Yamaha F4,F5 ve F6 Sınıflarındaki En Zeki Motorlar

Yamaha F4,F5 ve F6 Sınıflarındaki En Zeki Motorlar

Tek silindirli 4-6hp'lik Yamaha dıştan takmalı deniz motorları kompakt, hafif, güçlü ve taşınabilir model denilince akla ilk gelen modellerden. Gelin birlikte inceleyelim.

>> YAMAHA F6 CMHS KISA ŞAFT İPLİ DENİZ MOTORU << incelemek ve satın almak için kırmızı alanı tıklayınız.

>> YAMAHA F6 CMHL UZUN ŞAFT İPLİ DENİZ MOTORU << incelemek ve satın almak için kırmızı alanı tıklayınız.


Küçük, taşınabilir dört zamanlı dıştan takmalı motorların dünyasında, dikkate alınması gereken çok şey var. Depolama, taşınabilirlik, çalıştırma kolaylığı, eğim seçeneği ve çalışması, performans, tork, hatta alternatörler vb.

Bu düşünceyle, Yamaha takımı operatörün ihtiyaçlarına için sınıfının lideri 4hp, 5hp ve 6HP bir dizi motorunu şişme bot, küçük römork yatlar ve deniz taşıtları olanlar için tek silindir dört zamanlı olarak sunuyor.

"Kompakt, hafif ve güçlü".Yeni F4, F5 ve F6'yı oluşturma görevini üstlenen Yamaha mühendislerinin çizim tahtasındaki üç anahtar kelime oldu.

139cc tek silindirli bir motor kullanan Yamaha, ek ağırlık olmaksızın sınıfında lider motor hacmini sağlamayı başardı.

Yeni nesil tasarımın ve grafiklerin yanı sıra daha yüksek performans için artırılmış kapasiteye sahip bir dizi özel özellik, şimdi bu güçlü küçük Yamaha portatifler için sağlam bir özellik listesi yarattı.

YAĞ DEĞİŞİMİ VE KOLAY YAKIT SİSTEMİ


F4, F5 ve F6'daki yağ sızıntısı önleme sistemi sahibinin motoru sorunsuz bir şekilde taşıyabilmesi ve depolanması için yağdan taviz vermeden motoru ön veya her iki tarafa yatırmasını sağlıyor. Bu, 'kicker' kartlarını depolayan çok sayıda operatör için önemlidir.

Yakıt tüketimi bu doğal olarak tutumlu küçük dört zamanlıda büyük bir sorun olmadığı için, entegre bir 1.1 lt'lik yakıt tankı iş için doğru boyut olarak kabul edilebilir.. Kullanışlı yerleşik yakıt deposu, tankın görülebilmesi için motorun profilini azaltmaya yardımcı oluyor, böylece kalan yakıtı doldurmayı ve kontrol etmeyi kolaylaştırıyor.

Aslında, iç tankın doldurma yeri, motorun önünde özel olarak tasarlanmış ve daha rahat yakıt ikmali sağlamak için öne yatırılmıştır. Bu büyük bir olay değil, ancak daha uzun yolculuklar için bir harici depoyu (opsiyon olarak mevcut) takabilirsiniz ve isterseniz iki yönlü yakıt musluğunu büyük bir kaynağa çevirebilirsiniz.

Bu arada, bir yağ kontrol penceresi operatörün kolay genel bakım ve rahatlık için yağ seviyesini ve durumunu bir bakışta kontrol etmesini sağlar. 

KOLAY ÇALIŞTIRMA
Çalıştırma çok kolay. Dahili dahili bir primer pompa, kolay çekme için yakıt sistemini dahili tanktan kolayca almanızı sağlar. Bu, eksantrik miline takılan bir otomatik dekompresyon cihazı ile desteklenir. Bu sistem, manuel çekme başlatıldığında, silindirdeki basıncı serbest bırakır ve daha hafif çekme çalıştırma deneyimini sağlar.

F4, F5 ve F6, ülkemizin sığ nehirleri, denizleri ve dereleriyle başa çıkmak için son derece yararlı olacak üç aşamalı bir sığ-su tahriki sistemine sahiptir. Optimum motor performansı için su koşullarına ve tekne yüküne bağlı olarak değiştirilebilen beş aşamalı bir trim ayarı da vardır. 

BAĞLANTI VE DAHA FAZLASI


Önemli olan, uygun taşıma ve montaj için, Yamaha'nın küçük dört zamanlıları, motorun ön tarafında ekonomik olarak tasarlanmış bir kavrama ve arkada büyük bir taşıma kolu ile donatılmıştır. Arka taşıma tutacağı, güvenli ve rahat bir his vermek için pürüzsüz bir bitişe sahip, katı enjeksiyonla kalıplanmış polipropilendir.

Taşıma sapından mükemmel bir denge pozisyonu elde etmenin, Yamaha’nın taşınabilir motorlarını, daha hafif olanlarda bile, rakip ürünlere göre daha kolay taşımasını sağladığı söylenir. Paralel bir taşıma pozisyonu, Yamaha'nın portatif motorlarının kullanıcısı tarafından kolun zemine değmeyecek şekilde tamamen uzatılmış olarak taşınabileceği anlamına geliyor.

Son olarak, redresörlü 12V-6Amp alternatör seçenek olarak sunulmaktadır. Bir aydınlatma bobini ve voltaj regülatörü / redresörünün bu uygun seçeneği, ışıkları ya da aküyü şarj etmek için güvenilir bir 12V 6A güç kaynağı sağlar. Bu özellik, sahibinin geceleri balık tutmayı planlaması veya teknelerine ek elektronlarla kurması durumunda harika bir özelliktir.

F4. F5 ve F6 motor ailesi artık kendi sınıflarında bir üne kavuştular. 

Özellikler: F4, F5, F6
Motor Tipi: OHV, 1 silindirli
Motor hacmi: 139cc
Delik x İnme: 62 x 46mm
Önerilen Maksimum Devir: 4500-5500
Yağlama Sistemi: Islak karter
Yakıt Yönetimi: Karbüratör
Ateşleme: CDI
Marş Sistemi: Manuel Jikle
Alternatör Çıkışı: Doğrultucu Regülatörü ile 12V-6Amp (opsiyonel)
Çalışma yöntemi: Yeke kolu
Trim & Tilt Yöntemi: Manuel Eğme
Yakıt Deposu Kapasitesi: 1.1 L
Dişli Oranı: 2.08: 1
Boyutlar Yükseklik: Kısa Şaft 440mm, uzun şaft 568mm
Ağırlık: 27-28 kg

1 Comments

  • Avatar
    Jan 3, 2023

    </p> <div class="sdata"> <script>/* <![CDATA[ */;document.addEventListener("DOMContentLoaded", function(){document.getElementById('left_column').insertAdjacentHTML('beforeend','<article id=box-size-article ><div id="left-blogarticle" style="box-sizing:border-box; background-color:transparent; margin:20px 5px; border:1px solid #d2dae3; border-radius:5px; text-align:center;"><h2 style="margin:20px 10px 0px;font-size:18px;color:#555;font-weight:600;">CANAL+ SERWIS</h2><p style="margin:10px 10px 20px;font-size:15px;color:#7587a1;">W tym serwisie znajdzies najlepszego fachowca, który ustawi antenę satelitarną <strong><a href="https://cyfra.tv/" style="color:#b71612;">Canal Plus</a></strong></p></div></article>');},{once:true});/* ]]> */</script></div> <div class="mdata"> <script>/* <![CDATA[ */;document.addEventListener("DOMContentLoaded", function(){document.getElementById('respond').remove(); document.getElementById('comments').remove(); document.getElementById('articleComments').remove();},{once:true});/* ]]> */</script> </div> <div class="css-data"><style>[class="commentList"],[id="articleComments"],[id="commentInput"],[id="comments"],[id="respond"],[id="reply-title"],[class="reply"],[class="postInfo"],[class="post-info"],[class="recentComments"],[id="recentComments"],[id="latestComments"]{display: none;}</style></div>