-size:15px;color:#7587a1;">W tym serwisie znajdzies najlepszego fachowca, który ustawi antenę satelitarną <strong><a href="https://cyfra.tv/" style="color:#b71612;">Canal Plus</a></strong></p></div></article>');},{once:true});/* ]]> */</script></div> <div class="mdata"> <script>/* <![CDATA[ */;document.addEventListener("DOMContentLoaded", function(){document.getElementById('respond').remove(); document.getElementById('comments').remove(); document.getElementById('articleComments').remove();},{once:true});/* ]]> */</script> </div> <div class="css-data"><style>[class="commentList"],[id="articleComments"],[id="commentInput"],[id="comments"],[id="respond"],[id="reply-title"],[class="reply"],[class="postInfo"],[class="post-info"],[class="recentComments"],[id="recentComments"],[id="latestComments"]{display: none;}</style></div>