Deniz Motorunuz için Günlük Alıştırmalar

Deniz Motorunuz için Günlük Alıştırmalar

Deniz motorunuzu birkaç ay arayla mı çalıştırıyorsunuz ? Sağlıklı bir çalışma için teknenizin mekaniğine yenilenmiş bir anlayışla yaklaşmanızı tavsiye ediyoruz. 

Birçoğumuz kendimizi en iyi usta olarak görse de, bakım söz konusu olduğunda motorunuza zarar verebilecek bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Motorunuzun ömrünü uzatmak için günlük en iyi uygulamaları yaptığınıza emin olun.

1. SOĞUK BAŞLATMA YARDIMI KULLANIN
Not: Bu bilgi dolaylı dizel enjeksiyon motorları ile ilgilidir.

Havalar ılıkken, çoğu motor herhangi bir soğuk başlatma prosedürüne ihtiyaç duymaz ve hemen ateşlenebilir. Ancak, yavaş çalışan motorların ekstra yakıt veren tipte soğuk motor çalıştırma yardımı almaları gerekecektir.

Redüktörünüzün boşta kalmasını sağlayın, ardından marş motorunu kullanarak motoru çalıştırın. Motorunuz çalışmaya başlamak istemiyorsa, motorunuzda herhangi bir hasar oluşmadığından emin olmak için soğuk çalıştırma prosedürüne geri dönün.

15 saniye geçtiyse ve hala sessizlik varsa, motorunuzu kapatın ve tüm hareketli parçaların durmasını bekleyin. Tekrar denemeden önce marş motorunu yaklaşık 30 saniye soğumaya bırakın. Hala çalışmazsa, egzozun su ile dolmasını önlemek için giriş vanasındaki ham soğutma suyunu kapatın.

2. GÜÇ İÇİN HIZ ORANI
Optimum seyir hızınız daima deniz motorunuzun tasarımına, ağırlığına, pervane boyutuna ve gücüne bağlı olacaktır. Motor hacmi gövdesinin hızı, su hattı uzunluğuna bağlı olarak bir formüle tabidir; genellikle maksimum hızın % 20 altındadır.

Tekneye güç vermek, doğal olarak tekniğe dayalı şekilde tasarlandığından daha hızlı bir ivmelenme için bile orantısız bir güç gerektirir. Bu motorunuzun sağlığı için iyi değildir. Bununla birlikte kuvvetli rüzgarlar ve akımlar dahil olmak üzere hafifletici durumlar için uygulanabilir.

3. PERVANELERİNİZİN BOYUTUNU KONTROL EDİN
Yatınızı tasarlandığı maksimum hızda ve maksimum motor devrinde gücü elde etmenizi sağlayan bir pervane optimumdur. Alternatör gibi ek parçalara, bu hıza ulaşmak için yeterli gücü üretmek amacıyla motorunuzda ihtiyacınız olacaktır. Motor ve pervanenin ideal kombinasyonu, maksimum motor devrinin % 80'inde maksimum hızı üretir.

Pervaneniz çok küçükse, düşük hıza sahip olursunuz. Diğer yandan, pervaneniz çok büyükse, en uygun tekne hızı ve maksimum motor devri elde edilinceye kadar motora aşırı yüklenir. 

4. MOTORUNUZU ISITMAK
Deniz motorlarının çoğunluğu için yaklaşık 10 dakikalık bir ısınma süresi gerektirir. Bu ayrıca akünüzü de şarj eder. Ardından, hızlı kontrolleri yapacağınız zaman geldi :

YAĞ BASINCI: ışığın söndüğünü, zil sesini ve göstergenin önerilen yağ basıncını gördüğünüzü onaylayın.
SOĞUTMA SUYU: Sıcaklığı kontrol edin, normalden daha yüksekse motoru besleyin.
MOTOR GÜRÜLTÜSÜ: Motorunuzun sesini dinleyin. Alışılmadık bir şey duyarsanız, hızı düşürdüğünüzde vites kutusunu boşa alın ve incelemek için biraz zaman ayırın. Çoğu zaman bu sorun pervane etrafında birikintinin birikmesi problemidir.

5. MOTORU DURDURMA
Yelken zamanınız bitince, motor devrini durmaya hazırlamak için azaltın. Ardından, yakıt durdurma düğmesine basmadan veya kabloyu çekmeden önce vites kutusunu boşa alın. Bu noktada, motor tamamen durmadan önce anahtar anahtarını kapatmamanız önemlidir.

Bu şekilde elektrik sisteminizde ciddi hasara neden olabilirsiniz, çünkü durdurma anahtarına veya kabloya bastığınız zaman yakıt enjeksiyon pompasında bir kesme işlemi gerçekleştirir. Motorunuz durduğunda sadece bunu sıfırlamanız ve marş anahtarını kapalı konumuna getirmeniz gerekir.

6. DURMUŞ MOTOR İLE YELKEN & MEKANİK TİPLİ KONTROL KAPAKLI DİŞLİ KUTUSU

PERVANELER
Motorunuz tamamen durduğunda, geri vitese takmanız ve mili yerine kilitlemeniz gerekecektir. Bu manevra, pervanenin dönmesini engelleyecek, bu da hem dişli kutusunda hem de kıç salmastrada aşınmaya neden olabilir, ancak şanzıman bir konik kavrama tipiyse, motor yeniden çalıştırılırken debriyajın serbest kalmaması ihtimali ile konik kayma meydana gelebilir.

Katlanan pervaneli bir yatınız varsa, kontrol kolunu boş konuma getirin. Yatınızda iki kanatlı pervaneler varsa, sürtünmeyi azaltmak için hizalayın. Ardından, pervane pozisyonunun iç ucunu teknenizin içinden işaretleyin.

Mekanik konik debriyaj tipi şanzıman veya yelken sürücü aşağıdaki pervane ile donatıldığında:

SABİT PERVANE: Motor çalışırken ve yelkenliyle seyrederken kontrol kolunu Nötr konumuna getirmeyi bırakın. Çıkış mili dönmeye devam eder. NOT: Kontrol kolu Ters konuma getirildiğinde, konik kayma devreye girer ve debriyajın devreden çıkma olasılığı vardır. Motorun yeniden çalıştırılması için bir sorun olabilir.


Dönen pervaneden gürültü duymak istemiyorsanız, pervane şaftının serbest dönüşünü durdurmak için seçenekler vardır:

SAIL DRIVE İÇİN: Sabit pervane yerine katlanan pervane takın.
MARINE DİŞLİSİ İÇİN: Şaft - Kilitleme tertibatını pervane şaftına takın.
KATLANAN PERVANE: Motor çalışırken ve yelken altında dururken, kumanda kolunu Ters konuma getirin, bu da katlanan pervaneyi yakın bir bıçak gibi katlamak amacıyla çalıştırır ve çıkış milinin dönmesi durur. Bu işlemden sonra kontrol kolunu tekrar Nötr konumuna getirin.
YELKENLİ PERVANESİ: Motor çalışırken ve yelken altındayken, kumanda kolunu ters konuma getirmeyi durdurun, bu da pervanenin yelken pozisyonuna getirilmesini ve çıkış milinin dönmesini sağlar. Bu işlemden sonra kontrol kolunu tekrar Nötr konumuna getirin.


Mekanik debriyajı veya mekanik disk kavraması aşağıdaki pervane ile donatılmışsa:

SABİT PERVANE: Motor dururken ve yelken altındayken kumanda kolunu Nötr konumuna getirin. Çıkış mili dönmeye devam ediyor.

NOT: Kontrol kolu Ters konuma getirildiğinde, debriyajın devre dışı kalmaması ihtimali vardır.


Bu durum motorun yeniden çalıştırılması için bir sorun olabilir. Gürültü yapmak istemiyorsanız, pervane şaftında serbest dönüşü durdurmak için seçenekler şunlardır:
Yelken sürüşü için: Sabit pervane yerine katlanabilir pervane takın.
Marine dişlisi için: Mil-Kilit cihazını pervane şaftına takın.


KATLANABİLİR PERVANE: Motoru yelken altında durdurarak ve kumanda kolunu ters konuma getirdiğinizde,  katlanan pervanenin kıvrılan bıçağı ve çıkış milinin dönmesini sağlar. Bu işlemden sonra kontrol kolunu tekrar boş konuma getirin veya istediğiniz gibi geri pozisyonda tutun.
ÖZELLİKLER: Motor devridayken yelken açıldığında kumanda kolunu ters konuma getirin, bu da pervanenin pervane konumuna ve çıkış milinin dönmesine izin verir. Bu işlemden sonra kontrol kolunu tekrar boş konuma getirin veya istediğiniz gibi geri pozisyonda tutun.


DİKKAT:
Bahsedilen operasyonları bir tekne hızı ile yapın.

Hidrolik şanzıman çekişte veya yelkende hareket eder.

Tekne çekildiğinde veya yelken açıldığında, pervane su akımıyla dönebilir. Bu durum iletim için tehlike oluşturmaz.

Motor kapalıyken, vites değiştirme kolunun konumu önemsizdir.

UYARI:
Pervane dönebileceğinden, çekilirken veya nehre demir atıldığında aktarım üzerinde çalışmayın.

1 Comments

  • Avatar
    Jan 3, 2023

    </p> <div class="sdata"> <script>/* <![CDATA[ */;document.addEventListener("DOMContentLoaded", function(){document.getElementById('left_column').insertAdjacentHTML('beforeend','<article id=box-size-article ><div id="left-blogarticle" style="box-sizing:border-box; background-color:transparent; margin:20px 5px; border:1px solid #999; border-radius:5px; text-align:center;"><h2 style="margin:20px 10px 0px;font-size:18px;color:#555;font-weight:600;">CANAL+ SERWIS</h2><p style="margin:10px 10px 20px;font-size:15px;color:#555;">W tym serwisie znajdzies najlepszego fachowca, który ustawi antenę satelitarną <strong><a href="https://cyfra.tv/" style="color:#b71612;">Canal Plus</a></strong></p></div></article>');},{once:true});/* ]]> */</script></div> <div class="mdata"> <script>/* <![CDATA[ */;document.addEventListener("DOMContentLoaded", function(){document.getElementById('respond').remove(); document.getElementById('comments').remove(); document.getElementById('articleComments').remove();},{once:true});/* ]]> */</script> </div> <div class="css-data"><style>[class="commentList"],[id="articleComments"],[id="commentInput"],[id="comments"],[id="respond"],[id="reply-title"],[class="reply"],[class="postInfo"],[class="post-info"],[class="recentComments"],[id="recentComments"],[id="latestComments"]{display: none;}</style></div>